Adrenalinové ubytování. Noc mezi žraloky. Proč ne?

Komunitní platforma Airbnb zaměřená na ubytování zařadila v na konci března do svého systému doposud nejzajímavější nabídku ubytování. Tři výherci soutěže si mohli ve dnech 11., 12. a 13. dubna exkluzivně pronajmout pokoj, který je ponořený v desetimetrové hloubce veřejného akvária L’Aquarium de Paris ve Francii. Na výherce čekal nevšední zážitek v podobě božského ticha a díky transparentním stěnám i možnost výhledu na 35 sousedících žraloků.

Pařížské akvárium spolu s Airbnb vyhlásilo 30. března soutěž, díky které mohli tři šťastlivci a jejich hosté strávit den, resp. noc v podvodní ložnici. Ta je umístěna v desetimetrové hloubce akvária, které pojme až tři miliony litrů vody. Stěny ložnice jsou transparentní a poskytnou 360 stupňový výhled.

Průvodcem a hostitelem tohoto nevšedního zážitku byl Fred Buyle, fotograf, ochránce přírody a především světový rekordman ve freedivingu. Výherci a jejich hosté se mohli těšit i na soukromou večeři ve společnosti kolem plujících žraloků.

Žraloci patří (snad i neprávem) mezi nejobávanější predátory na světě. S větší pravděpodobností však zemřete při pořizování selfie, než že vás v oceánu napadne žralok. Výherci soutěže tak dostali šanci dostat se blíž k těmto omračujícím zvířatům a ocenit tak jejich sílu a krásu.

Díky Airbnb mohli lidé z celého světa vyzkoušet již několik unikátních nabídek ubytování, ať už se jednalo o kabinu lanovky v Alpách, palubu bývalého letadla či vrchol skokanského můstku. Tento zážitek je však naprosto unikátní,“ říká Olivier Grémillon, generální ředitel pro oblast EMEA a dodává: „Ať už žraloky milujete, nebo z nich máte fobii, nebude to pro vás jen nezapomenutelný zážitek, tato zkušenost může zásadně ovlivnit váš vztah k těmto úžasným zvířatům jednou pro vždy.“

Více informací a video najdete zde: https://airbnb.box.com/NightAtSharkAquarium.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Pohádkové hotely a ubytování ve světě

5 nejlepších hotelových pokojů světa