Hokejová pravidla. Změní se zásadně! Tady je důkaz

IIHF vždycky uměla držet hokejového fanouška v napětí! Ale letos se nebojí ani změny pravidel uprostřed rozehrané sezony! O co jde?

Hokej zajímavosti

Gól do posunuté branky platí

Sice jen v případě, že autor branky vystřelil ještě v době, kdy branka stála tak jak má, ale i tak je to změna jako hrom!

Vhazování po tyčce

Dříve se po odrazu puku od tyče mimo hřiště vhazovalo ve středním pásmu. To už ale neplatí! Nově se vhazuje v pásmu útočném! Tohle chválíme!

Nesportovní chování

Snižuje se trest za třískání holí do plexiskla nebo ledu při nesouhlasu s rozhodčími na dvě minuty (doteď chlapci fasovali deset minut osobní trest). Nově přibývá zákaz gratulace spoluhráči ke zranění (nějak nerozumíme tomu, že by se tohle dřív mohlo), vstup na střídačku soupeře nebo nabrždění ledu do obličeje zasahujícího gólmana! Soupeři se nesmí ani kousat, plivat po sobě a dokonce se ani vysmívat! Na uplatnění těchto pravidel jsme opravdu zvědaví!

Brankáři

Nově se nesmí účastnit gólových oslav na půlce soupeře! No ještě aby!

Trestné střílení

Doteď musel mít útočící hráč puk pod kontrolou, aby po faulu na něj mohlo být odpískáno trestné střílení. Odteď stačí, aby „měl zjevnou možnost jej pod kontrolu dostat“.

Nedovolené bránění

Pokud při nedovoleném bránění dojde ke zranění protihráče, může faulující hráč nově obdržet trest do konce utkání, nebo dokonce trest ve hře.

Co na změny pravidel říkáte? My ve druhé polovině sezony čekáme pěkný guláš! Pravidla se totiž měnila již na začátku letošní sezony a s novou dávkou změn už je to opravdu revoluce! Souhlasíte?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Předprodej lístků na hokejové MS? Fraška!

NHL, kozy ven? Ale no tak!