Fekální mluva prezidentů? Nic novýho!

Slova začínají na K, Č a H my používáme běžně. Jenže my nepronášíme veřejné proslovy, a tak si v nich libujem. Může si to samé dovolit prezident? U toho našeho se už stalo, ale Miloš není ani první, ani poslední. Které další hlavy státu se topí ve fekáliích až po kolena?

Miloš Zeman - prezident ČR

Být sprostý jako dlaždič, je u piva někde ve čtyřce úplně v pohodě. Tam si totiž kde kdo slovní hnůj může dovolit. Ale jakmile jste prezident, každé slovo mimo spisovnou řeč, a v kterémkoli vidlákově, se veřejností a novináři rozmázne jako psí lejno. A hoď kamenem, kdo jsi bez viny…

Kdysi u Lincolna…

Třeba Abraham Lincoln, 16. hlava americkýho státu, ten se s tím prý vůbec nepáral, ačkoli nikdy nebyl zdokumentován, páč zvukové záznamy v té době jaksi ještě nebyly na světě. Zkrátka a dobře, výživná politická mluva zaznamenala svůj sakra radikální vzestup ve dvacátým století. Pak už to šlo jedna báseň.

Roosevelt a VéPéčka. Nic se nezměnilo!

Franklin D. Roosevelt, viceprezident tý samý země, ve který se mnohem později natáčela Pobřežní hlídka, kdysi někde řekl, že úkolem vojenský policie je udržet džbán teplé moči. Moc se nepředvedl, ale na tu dobu dobrý!

Nixon – skokan roku

37. prezident Amíků Richard Nixon, jó, to je jiný kafe. Údajně drží rekord pro absolutně otevřenou mluvu, která největší slávu zažila v jeho pracovně. Ta do svých zdí vstřebala takový  výrazy, že je snad ani nikdo z nás nezná.

Bush je prostě Bush

No ale on ani George W. Bush nemůže říct, že nemá máslo na hlavě. Před tím, než se vrhnul na prezidentskou kandidaturu, rejžoval prachy v naftařským průmyslu a byl 46. guvernérem státu Texas. Tehdy veřejně označil veteránskýho reportéra New York Times Adama Clymera za prvoligovýho kreténa.

Servítky si nebral ani během summitu G8 v roce 2006 v St. Petersburgu, kdy si povídal s britským premiérem Tonym Blairem. Jednalo se o útoky proti Izraeli. „Podívejte se, Tony, ironií je, že to, co musíme udělat, je zbavit Sýrii Hizballáhu, protože to je prostě o hovně. Pak bude po všem.“

Zkurvysiny Mujica bereme!

Pro hustej výraz nejde daleko ani uruguayský prezident José Mujica. Když se fotbalový mančaft letos vrátil domů bez medaile, tenhle týpek se nechal slyšet, že federace FIFA je banda zkurvysynů. Možná má pravdu ten hoch! Ale měl by si pozval Miloše, ten by to všem vysvětlil po svým – teda v rukavičkách.

Top špička. Kdo to rozbalil nejvíc?

Na Mildu Zemana a jeho výroky během Hovorů z Lán nemá nikdo. Zatím žádný státník neměl koule na to, aby v rozhovoru pro média použil takový fekální slova, jaký jsme všichni slyšeli minulou neděli. Miloš se toho fakt nebojí!

Chválíme mu to, že nakrknul samozvanýho ochránce práv Zdendu Macuru, kterej dostal nápad, že založit si vlastní stát, bude lepší, než poslouchat současnýho prezidenta.

Zdendo, máš recht! Držíme ti flek v amazonským pralese, celá redakce se ti skládá na letenku a ty už si konečně sbal kufry!

Tak co, jaká současná nebo bývalá hlava státu má vaše sympatie? A myslíte si, že se okolo vulgarismů dělá humbuk naprosto zbytečně?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

6 filmů, které měly skončit jinak

5 věcí do kapsy, které vám můžou zachránit kejhák