Uli Hoeness od ledna opět v Bayernu Mnichov!

Bývalý prezident bavorského velkoklubu sedí ve vězení za daňové úniky. Přesto by se už v lednu měl vrátit k práci pro Bayern. Jak je to možné?

Uli Hoeness Zdroj foto: www.sueddeutsche.de

Uli Hoeness

Uli je bývalý fotbalista, německý reprezentant, mistr světa z roku 1974 a Evropy z roku 1972. Hrál na pozici záložníka nebo útočníka. Svou profesionální kariéru spojil (až na krátké hostování v Norimberku na samém konci kariéry) s jediným klubem. Bayern Mnichov. V jeho dresu nastřílel v letech 1970 až 1979 86 gólů a je jednou z největších ikon tohoto klubového giganta, s nímž vybojoval 3 mistrovské tituly. Není proto divu, že po skončení aktivní kariéry působil v klubu dál na různých funkcionářských postech. Dráha funkcionáře vyvrcholila v roce 2009, kdy se stal prezidentem klubu.

Strmý pád

Hvězdná kariéra dostala ránu z čistého nebe v roce 2013, kdy byl Hoeness obviněn z daňových úniků. To vedlo k jeho rezignaci a následnému doznání. Hoeness krátil daně kvůli své vášni k hazardu. Vzhledem k přiznání nakonec dostal v březnu letošního roku mírný trest. Tři a půl roku vězení.

Restart

Vzhledem k německému právu ovšem svitla modle fanoušků Bayernu nová naděje. Od ledna by totiž mohl trest vykonávat v režimu částečného propuštění. To by v praxi spočívalo v tom, že přes den by mohl normálně pracovat a do věznice by se vracel jen na noc. A Bayern se svou legendou samozřejmě počítá. Byť „jen“ pro práci v oddělení mládežnického fotbalu. Tu si totiž Hoeness u současného prezidenta Bayernu Karla Hopfnera sám vyžádal. Nyní tedy záleží na německé justici, jak rozhodne o Uliho dalším osudu. Myslíte že Hoeness chytí šanci za pačesy a napraví se?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Baroš v Otravě? Baník pyčo!

Slovan – Sparta? Slovo ostuda dostalo nový rozměr!