Neuvěřitelné příběhy řidičů alkoholiků

Dát si večer nějakou tu decku vína nebo po ránu malýho panáčka – to mnohdy doporučujou i doktoři. Blbý je, když nemáte záklopku a chlast vás úplně dostane. A kravina na druhou je pak sednout za volant. Naštěstí to někdy skončí i docela vtipně…

Alkohol za volantem

Motorizovanej chladící box na pivo

Chlapík v nějaký australský díře jménem Noosa byl alkoholik a kutil. Aby měl svý pivko pořád po ruce, a to i ve chvíli kdy jede z místa A do místa B, tak vymyslel a hlavně taky sestrojil pojízdný chlaďák na flašky nebo plechovky s pivem. Vozítko osadil padesátkovým motorem z nějakého fichtla a vyrazil do ulic. Když ho stopli policajti, tak měl samozřejmě svojí každodenní hladinku a navíc neměl ani papíry. Proti flastru, kterej dostal, se teď odvolává a argumenty má fakt silný – chladící box na pivo přece není žádný fáro.

Povedená rodinka

Na tuhle noc se v South Cantenbury na Novým Zélandu jen tak nezapomene. Byla totiž svým způsobem rekordní. Asi čtvrt hodiny po půlnoci chytla hlídka policie patnáctiletýho borce za volantem slušně nacamranýho. Odvezli ho k výslechu a pak brnkli jeho mámě. Ta si pro něj ve 2:14 přijela a, světě div se, taky měla slušně nakoupíno. Tak si na fízlárně nechali i jí. Co dělat, když máte dva vožralý členy jedný rodiny pod zámkem na služebně? Nejlepší je zavolat hlavě rodiny, ať si oba dva vyzvedne. A to taky místní policajti udělali. V jejich protokolu o celým případu pak dál stojí zhruba tohle: „Krátce po třetí ráno se přiřítil otec, respektive manžel. Už při parkování, kdy to opřel o sloup veřejného osvětlení, bylo jasný, že i tady nebude něco v pořádku. Měření dokázalo, že alkoholu v sobě měl nejvíc z celé rodiny.“ No uznejte, fakt povedená famílie.

Pomoc šéfovi nejde odmítnout

Zajít si jednou za čas s kolegama z práce do hospody, to nemůže škodit. Naopak to docela tmelí kolektiv. Platilo to i o desítce parťáků a jejich šéfovi z čínský provincie Ti-Lin. Večer se zřejmě vydařil, protože všichni se slušně upravili. A to včetně šéfíka, kterej zapomněl, že před lokálem má zaparkovaný auto. Nechat ho před hospodou ale nechtěl, řídit se mu taky nezdálo jako dobrej nápad, protože v Číně za to dávaj slušnej flastr natvrdo, a tak učinil rozhodnutí hodný velkého bosse. Za volant si sice sednul, ale do necelejch pět kiláků vzdálenýho bydliště ho svorně dotlačili jeho podřízený. Cestou je chytli poliši, ale protože motor auta nebyl zapnutej, tak podle čísnkejch zákonů k řízení vozidla pod vlivem alkoholu nedošlo.

Syn už je velkej, on to dá

To si takhle vyrazíte na rodinnou večeři do pizérky ve vedlejším městě a ono vám tam zachutná vínko, který tam obsluha nabízí. Čtyřiatřicetiletá máma si dá lahvinku, o tři roky mladší táta jakbysmet, ale kdo je teď odveze v jejich Land Roveru domů? Ještě že maj s sebou taky třináctiletého synka. Je to už přece velkej kluk a hlavně nepil, tak to těch pár kiláčků domů po širokejch kalifornskejch silnicích nějak odřídí. Povedený rodičové se nasoukali na zadní sedadlo, mladýmu, i když nikdy auťák neřídil, dali klíčky a vyrazilo se. Jestli si myslíte, že to byl pro třináctiletýho kluka super zážitek, tak se setsakra pletete. Byl dost vystresovanej, bál se a když zjistil, že špatně odbočil, tak se dokonce rozbrečel a zastavil. To už ale podivně kličkující auto měla v merku místní hlídka policie. Když k odstavenýmu autu dorazila, našla tam spící dvojici a rozklepaného klučinu, kterej už odmítnul jet dál.

Autor: Zvonimír Bláha

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Alkoholové mixy, které tě spolehlivě zlikvidují!

Jak zaručeně zamaskovat kocovinu v práci