I pánové se mohou hezky oblékat. Top pánské módní trendy pro letošní rok

Šaty dělají člověka – staré známé pořekadlo, na kterém je kus pravdy. Možná si říkáte, že oblečení se přeceňuje, ale sami si zodpovězte otázku: ,,Jak reagujete na člověka, který jde v otrhaném a špinavém oblečení? Co si o něm myslíte?” Asi ne moc dobré věci. Máte zkrátka tendenci vytvářet si názor na základě vzhledu. Proto do svého šatníku zakomponujte pánské módní trendy a buďte opravdu skvělý dojem.  

pánské módní trendy

Na prvním dojmu zkrátka záleží. Ten se poté napravuje opravdu jen stěží. Většina lidí na něj klade velký důraz a pokud člověk nezaujme napoprvé, už se s ním odmítá bavit. A jelikož pánové mají v oblékání často mezery, pojďme si zmínit pánské módní trendy pro letošní rok, aby věděli, čím rozhodně neudělají chybu.  

Květinové vzory i pro muže 

Při pohledu na mnohé pánské módní trendy si člověk říká, že jsou pouze pro gaye. Ale není tomu tak. Například takové květinové vzory může s klidným svědomím obléknout i sebevíc chlapáčtější muž. Nemáme na mysli havajský styl, který by křičel na míle daleko, ale spíše moderní vzory, jež pokrývají košile nebo trička.  

Ostatně tento romantický vzor nemusí zdobit jenom zmiňované kusy oblečení. Může být ozdobou i bund nebo svetrů. Jen je poté kombinujte s jednobarevnými kousky, ať nebudíte dojem cirkusového klauna.  

Oversized oblečení stále na scéně 

I když je pravdou, že se módní trendy mění jako na běžícím pásu prakticky každý rok, někdy se stane, že kousky z loňského žebříčku zůstanou in ještě jeden rok. Přesně tak tomu je u oversized oblečení, které je nyní na scéně. Pod pojmem “oversized” si lze představit rozměrná trička nebo větší kalhoty. Inspirovat se můžete například osmdesátými léty, kdy se takové kousky nosily opravdu aktivně. Jistou inspiraci nabízí i kultovní seriál Přátelé, kde se oversized věci taktéž nosily s oblibou (tedy zejména v prvních několika dílech).  

Bomber bundy v jakýchkoli provedeních 

Z loňského roku se mezi letošní pánské módní trendy dostala také bomber bunda, která je oblíbená jak u mužů, tak u něžnějšího pohlaví. K dostání jsou dnes v opravdu celé spoustě provedeních, v každém případě se však dbá na jejich funkčnost. To je totiž hlavní vlastnost, která bomber definuje a na kterou se tedy tím pádem nesmí zapomínat.  

Pokud si nejste jistí tím, jak bundu kombinovat, opět se můžete inspirovat v minulosti nebo seriálech ze sedmdesátých let. V této době se bomber dostal na vrchol žebříčku popularity. 

Polo trička jako synonymum pohodlnosti 

Milujete spíše golfové oblečení, respektive kousky v tomto stylu? Pak budete nadšení z následujícího trendu, kterým jsou polo trička! Jedná se o oblečení, které hlásí velký návrat. V minulosti totiž byla velice oblíbená, ovšem pak na nějakou dobu zmizela polo trička z módní scény. Nyní se však znovu navrací a zakoupit si je lze prakticky ve všech módních odstínech. Pro který se rozhodnete vy? 

polo tričko

Polo tričko se navrátilo do módy. (foto: 123RF)

Námořnický styl je nadčasový 

Pánové, trávíte dennodenně mnoho času před zrcadlem přemýšlením nad tím, co si obléknete? Jednou z možností je námořnický styl, který i letos bude oblíbený. Samozřejmě to neznamená, že se musíte obléknout od hlavy až k patě do proužků, to opravdu není třeba. Jen si můžete pohrát s nadčasovou kombinací barev, kterými jsou tedy modrá, bílá a červená, případně černá.  

A jak že by mohl takový outfit vypadat? Například si vezměte tmavě modré kalhoty ke kotníkům, které si u kotníků mírně ohrnete, aby to působilo ledabylým a ne tak formálním vzhledem. K tomu si oblékněte pruhované tričko nebo tričko ryze bílé barvy, které bude hezky obepínat postavu. Vršek obohaťte o stylový bomber ideálně v červené barvě, ale pokud si na ni netroufáte, černá to jistí! 

Styl, který nikdy neomrzí

Kožené bundy jsou módní klasikou, která se nikdy neomrzí. Vždyť už od dob Marlon Branda jsou považovány za symbol rebelství a nezávislosti. Nicméně, i tato módní ikona musí držet krok s aktuálními trendy. V posledních letech jsou stále více populární kožené bundy s nádechem minimalistického stylu. Méně zdobení, kvalitní řemeslné zpracování a čisté linie jsou v dnešní době velmi žádané. Také stále častěji vidíme kožené bundy v jemných pastelových barvách, které dodají outfitu jemnost a ženskost.

Dalším trendem jsou tzv. „oversized“ kožené bundy, které mají větší rozměry než běžné bundy a vypadají mnohem volněji a uvolněněji. Tyto kožené bundy se hodí pro všechny, kteří hledají pohodlnost a svobodu pohybu. Kromě tradičních kožených bund se v poslední době také čím dál tím více objevují bundy z ekologické kůže, která je šetrná k životnímu prostředí.

Tyto bundy se vyrábějí z umělých materiálů, které napodobují vzhled a kvalitu pravé kůže. V roce 2023 se očekává, že kožené bundy budou nadále módním trendem. Pokud tedy zvažujete pořízení kožené bundy do vaší šatní skříně, rozhodně neuděláte chybu. Vybírejte ale s rozvahou a zvažte, který model vám bude nejlépe vyhovovat. Kožené bundy můžete například vybírat od českých prodejců a výrobců. Podívejte se třeba na tyto pánské kožené bundy od firmy Sikorashop.cz.

A co na nohy? Rozhodně bílé tenisky! Protože ty jsou něčím, co zkrátka nestárne. 

foto: 123RF