Maxim Habanec: největší machr současného skateboardingu

Je to jediný Čech, který dokázal ovládnout závod světového poháru ve skateboardingu, čtyřnásobný mistr republiky a dobrodruh, který se svým projektem Skate of Mind vyráží objevovat kulturu, místní zvyky a nejlepší lokality k ježdění snad do všech koutů planety. To je čtyřiadvacetiletý skejťák Maxim Habanec. Co jste o něm všechno nevěděli?Třeba to, že dneska ho čeká velká premiéra.

Po úspěchu první série se Max opět vydal do světa a dnes 14. října bude mít v pražském kinu Atlas exkluzivní premiéru pokračování Skate of Mind II. Pak se rozjede šířit cestovatelskou osvětu do dalších 4 měst v České republice a na Slovensku.

Díky sportovním úspěchům a sponzorům může mladý skejťák spojit své dvě největší vášně. Skataboarding a cestování. Aby přiblížil svým fanouškům prostředí dalekých zemí, místní kulturu a zvyklosti, natáčí své návštěvy exotických destinací. A tak vznikl několikadílný cestovatelský „seriál“ Skate of Mind.

S nejlepšími parťáky světa

Svým projektem posílá český skateboardista do světa jednoznačnou zprávu – konec starých cestovních průvodců. Maxovi dělali na cestách společnost jedni z nejlepších světových jezdců – Alex Mizurov, Jirka Hronek, Egor Kaldikov, Kyle Ke a Max Kruglov. Spolu s nimi se tak můžete vydat do osmi úžasných měst rovnou v několika různých zemích.

Habanec nepřestává lovit ta nejlepší místa k ježdění, a proto je ve druhém díle se svými přáteli vyrazil hledat například do Moskvy, Taipei nebo Bangkoku. Ale Skate of Mind rozhodně není průvodcem po skateparcích a nezaměřuje se pouze na lidi z úzce profilované scény. Naopak, narazíte na pozoruhodná zákoutí, která jste při své návštěvě daného města mohli minout. „Rád bych všechny pozval na premiéry Skate of Mind II, filmu, na kterém jsme pracovali dohromady rok a navštívili jsme destinace jako Taiwan, Rusko nebo Thajsko. Ve filmu se objeví top evropští jezdci a po premiérách budou probíhat afterparty, kde bude hrát NobodyListen a nebo Dalyb!“ říká Max.

Maxim Habanec

Maxim Habanec

Kdo si přijde na své?

„Můj divák je někdo, koho baví sporty, cestování a jídlo. A je snad někdo, koho tohle nebaví?“ nastiňuje Maxim Habanec, o čem jeho projekt je. Jestli se chystáte do některého z měst, která Max představuje ve svém videoprojektu, rozhodně oceníte rady a doporučení, kde se najíst, co nejlepšího je ve městě k dostání a co byste během prohlídky neměli zmeškat. Zkrátka se zábavnou formou dozvíte to, o čem si v klasických průvodcích čtete nudné texty.

Na co se můžete těšit:

http://www.redbull.com/cz/cs/skateboarding/stories/1331819975825/skate-of-mind-2016-film-teaser-video

Věděli jste, že…

První série, během které se Max vydal do Dubaje, Budapešti, Prahy nebo Barcelony, diváky tolik bavila, že s ní pronikl nejen na oficiální světový Red Bull kanál, o čemž sní spousta českých sportovců, ale zároveň se mohl pustit do pokračování.

Program premiér Skate of Mind II:

Pátek 14. říjen, Praha – Kino Atlas / Queens – 20.00 hod., Afterparty: Štvanice skatepark: NobodyListen

Sobota 15. říjen, Pardubice – Bar Maybe / Cinestar – 20.00 hod., Afterparty: Dj Dalyb a NobodyListen

Úterý 18. říjen, Brno – FBB Klub Na Dráze – 20.00 hod.

Středa 19. říjen, Bratislava – Klub Dole – 20.00 hod., Afterparty: Dj Dalyb

Sobota 22. říjen, Košice – Tabačka – 20.00 hod., Afterparty: Dj Dalyb

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Kolik lze vymáčknout ze skejtu? Budete čumět!

Strhující jízda: starou bobovou dráhou na kole