REKORDMAN MESSI! KLOBOUK DOLŮ!

Že Leo Messi patří dlouhodobě mezi 5 nejlepších fotbalistů na světě, není pochyb. V tomto týdnu se ale zapsal do historie nesmazatelným způsobem.

Lionel Messi

Rekordní zásah v Lize mistrů

Je mu teprve 27. Přesto nastupuje v dresu FC Barcelona již desátou sezonu. V úterý se ve svém 91. zápase v Lize Mistrů trefil hned 3x a dostal se na metu 74 gólů v této soutěži. Překonal tak rekord legendárního útočníka Realu Madrid a Schalke, Raúla Gonzálese, který v Lize Mistrů skóroval jednasedmdesátkrát (na což potřeboval celkem 142 zápasů). Na paty mu sice šlape další velká hvězda současnosti Christiano Ronaldo, ale fakt, že Raúla překonal právě on, mu již nikdo nevezme. Navíc Ronaldo v Lize Mistrů odehrál o 16 utkání víc než maličký Agrentinec.

Rekord také ve španělské La Lize

 Nebyl by to ovšem Lionel Messi, aby toto bylo vše. Již o víkendu vstřelil 3 góly také ve španělské nejvyšší soutěži a jeho prozatímních 253 zásahů je historickým rekordem této ligy. Ten měla dosud v držení legendární Telmo Zarra, hvězda Athleticu Bilbao ve 40. a 50. letech minulého století.

Další rekordy

Pomineme-li fakt, že při svém mládí může oba výše zmíněné rekordy Messi posouvat ještě několik let, rekordů jako takových samozřejmě drží daleko více. Namátkou: Je nejlepším střelcem v historii FC Barcelona (368 gólů), dokázal vstřelit nejvíc gólů v jednom zápase Ligy Mistrů (5 – o tento titul se dělí s Brazilcem Luizem Adrianem), dokázal vstřelit gól v jednadvaceti po sobě jdoucích zápasech. A to vybíráme jen ty opravdu nejšťavnatější. Přesto se na jeho fotbalové kariéře jedna skrvna najít dá.

Prokletá reprezentace

Ne že by 45 branek za 96 zápasů v reprezentaci bylo málo, ale porovnejte to třeba s Ligou Mistrů. V reprezentaci se zkrátka Messimu daří daleko méně. Nejzásadnějším ukazatelem je asi fakt, že ArgentinaMessim v sestavě dosud nic velkého nevyhrála (pomineme-li olympiádu v Pekingu v roce 2008).

Mimochodem, víte, kdo uštědřil Argentině dosud nejvyšší historickou porážku? Československo! V roce 1958 jsme porazili Argentinu 6:1. A to neměli Messiho.

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Uli Hoeness od ledna opět v Bayernu Mnichov!

Hokejová pravidla. Změní se zásadne! Tady je důkaz