Trendy pánské účesy pro rok 2021. Zapomeňte na barevné číro!

Pánové, chcete zaujmout drahou polovičku? Chcete se líbit ženám obecně? Pokud ano, je zapotřebí zapracovat na svém vzhledu. I když se dnes apeluje na to, ať se “knihy nesoudí podle obalu”, na prvním dojmu vzhled má velký podíl. A bohužel mnozí lidé u dojmu z prvního setkání zůstávají, proto se snažte, abyste zaujali. A jak například? Například trendy pánským účesem! 

trendy pánské účesy

Zatímco někteří pánové se střihají sami doma, jiní chodí pravidelně ke kadeřnici. A i když by člověk čekal, že od odborníka se přijde s opravdu stylovým účesem, bohužel si pánové poručí svou starou známou klasiku a odchází se stejně retro vlasy, které se nápadně podobají tomu, s čím do salonu vkročili. Pokud chcete změnu a pokud chcete zaujmout, podívejte se s námi na trendy pánské účesy pro rok 2021.  

Krátký sestřih nikdy nevyjde z módy 

Pokud zrovna rádi neexperimentujete, zvolte klasický krátký sestřih. Minulost ukázala, že u pánských střihů platí pravidlo – čím kratší, tím méně času na úpravu potřebujete čili tím lepší. I když pánové o sebe velice rádi pečují, na úpravu vlasů nemají vždy dostatek času (zejména pokud patří k časově vyčerpaným jedincům). Proto oceňují krátkost vlasů a to, že nad jejich úpravou nestráví dlouhé hodiny, dokonce ani minuty.  

Krátký sestřih – buzz cut 

Jestliže nechcete jít klasicky nakrátko, ale chcete mít vlasy krátké, leč moderní, svému holiči sdělte jediné: ,,Buzz cut, prosím!” Jedná se o krátký střih, který je velice oblíbený mezi vojáky. Ovšem nosit ho nemusí jen příslušníci armády.  

Buzz cut je účes, který byl oblíbený zejména v době, kdy kadeřnictví měla zavřeno. Důvodem toho je snadnost střihu. Vlasy se zastřihají do jedné délky (po celé hlavě), poté se spodní část může vyholit nebo zkrátit o něco víc než zbytek hlavy do ztracena. 

Tento střih vám bude sedět zejména, pokud jste majitelem obličeje oválného tvaru a pokud máte výraznější lícní kosti.  

buzz cut trendy pánské účesy

Buzz cut je stará známá klasika. (foto: 123RF)

Umíte nebo chcete umět podobné střihy? Podívejte se na nabídku práce pro kadeřníka na webu Dobraprace.cz

Crew cut je trendy! 

Pokud vám buzz cut přijde příliš nudný, pak poproste svého holiče o crew cut, který je rafinovanějším a o něco delším provedením prvního zmíněného účesu. Opět mluvíme o nadčasovém a nestárnoucím účesu, který opět jde sestřihnout hezky do ztracena.  

crew cut

Crew cut ponechává vrchní vlasy trochu delší. (foto: 123RF)

Ivy Legue je žhavý trend letošního roku 

Mezi trendy pánské účesy pro rok 2021 patří jednoznačně Ivy Legue, což je vynikající pánský střih, který doslova povstal z popela. Nyní mluvíme o něco delší verzi druhého zmíněného účesu, kdy jsou boky a temeno hlavy postupně sestříhané.  

Pokud byste si zašli do Barber Shopu, bylo by vám nabídnuto rovnou několik verzí účesu. Každý zkušený holič ví, že Ivy Legue je možné střihnout na několik způsobů a rozhoduje se většinou podle tvaru obličeje nebo podle toho, čemu je zákazník nakloněn.  

Fade je stará známá klasika 

Mezi mladšími jedinci se stal oblíbeným střih jménem Fade. Pro holiče opravdu není žádnou výzvou, dokonce tento střih vykouzlí na hlavě i ve chvíli, kdy vám na ní dřímá sotva pár centimetrových vlasů.  

Stejně jako v případě sestřihu Ivy Legue, i v případě účesu Fade platí, že může být sestříhán na několik způsobů. Mezi nejznámější patří Low Fade nebo Mid Fade. Střih vypadá tak, že se vystříhá pouze oblast za uchem a na spáncích. Vysoký fade pak začíná na vrchu hlavy a mírně sahá na boční strany.  

Fade střih je dnes takovým základem všech různých moderních pánských střihů. I proto se možná řadí mezi trendy pánské střihy roku 2021. Pokud bychom měli naprosto jednoduše střih definovat bez jakéhokoli “okecávání”, řekneme, že se jedná o postupné sestříhání vlasů až do vyblednutí.  

Letos tento střih dostal ještě novou podobu. Začal se stříhat s delší ofinou. Také na scénu přišel krapet extravagantní střih fade s nápaditým vlasovým tetováním. Ovšem to je opravdu pouze pro odvážné jedince. 

fade trendy pánské účesy

Fade účes je však dnes tím nejstylovějším, co na hlavě můžete mít. (foto: 123RF)

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Buď chlap, co má vkus. Ber na vědomí aktuální fashion trendy!

Jarní trendy 2021: Úžasná inspirace pro váš šatník