Proč nejezdit do USA!

Návštěva Spojených států je snem mnoha Evropanů. Ale nemusí to být zrovna taková hitparáda, jak si můžete myslet. Tady jsou zásadní důvody, proč se tam nevydat.

Proč nejezdit do USA

Latexová rukavice u příletu

Všichni to známe z amerických filmů a realita není jiná. Můžete mít stokrát v pořádku víza a podobné srandy, ale imigrační úředníci jsou asi placení od kusu. Jinak si lze jen těžko vysvětlit, že mnohý návštěvník USA poznal zblízka latexovou rukavici a další vymoženosti chránící americký lid před nežádoucími návštěvníky. Kdo jednou okusil, podruhé už opravdu nechce! A kdo neokusil, rozhodně nepotřebuje zažít všechno.

Kouření není trpěno!

Jste kuřák? V USA rozhodně nebudete mít na růžích ustláno. A v žádném případě vás neomluví, že přicházíte ze země, kde prezidentovi přinese popelníček i ředitel televize. V některých amerických městech je kouření na veřejně přístupných místech tabu. Typickým příkladem budiž New York. Pokud je cigareta v koutku nedílnou součástí vaší osobnosti, raději nikam nejezděte. V USA vám pšenka nepokvete.

Fastfood je tučnější, než se říká

O amerických fastfoodech kolují kalorické legendy. A pravda? Ta je daleko horší. Kdo pil americkou colu a jedl americký hamburger, ten vám potvrdí, že cukru a tuků je v USA tak nějak ve všem víc. Nevíme sice, jak to Američané dělají, ale že bychom bez toho nemohli žít, to se rozhodně říct nedá. Fotek vykrmených dítek je plný internet. Jestli ovšem máte kuloidní tendence, směle pro letenku.

Terorismus vs. Amerika

Není potřeba si nic nalhávat. Amerika dneska štve kdejakého blázna a po 11. je zřejmé, že ne před každým bláznem se dokáže úplně ochránit (i když latexové rukavice dělají, co mohou). A i když je to velká země, náhoda je blbec. Hele řekněme si to otevřeně, v Brně vám možná vynadají za pražský přízvuk, ale bomby po vás nikdo házet nebude. Tak si sami rozmyslete, co je pro vás lepší.

USA mají samozřejmě i spoustu lákadel, ale i tak. V Krumlově je přece taky pěkně!

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Exkluzivní bordely světa. Kam na výlet?

7 důvodů, proč bychom nejeli do Ruska