Jarní trendy 2021: Úžasná inspirace pro váš šatník

Oblast módy a stylu už dávno není jen výsadou žen. Také muži se chtějí líbit, jít s dobou a oslnit svým osobitým stylem. Módní svět proto ze svých rukávů vytahuje nové trendy o sto šest a jinak tomu není ani v případě novinek, které si podmanily letošní jaro. S čím tentokrát rozhodně nešlápnete vedle?

jarní trendy 2021

Každý rok se návrháři módních kolekcí snaží přinášet co nejčerstvější novinky, které kombinují moderní pohled a zároveň nestárnoucí klasiku, jenž se v křivkách populárnosti v určitých úsecích dostává na vrchol. Jarní trendy 2021 jsou v pánské módě opravdu zajímavé a o to úžasnější je, že si v nich to své najde jak příznivce elegance, tak i vyznavač uvolněného stylu. Pojďme se podívat na top trendy letošního jara.

Návrat a znovuobjevení krejčovství

Současná doba se celkově začíná vracet do minulých dob. Hitem letošního jara jsou proto na míru vyrobené modely od švadleny nebo krejčího, které zkrátka na každém rohu skutečně neseženete. Tento způsob vyjádření stylu pak nabízí nepřeberné možnosti, a právě o to tu jde. Být originální, vynikat a podporovat jedinečný cit pro detail u všech, kteří takové oblečení s radosti vytváří.

Užitečnost nadevše

Zatímco v minulých sezónách platilo rčení, že pro krásu se musí skousnout všechno, letos je to naprosto jinak. Především praktická stránka a užitečnost oblečení a doplňků bodují na plné čáře, což je pro pány značka ideál. S tímto trendem se pak pojí oblečení i obuv nekomplikovaného střihu a barev, které jsou inspirovány vojenským, pracovním nebo třeba i hasičským prostředím. 

Hra pastelových barev

S příchodem jara je téměř samozřejmé, že v něm z hlediska módy budou dominovat pastelové barvy, které jsou jemné, dobře se s nimi pracuje a sluší téměř každému muži. Módní návrháři doporučují nezůstávat jen u jedné barvy, ale snažit se míchat pastelové barvy dohromady. Ať se ale rozhodnete jakkoli, v pastelových barvách zaručeně vyniknete. 

pastelové barvy

Pastelové barvy budou hrát velkou roli i v pánské módě. (foto: 123RF)

Inspirováno skejťáctvím

Vše, co je spojené s prostředím skatu, je z hlediska kategorie „pánské jarní trendy 2021“ naprostou jedničkou. Pokud zbožňujete uvolněný styl, rádi nosíte trička s nápisy nebo slogany, plátěné boty, ležérní mikiny (klidně i větších velikostí) a pohodlné kalhoty, pak je právě tento trend jako stvořený pro vás. 

skejtactvi

Inspirací bude pro vás i skate styl. (foto: 123RF)

Vyladěné tónování barev

Že černá barva má jen jeden odstín? Nemá. A právě to se stalo skvělou informací pro nápad, který pracuje s několika odstíny barev. Sladění tón v tónu je jedním z dalších populárních trendů, které si své příznivce najde jak u elegantně, tak i sportovně založených mužů. Teď už jen najít pro vás ideální barvu.

Džínovina na sto způsobů

Naprostou klasikou všech klasik, která patří mezi nesmrtelné trendy, je džínovina. Právě ta se letos bude nosit ve své každé podobě. Ať už zvolíte tradiční barvy nebo se pustíte do originálních barev či zvolíte klasický střih nebo naopak výrazný styl, vždy to bude sázkou na jistotu. 

džínovina

Džínovina letí! (foto: 123RF)

Rugby a street style

Na uvolněnost a notnou dávku ležérnosti poukazuje také dvojice dalších trendů, které spolu tak nějak souvisí. Jedním z nich je třeba rugby styl, který perfektně kopíruje sportovní styl. Velkým trendem je také preppy styl, který kombinuje městský styl spolu se streetwearem. A právě do něj se soustavně promítá už již zmíněný rugby styl.

jarní trendy 2021 street style

Inspiraci hledejte ve street stylu. (foto: 123RF)

Kulturní ochutnávka

Letos se na výsluní drží také multikulturní styl, který přináší zajímavé osvěžení do každého šatníku. A jak už samotný trend napovídá, jedná se o prvky vycházející z minulých módních proudů a také jednotlivých kultur. A právě tyto módní aspekty doporučují návrháři zkombinovat se street stylem, což vytvoří do detailu originální look.

Robustní podrážky

Z hlediska pánského obutí značně dominují robustní podrážky a to jak sportovního, tak i elegantního charakteru. Některé z nich jsou pak do jisté míry inspirované futurismem a mohou se pochlubit atypickým vzhledem, který přidá vašemu stylu na výjimečnosti.

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Pánská móda podle rappera Draka a zpěvák Harryho Stylese

Veganská móda má problém. Ukázalo se, že životnímu prostředí škodí víc, než se myslelo. Zachrání nás klokaní kůže?