Překvapte ji a uvařte dobrou večeři podle zkušených mistrů

Chcete jí skutečně udělat radost v době, kdy se trmácí od plotny k pračce, z práce k nákupáku pro dárky a pak domů…uvařte jí dobrou večeři. Uvidíte, že nakonec láskyplně zavrní a kdo ví, co se bude ještě dít potom. Tenhle recept zvládnete, protože je ze speciální „Kuchařky pro mého muže“.

Špagety s pestem

Vybrat jídlo pro ženu může být poměrně obtížné. Ale protože většina dámského pohlaví miluje těstoviny, a ty určitě zvládnete, vybrali jsme recept na Špagety s pestem ze sušených rajčat. Jde se na to.

Na 4 půvabné porce budete potřebovat:

60 g sušených rajčat (nikoliv naložených v oleji)

2 stroužky česneku

75 g parmezánu

60 g vyloupaných vlašských ořechů

150 ml extra panenského olivového oleje

špetku soli

500 g italských špaget

Postup z kuchařky…

  1. Ze všeho nejdříve si, dej vařit vodu na špagety – vezmi si k ruce veliký hrnec, naplň jej dvěma litry vody, postav na silný plamen a přikryj pokličkou.
  2. Hned poté si namoč sušená rajčata, aby měla dostatek času k nabobtnání. Nasyp je tedy do přiměřeně velké misky, zalij vroucí vodou a nech je stát někde opodál.
  3. Následně se pusť do přípravy ostatních surovin – česnekové stroužky obnaž a ostrým nožem je nakrájej nadrobno. Také vlašské ořechy rozsekej nožem nadrobno. Parmezán nastrouhej na struhadle najemno.
  4. V této chvíli se už zřejmě vaří voda v hrnci, a proto do ní vsyp hrst soli a hned poté přidej špagety. Pomocí vařečky je napěchuj do vody tak, aby nekoukaly ven, a ode dna je promíchej, aby se k němu nepřilíply. Na silném ohni, ovšem tentokrát už bez pokličky, nech špagety vařit 8 minut.
  5. Nyní bez zbytečného ostychu přijmi pomoc kuchyňského robota vybaveného ostrým sekacím nožem. Nejprve do něj vhoď nasekaný česnek, ořechy a strouhaný parmezán. Poté rukou zlehka vyždímej nabobtnalá rajčata a přidej je ke společnosti čekající v robotu. Uveď robot do chodu a nech ho, aby vše, cos mu svěřil, rychle rozsekal na jemnou kaši.
  6. Následně začni k rajčatové kaši přilévat tenkým pramínkem olivový olej a zároveň nech kuchyňský robot, aby pokračoval ve svižném mixování. Olivový olej tak snadno a téměř dokonale splyne s ostatními rozmělněnými surovinami a dojde tak ke zrození toho, čemu se v Itálii říká pesto. Hotové pesto přendej do misky a nech jej stát kdekoliv, kde je pokojová teplota.
  7. Špagety už budou pravděpodobně uvařené, a proto vylov jednu zkušební – je-li tato při ukousnutí měkká, avšak v samotném středu lehounce natvrdlá, pak je „al dente“, jak říkají zkušení Italové. Dříve však, než se pustíš do slévání špaget, naplň 1 naběračku vodou, v níž se špagety vařily, a přidej ji k rajčatovému pestu (pesto díky tomu ke špagetám lépe přilne).
  8. Pak už jen slij špagety přes cedník, přendej je do mísy, přidej k nim pesto ze sušených rajčat a směle promíchej.
  9. A teď už jen čekej na pochvalu drahé polovičky a pak napiš, jak to dopadlo. 🙂

Další super recepty najdete v knize: Kuchařka pro mého muže. Můžete si ji přát třeba pod stromeček. Stejně pořád nevíte, co si přát pod stromeček. Tohle je určitě dobrej tip.

Kuchařka pro mého muže

Kuchařka pro mého muže

Kuchařka pro mého muže

Autorka: Veronika Zemanová

Vydalo: nakladatelství Smart Press
Počet stran: 184
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 210 × 272 mm
ISBN: 978-80-87049-72-3

Knihu Kuchařka pro mého muže vydalo nakladatelství SmartPress

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Svatomartinská kachna. Udělejte si konečně pořádný žrádlo

5 způsobů, jak může chlap zvládnout předvánoční šílenství