Krásné, ale hloupé ženy. Proč je jich tolik?

Na to, abyste si s holkou užili, nemusí být chytrá, ale spíš pěkná. Pokud však máte ambice mluvit s ní o práci, politice nebo mezilidských vztazích, už by neměla mít IQ šumící trávy. Proč jsou hezké kočičky tak tupé?

Inteligenční kvocient, zkráceně IQ, se leckdy stává horkým tématem číslo jedna. Zatímco průměrná hodnota IQ je 100, nadprůměrní jedinci už se pohybují ve sférách 115-134, a třeba takoví géniové na úrovni profesorů už si frčí někde mezi 145-154. Což neznamená, že je každý profesor génius. Nepředpokládáme, že by vám to někdy k něčemu bylo, ale čistě pro zajímavost uvádíme, že za nejvyšší genialitu se považují hodnoty 180-200. A teď se po těch číslech ohlédněte zpátky. Kolik si myslíte, že se mezi nimi ukrývá žen – a navíc krásných? Tady už se ocitáme na tenkém ledě.

Oskárek za Černou labuť

Třeba do oscarové herečky Natalie Portman by to nikdo neřekl. Tahle holka je považovaná za jednu z nejchytřejších hereček v Hollywoodu, která se pyšní IQ 140. Během studia psychologie se třeba podílela na studii o paměti s názvem „Aktivace čelního laloku při stálosti objektu“ – Frontal Lobe Activation During Object Permanence.

Natalie se domluví šesti jazyky (včetně hebrejštiny a němčiny), takže je nejen pěkná, ale navíc i chytrá. Slušná kombinace. Stejně jako u zpěvačky Shakiry. Břišní tance si dává slušně, nicméně navíc plynule mluví pěti jazyky a taktéž má údajně IQ 140, tedy na úrovni génia. No a od sitkomové hvězdy Lisy Kudrow byste taky nic moc nečekali.

Phoebe, která vůbec není potrhlá

Lisa je ve skutečnosti bioložka, která se ještě před natáčením kultovního seriálu Přátelé věnovala klinickému výzkumu bolesti hlavy. Bodejť by ne, však má IQ 154. Tyhle tři krásky, které zároveň vynikají intelektem, jsou skvělé, akorát člověk si při pohledu na ně klade otázku, proč existují i ty druhé? Však víte, ty s božským tělem, uhrančivýma očima, charismatem, ale zároveň blbé jako štoudev?

Když už máš, tak nedostaneš!

Není pravidlem, že hezká holka má IQ tykve, ale když už tomu tak je, vinu nese vesmír. Pokud věříte na spravedlivé přerozdělování přírodních zdrojů, tedy krásy a aspoň trochu vrozené inteligence, bude vám sympatická informace, že kde je přidáno na jedné straně, na té druhé je naopak ubráno. Logické. Je tu ale ještě jedna možnost, proč některým není na poli chytrosti dáno. Milé dámičky se totiž nesnaží!

Pohodlnost versus roztažení nohou

Uznávaný americký ekonom Daniel Hamermesh tvrdí, že lidé si jsou obvykle dost vědomi toho, zda a nakolik jsou atraktivní. Pokud třídním kočičkám už na základce okolí dává najevo své sympatie, slečny si uvědomí, že mají oproti ostatním něco navíc. V pubertě se tahle domněnka ještě potvrdí, a to během více či méně úspěšných pokusů o sbalení. Co mladá a sexy kost udělá? Začne toho víc využívat a přestane se o cokoli snažit, neboť to přichází úplně samo. Pak dopadne podobně jako tahle zrzečka z Dva a půl chlapa

A co když vlak naděje ujede?

Pěkné známky, večeře a dárky ze strany movitých nápadníků, kdo by to nebral? Podněty a motivace ke dřině a usilovné práci se vytrácejí. Nutno říct, že v devatenácti to ani tak nevadí, ale jakmile se věk dotyčné přehoupne před pětadvacítku, začne sklízet to, co zasela. A pokud o pár let později neklofne někoho, kdo se o ni postará, už svoji hloupost nepřebije vůbec ničím. To ji následně vede k nápadu udělat si nová prsa, vyhladit celulitidu, pěkně se oháknout a zkusit to znovu. Třeba se poštěstí a prubne jí nějaký fotbalista.

Kolik krásných a inteligentních žen znáte?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejhorší věty, které nechceme od žen nikdy slyšet!

Blondýna Chloë Moretz. Miláček, kterému k dokonalosti chybí jen prsa! Má si je nechat zvětšit?