Hardcore Henry byl teprve začátek. Producenti ho chtějí trumfnout, nabírají akrobaty z Youtube!

Akční nálož adrenalinu z letošního dubna byla podle všeho pouhým začátkem. Hardcore Henry byl pro diváky tohoto žánru atypický v tom, že ho skoro celý natočili z pohledu první osoby. Tím zároveň naplnil a vlastně i pokořil celou svoji podstatu. Fanoušci akčních filmů jsou přeci jenom zvyklí přestřelky a souboje spíš sledovat zpovzdálí, takhle ale byli přímo jejich součástí. Těžko si pak představit, co nás čeká v dalším snímku producentů Henryho, do kterého plánují přibrat borce z Youtube, jimž je adrenalin a hazardní akrobacie denním chlebem.

We Kill Death. Tři jednoduchá slova, kterým porozumí lidé z každého zákoutí celého světa. Producenti Hardcore Henryho Alex A. Ginzburg a Inga Vainshtein Smith spolu s producentem nezávislých filmů Tony Leem ale plánují potenciální diváky nejenom oslovit. Oni je chtějí přivést na úplný pokraj úžasu a zděšení, protože jak výstižně napovídá název jejich nově připravovaného filmu, půjde o pokoření samotné smrti. K tomu producenti neváhali sáhnout až na úplnou špičku adrenalinového ledovce, kde se již nějakou dobu nejblíže slunci vyhřívají čtyři borci z Ruska a Ukrajiny předvádějící na Youtube show, kterou by jim mohl leckterý akční trhák závidět.

Akrobatické kousky balancující na pokraji života a smrti vybízí k filmovému využití

Někdo se možná bude cukat, když dvojice Olega Cricketa a Mustanga Wanteda, a Vitalije Raskalova a Vadima Machorova označíme jako parkouristy. Parkour ale vždy nemusí být efektivní poskakování, dělání přemetů, salt a hvězd, které zkrátka a dobře úctyhodně vypadá. Tihle čtyři kluci zdolávají výškové budovy světových měst jako Dubaj nebo Šanghaj, ve kterých se shodou okolností nacházejí nejvyšší mrakodrapy světa. No a oni se zkrátka pouze za pomoci vlastních nohou a rukou, bez jakéhokoliv jištění, dostávají i po lešení až na úplný vrchol. A vůbec nejraději jsou, když je na něm ještě nějaký jeřáb, na který by se mohli zavěsit třeba jenom jednou jedinou rukou.

Můžete se podívat na ukázku. Ohromila i profíky

Jejich videa tak dosahují desítek milionů zhlédnutí a v napětí a úžasu, nebo úděsu, rozhodně trhnout lecjaký akčňák. Tam prostě totiž diváci vědí, že se nic nepokazí a o nic nejde. Jim jde ale o život. Dvojice Vitalije Raskalova a Vadima Machorova přímo ukazuje vysoký potenciál této adrenalinové zábavy, ve které jde přímo o život. Několikaminutová videa těchto dvou týpků fungují jako krátké thrillery, kde jde o to se někam například rychle dostat, a stejně rychle nebo ještě rychleji se dostat pryč. Toho si všimli američtí producenti Hardcore Henryho a rovnou představili jejich chystaný snímek We Kill Death na filmovém festivalu v Torontu, kde čtveřice kaskadérů za hranicí nemožného předvedla jeden ze svých kousků. Hosté a účastnici torontského TIFu v klidu, ale s úděsem sledovali, jak o kilometr dál zdolávají šedesátipatrovou budovu a na ní vystavěný jeřáb.

Taky jste z těhle čtyř frajerů dostali husí kůži?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Adrenaliňáci až za hrob, šílenci nebo hrdinové? Kdo zemřel a kdo ještě žije a pokouší osud

Novinky ve světě adrenalinového sportu