Vztahy. Co je lepší zamlčovat?

Pokud by si muž a žena rozuměli, mohli by k sobě být upřímní. Jenže to se bavíme o ideálním stavu. Ten neexistuje, a proto je v rámci udržení přátelských a milostných vztahů dobré zamlčovat 9 zásadních věcí. Kterých?

Co má chlap zamlčovat

1. Úlety na jednu noc

No jasně, že se nepřiznávají. Nikdy. Ledaže chcete rozchod a běžný důvody nezabírají.

2. Milenky

I když už jsou dávno promlčený, mluvit o nich se nevyplácí, protože jakmile přijde hádka, každá vytáhne nesmyslný argumenty: „A tohle si taky dělal Monice? Nedivím se, že mám teď chlamydie, když sis to rozdával i s hydrantem! Za všechno můžeš ty!“ Vlastně, tohle je jeden z klíčových faktorů, proč na zemi nikdy nebude světový mír.

3. Hospodský hovory

To, co se řekne v hospodě, by tam taky mělo zůstat, neboť témata, o nichž se mluví s kamarády, jsou natolik složitá, že by je ženský beztak nepochopily. Amen.

4. Ztráta figury

Každej chlap doufá, že tu, kterou si bere do postele nebo do života, se pokud možno nebude nijak výrazně měnit. Jenže všichni víme, že takový zázraky se dějí málokdy. Zamlčovat pravdu o tom, že její postava už není, co bývala, je prospěšný pro vztah i teplou kuchyni. Kdo to doteď nepochopil, je odsouzen k pekelnému smažení.

5. Odměny a třinácté platy

Prachy navíc? To je jako s Ježíškem. Nikdy ho nikdo neviděl, ale všichni si hrajeme na to, že existuje. Ovšem pozor, když se přece jen zadaří, a na kontě přistane něco nad rámec měsíční almužny, je hřích hlásit to doma! Tohle udělá jen naprostej idiot!

6. Život „před ní“

„Ne, miláčku, ještě než jsem tě poznal, byl můj život prázdný a bezvýznamný.“ (Oficiální verze moudrého muže.) A ta neoficiální a pravdivá, která se nahlas za žádných okolností neříká?

Svoboda je svoboda. Samotný chlap je šťastnější a bohatší. Výměna dětí za motorku? Nejlepší obchod! Dívat se bez jejích keců po jiných? Do háje, kde jsou ty časy?

7. Sexy kolegyně

V určitým věku je za úspěch považováno i to, že ti prostě jen stojí. Jenže, když za to může výstřih Radky z kanclu, má se o tom pomlčet. Proč?

V porovnání s pleťovou maskou z okurky, na kterou se doma díváte dvakrát do týdne, je jasný, kdo na koho bude žárlit. A poslouchat žblechty typu „vydělávej prachy, ale do práce nesmíš, když tam sedí ona“, snad nikdo nemá zapotřebí.

8. Idiot v práci

Přiznat, že si o vás v práci otírají zablácený boty, je jako skočit šipku do rozkroku a nečekaně narazit na betonovou zeď. Budete terčem posměchu a přijdete o autoritu, kterou jste stejně nikdy neměli, ale aspoň jste si mysleli, že ji máte. Po tomhle doznání už o tom nezapochybuje ani váš křeček.

9. Ignorace

Nikdo nikdy nepopře, že chlap má ženskou nejradši ve dvou případech. Když se na ni dívá skrz ranní noviny a když ji má večer vedle sebe – pěkně rozdělanou.

Oba případy vylučují hovory o ničem (dětská výchova, odvozy na kroužek, její rozbitý auto, kapající kohoutek v kuchyni…), jenže to víte jen vy. „Naslouchejte“ svým způsobem a to její žvanění potvrzujte přikyvováním. Zamlčujte, že ji neposloucháte. Patří to k běžným povinnostem chlapa s hlavou na krku.

Autor: John McClane

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak vidí vztah muži a ženy

Velký věkový rozdíl partnerů. Na co se připravit ve vztahu se starší partnerkou?