Jak zaručeně zamaskovat kocovinu v práci

Samozřejmě vás nepodezíráme, že byste do práce chodili v jednom kole nadrátovaní, ale čas od času se tomu prostě nevyhneme nikdo. Jsme Češi.

Kocovina v práci

Sick day

Pokud k vám do práce tahle vymoženost dorazila, nebojte se ji použít. Je to přece primárně pro případy, kdy je vám zle. A virózu tohoto typu má dneska kdekdo.

Voda

Pijte jí. Hodně. Co nejvíc to jde. Když přežijete první 2 – 3 hodiny, máte vyhráno. Hlavně žádné limonády (s výjimkou coly, pokud to odnesl i žaludek), nebo se odrovnáte na celý den.

Sklad

Máte v práci sklad? Ideální. Vždycky je potřeba udělat nějaká inventura nebo kontrola čehokoliv. Hlavně nebýt na očích víc, než je nezbytně nutné.

Oči

Tak na ty pozor. Někdy se rozhodnou mluvit za vás a pak je potřeba být ve střehu. V létě alergie na cokoliv, v zimě zánět spojivek. Reakce musí být pohotová, jinak každý bude vědět.

Dech

Tady mají výhodu kuřáci. Tabák z nich táhne normálně, takže proč opici maskovat něčím jiným. Nekuřáci ale pozor. Alkohol má typický odér. Ne nadarmo se říká „táhne z něj jak ze sudu“. Pořád lepší olomoucké syrečky, než „vůně“ vodky s redbullem při ranním pozdravu se šéfem.

Fyzická práce

Kancelářské typy asi zklameme, ale na kocovinu málo co pomáhá tak účinně, jako házet dvě hodiny lopatou. Pro ty, kteří pracují hlavou, doporučujeme alespoň hodně chodit po kanceláři nebo i po firmě. Ovšem pouze v případě, že už jste překonali stádium, kdy není radno se fyzicky ukazovat nikde.

Vonné tyčinky

Ano, my je taky nesnášíme. Ale přesně o to tady jde. Smrdí to, čmoudí to. Kdo by z toho pak nebyl zelený, neměl rudá bělma a kruhy pod očima. A to jste přece jen chtěli mít v kanceláři (na stavby tuhle variantu moc nedoporučujeme) jinou atmosféru. Rozumíme si?

Obecně je nejlepší před prací vůbec nepít. Ale chápeme, že týden má jen sedm dní a někdy je to zkrátka honička. Pak nezbývá než druhý den zatnout zuby a vydržet…tak na zdraví!

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Paříme bez alkoholu? Někteří to umí

8 tipů, jak maskovat nevěru