Nový Batman bude Robert Pattison z Twilight ságy. Kteří záporáci se ve filmu objeví a kdy se začne natáčet

Hlavní roli ve snímku The Batman ztvární Robert Pattison. Nahradí tak Bena Afflecka z Ligy Spravedlnosti. Víme, kdy film očekávat v kinech a kteří záporáci se v něm objeví. Bude jich celý zástup.

Hlavní roli ve snímku The Batman ztvární Robert Pattison

Spekulacím je konec a studio Warner Bros. oficiálně potvrdilo, že protagonistou nových filmů s netopýřím mužem se stane Robert Pattison. Snímek nazvaný jednoduše The Batman pomalu nabírá obsazení, ale kdo bude Bruce Wayne bylo stěžejní. Rozhodně můžeme mít radost, protože druhým největším kandidátem byl podle dostupných informací Nicholas Hoult. Nic proti němu, známe ho z X-Menů nebo Mad Max: Fury Road, ale na Batmana se opravdu nehodí. Patison se zřejmě upíše hned na celou trilogii, a první snímek se začne natáčet na přelomu tohoto roku.

Od upíra k netopýrovi

Robert Pattison se tak posune na své herecké dráze, protože se široké veřejnosti představil před lety jako upír Edward ve filmech Twilight. Jejich kvalita je skutečně nízká, a popularitu jim zajistila základna fanoušků knižní předlohy, která se rekrutovala především z řad dívek. Herec má za sebou i další role, ale nový Batman ho každopádně vystřelí mezi známé filmové tváře. Otázkou ale zůstává, jakým plánem se řídí hlavouni z Warner Bros. Jestli chtějí totiž konkurovat Marvelu, přeobsazovat role není zrovna dobrý nápad.

Pálíme mosty a jede se nanovo

Když se objevil Batman vs Superman, Warneři chtěli představit Batmana jako zkušeného bojovníka proti zločinu, který už svoje řemeslo dělá dvacet let. Do role byl obsazen Ben Affleck, který se nakonec osvědčil. Šlo o to, aby byl Bruce Wayne zkušenější než Superman, který je v ochraně lidí vlastně nováčkem. Zároveň pak měl být logickým lídrem Ligy Spravedlnosti. Affleck se tak nakonec objevil jen ve dvou filmech, a filmaři už s touto vizí Batmana nepočítají. Jeho nástupce tak začíná zase znovu, a těžko říct, jaká bude ve filmech kontinuita. Laický divák už se musí úplně ztrácet, a dokonce se zdá pravděpodobné, že nebude pokračovat ani Henry Cavill jako Superman a Muž z oceli 2 prostě nevznikne.

Jeden zloduch nestačí

The Batman bude napěchovaný záporáky a jejich představitelé se zatím hledají. Objeví se hned několik klasických protivníků Batmana, a chybět nebude Penguin, Catwoman a údajně ani Riddler. Mafián Tučňák alias Oswald Cobblepot je známý snad každému, stejně jako zlodějka Selina Kyle neboli Kočičí žena. Edward Nigma/Hádankář by měl podle dostupných informací jako kriminální génius tahat za nitky v pozadí. Tyto tři postavy jsou hlavními záporáky v seriálu Gotham, takže je možné, že je chtějí filmaři právě proto rozvíjet.

Na scénu se ale údajně vrací i Two-Face. Harvey Dent je další klasický padouch, který je rozpolcený jak svým vzhledem, tak svojí šílenou myslí, a proto se ovšem rozhoduje hodem mince. Bývalý prokurátor Gothamu patří mezi nejstarší protivníky Batmana.

Představují se další do party

Novinkou by pak měl být Firefly. Tento šílený pyroman jménem Garfield Lynns si zatím cestu z komiksu do filmu nenašel, a objevil se jen ve zdařilých hrách Arkham Origins a Arkham Knight. Krátce se objevil v seriálech Gotham a Arrow.

Aby toho nebylo málo, obsazen má být i Mad Hatter. Tato postava se zatím také objevila jen ve hře, a je poměrně neznámá. Jervis Tetch je neurovědec, který je posedlý stejnojmennou postavou z knihy Alenka v Říši divů. Mad Hatter dokáže ovládat mysl a vyvolat silné halucinace, a v komiksech často vystupoval spíše jako komická postava, která plánuje své zločiny po vzoru Kloboučníka ze světoznámé pohádky.

Méně je někdy více platí často

Dohromady by tak měl snímek představit hned šest velkých záporáků, což je skutečně obrovská porce. Otázkou je, jestli je tohle dobrý nápad, protože čím víc postav ve filmu je, tím menší prostor mají a divák se s nim těžko sžívá. Nebývá čas vykreslit jejich pohnutky a úloha takových postav se pak zužuje na prosté konání zla, bez zjevné motivace, ale protože je to ve scénáři. Tohle se nepovedlo v Lize Spravedlnosti se Steppenwolfem, který byl doslova ubohý, a na množství nicneříkajících charakterů dojel i Sebevražedný oddíl. Ten také čeká restart a začíná se od nuly.

Nový Batman až za dva roky

Postup Marvelu, kdy se diváci v průběhu let s jednotlivými hrdiny seznamují a přirůstají jim k srdci, evidentně Warner Bros., potažmo DC Comics vůbec nepochopili. A pokud ano, neumí ho zrealizovat. Což je škoda, protože mají v rukou skvělé charaktery. Vyčnívá právě nejznámější Batman nebo Superman. Doufejme, že se nová podoba Netopýřího muže povede a režisér Matt Reeves všechno zvládne ukočírovat. Překonat Temného rytíře od Christophera Nolana bude ale obtížné. Premiéra už byla stanovena na 25. června 2021, takže je ještě spousta času.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Brankář je neuvěřitelný příběh podle skutečnosti. Nacistický zajatec zazářil v anglické fotbalové lize jako gólman

X-Men: Dark Phoenix staví hrdiny proti nejsilnějšímu z nich. Jak dopadlo završení ságy o mutantech