7 největších chyb, které děláte se svými vlasy. Která vás dostane do hrobu?

Vlasy. Je tak těžké držet je v lati a mít z nich radost? Někdy ano, ale děláte si to sami! Vše od velkého množství gelu po špatného holiče je špatně. A proč jsou šampony 2 v 1 k ničemu?

Mnohé statistiky potvrzují, že chlapům na sex-appealu přidává dobrý stav vlasů. No jo, jenže to se nesmíte chovat jako idioti a dělat těchto sedm vážných chyb!

1. Necháváte žloutnout šediny

Šedivění vzniká ztrátou pigmentu melaninu. Melanin produkují buňky v každém vlasovém folikulu. Zatímco jeden řeší první šedivé vlasy třeba už ve dvaceti, jiný do padesáti let neví, o čem je řeč. Je to samozřejmě dáno nejen stárnutím, ale i genetikou. Na jednu stranu, díky za to.

Mnohé ženy považují bílé či stříbrné vlasy za sexy doplněk, nicméně je tu jedna věc, která jim nedělá dobré jméno. Když už se vám nějaká ta světlá barva ve vlasech objeví, pečujte o ni speciálními šampony neutralizujícími žlutý nádech. Nebudete tak připomínat čerstvě vylíhnuté kuře!

2. Používáte příliš mnoho přípravků

Mnozí odborníci přes nůžky, včetně holičky celebrit Hayley Kemm z londýnské čtvrti Soho, tvrdí, že v mnoha ohledech jsou účesy mužů mnohem obtížnější než u žen, protože jsou tak přesné. Nejmenší chyba může znamenat překvapivý rozdíl. Výběr dobrého holiče je proto klíčový, ale co je vám to platné, když po příchodu domů uděláte něco, co se neodpouští.

Lidé si často myslí, že výsledky jsou vázány na množství výrobků, které používají, ale to není pravda. Příliš mnoho vosku, gelu nebo laku způsobuje, že účes vypadá jako helma. Méně je tedy rozhodně více.

Pokud máte jemné vlasy, přikloňte se šikovným pomocníkům, jako jsou pěny nebo mořské solné spreje, které dodávají strukturu a mohou být aplikovány na mokré nebo suché vlasy. Vyvarujte se tomu, abyste přípravky nanášeli pouze na vrchní část vlasů a zapomínali na ostatní partie. Hlavně rovnoměrnost…

3. Šetříte na holiči

Kámoška vás ostříhá za kilčo? Pokud je fakt dobrá a její zákazníci jsou spokojení, asi se nemáte čeho bát, nicméně vždy platí, že dostanete to, za co si zaplatíte. Pokud někde v obchoďáku narazíte na neověřený kadeřnický salon, který v akci nabízí střih za pár kaček, můžete být setsakra zklamaní svým výběrem. V každém případě, holička by vždy měla vyjít od vašeho stylu a držet se nápověd. Odborník za každých okolností bere v potaz vaši osobnost a přání.

4. Odbýváte se na šamponech

My chlapi si sice nepotrpíme na všemožné kosmetické vychytávky, ale věřte, že odpor ke kosmetickým produktům může ztěžovat život. Pokud máte lupy, používejte šampon k tomu určený. Jakmile se trápíte s mastnými vlasy, taktéž zvolte odpovídající řadu. Není jedno, že to všechno skončí ve výlevce. Třeba příliš agresivní péče může odmastit vlasovou pokožku, vést ke tvorbě lupů a padání vlasů. Šampon určený pro suché vlasy zase uškodí normálním a jemným vlasům, které se rychleji zmastí. Tak pusťte nějakou korunu a kupte si jen pro sebe něco normálního! Vždyť za život si vlasy při průměrné frekvenci dvakrát týdně umyjete zhruba osm tisíckrát.

5. Spoléháte se na 2 v 1

Všechno, co má na sobě napsané 2 v 1, nefunguje. Každé vlasové vlákno má tři základní prvky: kutikulu, kortex a medulu, přičemž kutikula je vnější vrstva obklopující vlas, která jej má chránit před možným poškozením z vnějšího prostředí.

Aby se vlasy správně vyčistily, je třeba, aby kutikula byla „otevřena“ šamponem. Jen tak se vypláchnou veškeré zbytky pečujících produktů a mastnota. Úkolem kondicionéru je ale naopak zvlhčení a následné uzavření vlasových vláken.

Jakákoli lahvička 2 v 1 tedy funguje tak, že se otevře vlasové vlákno a následně se pokryje silikonem. Výsledkem jsou „neuzavřené“ vlasy, které jsou náchylné ke znečistění a zkracují dobu od jednoho mytí ke druhému. Ale jestli vám to nevadí, tak jak je libo. V opačném případě použijte nejdřív šampon a až pak kondicionér.

6. Nejste soudní při výběru účesu

Ne každému bylo naděleno, takže pokud máte na hlavě tři chlupy, ale vždycky jste snili o dlouhé hřívě tvrdého rockera, nechte si zajít chuť. Budete vypadat směšně! Pokud pořád tápete s výběrem svého účesu a ani kadeřník vám neporadí, najeďte do obchodu s aplikacemi. Android nabízí hned několik těch, které poskytují inspiraci účesů, stylů a trendů s možností vyzkoušení na vlastní fotce.

7. Hrajete si na Donalda Trumpa

Řídnoucí, ustupující vlasy patří k těm méně šťastným skutečnostem života, se kterou si mnozí neví rady. Mnoho mužům rostou vlasy na přední straně hlavy, takže se domnívají, že když si nahodí přehazovačku, tak svoji plešatost skryjí. Buďte v klidu, má to úplně opačný efekt. Pokud to děláte, pleš je ještě zřetelnější.

Tak co, kterou z těchto chyb děláte nejčastěji?

Autor: Merlin

Muži mají častěji kožní problémy. Největší strach mají ze skvrn! Jaký jste typ a máte se čeho bát?

Chlapi v ohrožení. Proč nám ubývá testosteron? Za tohle si můžete sami!