Podívejte se, jak úžasně můžete strávit třetinu života

Postel – to je místo, v němž strávíme třetinu života. Je tedy patřičně důležité, umět si svoje lože dobře vybrat. Co zkusit něco nevšedního až extravagantního…

Magnetická postel

Magnetická postel

Tenhle plovoucí zázrak navrhl Holanďan Janjaap Ruijssenaars. Vznášení ve vzduchu umožňují magnety. Je jich přesně tolik, aby unesly zátěž až 900 kilogramů. A bát se opravdu nemusíte, v rozích postele je jištění ocelovými lanky přichycenými ke stěně. Tenhle technický i designerský zázrak je dokonce k prodeji, ale při ceně 1 200 000 eur (33 540 000 Kč) je určitě jednodušší a praktičtější si hodit nějakou matraci na zem.

Molekulární postel

V tomhle případě se vaši kreativitě meze nekladou. Designérská značka Animi Causa se totiž náležitě vyřádila, když se nechala inspirovat molekulární strukturou. Tenhle prazvláštní kus nábytku může být sedačkou i postelí, stačí jen, když 120 koulí z elastického materiálu jinak rozložíte.

Protiteroristická postel

Cítíte se ve spánku lehce zranitelní? S postelí nazvanou Quantum Sleeper už nemusíte. V ní se totiž můžete takřka hermeticky uzavřít a teroristé nemají šanci. Ochrana je opravdu dokonalá, celá konstrukce je neprůstřelná. Případný útočník by navíc viděl jen sebe díky soustavě jednosměrných zrcadel. Uvnitř nemusíte jen spát, není totiž problém poslouchat rádio nebo muziku z CD přehrávače nebo se dívat na film na DVD. Poslední vychytávkou je pak vestavěná mikrovlnná trouba, takže jestli rádi jíte v posteli, je to pro vás ideál. A na konec ještě cena téhle postelové skrýše: 160 tisíc dolarů (3 856 000 korun).

Houpací postel

Návrhář Manuel Klokem si nechal patentovat houpací rám postele nazvané Private Cloud. Až se to zdá divné, tak postel splňuje veškeré nároky na ergonomii. Můžete se v ní zhoupnout tak jako v houpacím křesle, stejně jako se třeba dívat na televizi. Rodinná firma v současnosti nabízí už dva modelové typy, průměrná cena je 6800 dolarů (163 880 Kč). Pozor, udávaná částka je ale bez matrace.

Stropní postel

Návrhářská značka Decadrages vyprojektovala BedUP – stropní postel. Kvůli svému pohodlí ale nemusíte lézt někde po stěnách, postel přijede k vám. Stačí zhruba čtyři metry čtvereční prostoru ve vašem bytě a tenhle designérský a velice prakticky skvost přistane přímo ve vašem pokoji. Přes den je postel umístěna ve stropě (jako jakýsi podhled), dokonce může být vybavena bodovými světly, takže vám poslouží i jako osvětlení, a večer ji jednoduše stáhnete do prostoru. Kvůli rozložení postele nemusíte ani odklízet nižší části nábytku, výška postele je totiž nastavitelná.

Autor: Petr Lízal

Foto: Oddee.com

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Neuvěřitelné příběhy řidičů alkoholiků

Jasná zpráva: Kdo prdí, zdraví si tvrdí.