Filmové novinky na červenec. Spider-Man, zombie horor Mrtví neumírají a komedie Srážka s láskou

Na začátku července vstupují do kin lákavé kousky. Spider-Man se vyrovnává s následky Endgame, ale brzy se musí vzchopit proti další hrozbě. Zombie horor Mrtví neumírají nabídne spíše scény k pobavení a likvidace nemrtvých sousedů připraví vtipné momenty. Srážka s láskou potom podařená komedie, která má skvělé obsazení i zajímavou zápletku.

I Spider-Man musí chodit do školy

První snímek po epickém zakončení v Avengers: Endgame je druhý sólový příběh Petera Parkera pod taktovkou Marvel Entertainment. Spider-Man: Daleko od domova představí mladého hrdinu v netradičním prostředí. Jede totiž na školní exkurzi do Evropy, a trable ho doženou i tady. Trailery bohužel vyzrazují poměrně hodně z filmu. Víme, že svět teskní po Iron Manovi, a jeho věrný řidič Happy domlouvá smutnému Peterovi. Ten nadále využívá oblek, který mu Tony Stark vyrobil. Zdůvodní nějak scénáristé, kdo ho bude opravovat, když je jeho stvořitel po smrti?

Ve filmu se vrací i Samuel L. Jackson jako Nick Fury, který hlavního hrdinu povolá do akce. Na Evropu útočí elementálové, a někdo musí zjistit proč i jak je zastavit. V roli padoucha Mysteria hraje Jake Gyllenhaal, a objeví se i šmrncovní omlazená verze tety May (Marisa Tomei) nebo obtloustlý Peterův kamarád Ned (Jakob Batalion). Jak už ví asi každý, točilo se i v Praze a Liberci, tak schválně, jestli lokality v kině poznáte. Snímek uzavírá marvelovskou 3. fázi, takže představí i ochutnávku z událostí, které budou následovat. Určitě čekat na konec titulků. Spider-Man: Daleko od domova je v kinech od 4. července 2019.

Na zombie jedině s mačetou

Zajímavé obsazení nabízí komediálně pojatý horor, kterého se ujal Jim Jarmush. Uznávaný filmař napsal scénář a sám i režíroval, takže je film Mrtví neumírají taková jeho radost. Bill Murray hraje stárnoucího šerifa Robertsona, který se těší na důchod. Adam Driver zase jeho kolegu Petersona, který doufá v nějakou akci a pořádné vyšetřování. To se mu nečekaně splní, když se v nudném americkém městečku Centerville začnou dít podivné věci. Nejdříve dojde k vraždě, a brzy vyjde najevo, že za ni mohou oživlé mrtvoly – zombie. A podivností stále přibývá.

Jak je patrné z traileru, stažený zadek strachy tady mít nebudeme. Masakrování nemrtvých spoluobyvatel městečka si ale užijeme dost, a o jejich konec se nebudou starat jen místní policisté. Ve filmu hraje i Tilda Swinton, která se ohání samurajským mečem. Objeví se také Steve Buscemi nebo Iggy Pop. Všechni herci jsou oblíbenci Jima Jarmushe, se kterými už spolupracoval opakovaně. K tomu navíc i hvězdička Selena Gomez. Pokud máte tento styl komedie rádi, čeká vás od 4. července 2019.

Protiklady se přitahují?

Tohle vypadá moc dobře. Srážka z láskou představí Charlize Theron jako Charlotte Fieldovou, diplomatku a kandidátku na prezidenta. Je velikou osobností a její život se řídí pravidly. Naproti tomu Fred Farsky (Seth Rogen) je novinář, ale tak trochu hipster a volnomyšlenkář. Oba dva spolu nemají zdánlivě nic společného, kromě toho, že když byl Fred malý, o chlup starší Charlotte ho hlídala. Narazí na sebe po letech, když mají oba své vlastní životy, a přestože by je to nejdřív nenapadlo, začne mezi nimi probíhat nenápadné jiskření. O vtipné situace tak není nouze, protože Fred není zrovna tradičním účastníkem společenských akcí. Z netradičního páru se stávají milenci. Navíc si ke zděšení svého týmu na kandidaturu nechá Charlotte psát své projevy právě od Freda, který z podobnými věcmi nemá žádné zkušenosti.

Seth Rogen spolupracuje s režisérem komedií Jonathanem Levinem poněkolikáté, a kritici pak vychvalují chemii mezi ním a tradičně skvělou Charlize Theron. Snímek se také pyšní tím, že neobsahuje žádná klasická romantická klišé, takže jestli se chcete pobavit, vyrazte do kina. Od 4. července 2019.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Natáčení Rychle a zběsile 9 začalo. Dwayne Johnson se neobjeví, vystřídá ho ale jiný svalovec

Nový Batman bude Robert Pattison z Twilight ságy. Kteří záporáci se ve filmu objeví a kdy se začne natáčet