Ženy, co fušují chlapům do řemesla. Zápasení, létání i Formule 1!

Buďte v klidu, chlapi. Pořád ještě platí, že nejlepší pilot letadla i formule 1 je muž. Dokonce i nejlepší kuchaři a kadeřníci jsou chlapi. Ale i tak jsou ženy, které by vám nakopaly zadek. Buď doslova nebo v jiných disciplínách.

Gina Carano – nejslavnější zápasnice?

V poslední době se nejčastěji mluvilo o Rondě Rousey, ale možná nejslavnější zápasnicí zůstává Gina Carano. Vybrali jsme jí hlavně proto, že vypadá ze všech ženských zápasnic nejlíp! Vidět jste jí mohli třeba v Rychle a zběsile 6 po boku Dwayna Johnsona. Svou kariéru začala zápasením v thajském boxu. Účastnila se 14ti zápasů a 12 jich vyhrála. V roce 2006 si potom odbyla svou premiéru v MMA a soupeřku vyřadila za 38 sekund.  Poté zápasila na akci World Pro Fighting Championships 1, která se konala ve stejném roce, a tam svoji soupeřku Rosi Sexton porazila KO ve druhém kole. V roce 2008 porazila šampiónku Kaitlin Young, taktéž ve druhém kole technickým KO, a o rok později přišel zápas o titul šampiónky Strikferoce. Soupeřka Christiane Santos zvítězila vteřinu před koncem prvního kola technickým KO, později byla ale usvědčena z používání dopingových látek a na rok jí byla pozastavena činnost. Od té doby Gina žádný zápas nepodstoupila, ale párkrát si zahrála ve filmu, jako například Deadpool.

Nejmladší kapitánka letadla Kate McWilliams

Pilotování je ryze mužská záležitost, a o komerčních letech to platí obzvášť. Proto zaujala zpráva o „nejmladší“ pilotce na světě, kterou se stala šestadvacetiletá Kate McWilliams. Od roku 2016 létá jako kapitánka v britské společnosti easyJet. Kate začala poprvé létat ve 13ti letech. V roce 2011 se stala první důstojnicí na palubě letadla, a to byl už jen krok k jeho pilotování. Ohlasy na její věk jsou spíš pozitivní, i když pro cestující a mnohdy i posádku je velkým překvapením. Společnost easyJet si ženy ve funkci pilota pochvaluje, v současnosti jich má asi 5% a do budoucna jich plánují zaměstnat zhruba 12%. Proč to mají spočítané zrovna takhle, to by nás zajímalo. Kate McWilliams je nicméně brána jako pozitivní vzor pro další mladé ženy, které by třeba ani nenapadlo uvažovat o dráze pilotky.

 

zdroj: enjoyflying.net

Tatiana Calderón ve Formuli 1

Bernie Ecclestone, britský miliardář, který stojí v čele formule 1, tvrdí, že v tomto sportu nemají ženy co dělat. Prý by si nezískaly potřebný respekt a v nejbližší době se na startu rozhodně neobjeví. Ať má pravdu nebo ne, ženy už formule řídí, i když zatím jen na pozici testovacích jezdců. Například Carmen Jordá závodila v letech 2012-2014 v sérii závodů GP3 a v roce 2015 získala místo testovací pilotky u Lotusu. Dalším jménem je Susie Wolff, která se v sezoně 2014 zúčastnila několika tréninků u Williamsu a stala se tak první ženou ve formuli 1 po dvaceti letech. Novinkou z počátku tohoto roku je Tatiana Calderón, která se stala vývojovou jezdkyní Sauberu. Pochází z kolumbijské Bogoty a narodila se v roce 1993, je jí tedy pouhých 24 let! Calderón doteď jezdila v GP3, kde vloni skončila dvakrát na 10. místě, a teď bude spolupracovat s týmem formule 1. Jejím snem je – jak jinak – jednou skutečně závodit.

zdroj: tatianacalderon.com

Tak co, brali byste holku s takovouhle kariérou?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Ultimátní výzva: Red Bull X-Alps se účastní i český závodník

Krásné, ale hloupé ženy. Proč je jich tolik?