Muži mají častěji kožní problémy. Největší strach mají ze skvrn! Jaký jste typ a máte se čeho bát?

Muži v současnosti vedou čím dál tím více zaneprázdněný život a denně čelí stále větším výzvám – více cestují, mají náročnější práci i sociální život. Proto není divu, že se potýkají s kožními problémy více než kdy dřív. To také potvrzují exkluzivní data z nového průzkumu značky Braun.

Každodenní  úsilí a snaha o podání toho nejlepšího výkonu je omezována problémy spojenými s pokožkou. Ty trápí více než polovinu dotazovaných. Například polovina mužů popsala, že by je při pracovním pohovoru rušilo, kdyby věděli, že jejich kůže nevypadá perfektně. 55 % by trápila suchá a citlivá pokožka také během rande.

Výzkum přinesl zajímavé výsledky

Právě proto se jedna ze světově nejdůvěryhodnějších značek v oblasti holení, Braun, zaměřila na výzkum životného stylu mužů. Na základě velkého průzkumu identifikovala sedm základních typů moderního muže a potenciální kožní agresory, které jsou nevyhnutelně spojeni s tímto životním stylem.

Sedm základních typů moderního muže 

• Svěží tvář – Za každých okolností vypadá skvěle, a to i když náhodou vynechá ranní kávu či pravidelný běh v parku.
• Muž z města – Rychlé tempo velkého byznys světa si vybírá daň – časté cestování, nedostatek spánku a sem tam i večerní sklenička se podepisují na pokožce.
• Kosmopolitní chameleon – Neustálé cestování, zážitky z cest a nejrůznějších dobrodružství jsou znát na pokožce.
Citlivý k pleti – Ten, který nikdy neopustí večerní akci brzy, ale přesto vždy hydratuje pokožku před spaním. Dobře totiž ví, že musí být připravena na party další den.
Drsňák  – Celý den tráví venku a být skvěle oholen pro něj není priorita. Přesto ví, že jeho životní styl si vybírá daň na vzhledu pokožky.
• Sportovec – Díky sportu se udržuje v kondici. I když by to nepřiznal, ví, že cvičení je příčinou jeho citlivé kůže.

Muži se nejvíce bojí skvrn

Průzkum dále ukázal, že tyto problémy muže skutečně trápí. Největší obavu mají ze skvrn – bojí se jich dva z pěti mužů (40 %). Stejné množství mužů trápí suchá kůže (38 %) a jeden ze tří má starost o zarudlost pokožky (34 %). Podrážděnost kůže nejčastěji podle dotazovaných souvisí s vysušeností (28 %) či svěděním (27 %). Proti kožním problémům bojuje přibližně polovina mužů hydratací (48 %) a třetina pije více vody (35 %). Více než jeden z deseti mužů by se neholil, kdyby jeho pokožka byla podrážděná (13 %), dvě třetiny by holení kvůli citlivé pokožce odložilo (66 %).

Muži se mýlí
Paradoxní je, jak často muži viní nesprávné faktory, které mohou za jejich kožní problémy. Skoro polovina mužů si myslí, že za stav jejich pokožky může nedravá strava (47 %). Ještě více jich uvedlo počasí (49 %) a pohyb (55 %). Co ale úplně chybí je klíčový prvek, který dokáže obnovit hladkost pokožky – holicí strojek!

Muži často přehlížejí významný vliv holicího strojku na jejich pokožku i celkový vzhled. Lidský obličej můžeme přirovnat k zemskému povrchu plnému křivek a záhybů. Udržet blízký kontakt s pokožkou během holení je tedy výzvou pro jakýkoliv strojek. V Braunu jsme navrhli strojek, se kterým je poničení pokožky poslední věc, které by se měli muži obávat,“ říká Ben Wilson, průmyslový designér ze společnosti Braun.

Vyzkoušejte nový Braun Series 3

Nový Braun Series 3 Clean & Close provedený v černém, červeném nebo modrém odstínu je nejdostupnější strojek, který zároveň ručí za ten nejlepší komfort pro vaší pokožku. Dva sensory SensoFoilsTM konstantně zachycují vousy skrze ergonomicky tvarované fóliové otvory. Ty se postarají o hladké oholení a minimalizaci podráždění kůže. Díky technologii OptiFoilTM, která disponuje sofistikovaným vzorem menších a větších otvorů ve fólii, je navíc pokožka chráněna od rychle se pohybujících čepelí. K tomu se tři na sobě nezávisle pohybující se stříhací prvky, které tvoří hlavu 3-flex, se dokonale přizpůsobí každému obrysu vašeho obličeje pro nejlepší oholení.

Autor: red