Natáčení Rychle a zběsile 9 začalo. Dwayne Johnson se neobjeví, vystřídá ho ale jiný svalovec

Do kin se blíží Dwayne Johnson a Jason Statham jako Hobbs & Shaw, mezitím odstartovalo natáčení dalšího dílu hlavní série Rychle a zběsile. Tam se na place objeví nová posila, protože The Rock si přál skončit. Kdo a proč ho nahradí a kdy film čekat v kinech?

Rychle a zběsile 9

Natáčení Rychle a zběsile začalo v tichosti. Jedinou zprávou o něm jsou fotky na intagramu, které zveřejnily hlavní hvězdy. Vrací se Vin Diesel, stejně jako Michelle Rodriguez. Na palubě jsou i Tyrese Gibson, Ludacris a Nathalie Emmanuel. Parta během posledních dílů trochu zchudla, a v hlavní sérii už neuvidíme ani oblíbenou postavu Luka Hobbse, kterého poprvé v pátém díle zahrál Dwayne Johnson. Herec pomohl sérii katapultovat mezi značky, které sypou miliony. Během natáčení posledních dílů si však stěžoval na práci s Vine Dieselem. Jeho chování označil za neprofesionální, a rozhodl se dál s rychlou partou nepokračovat.

S Kurýrem do toho jdu

Do kin teď míří spin-off Rychle a zběsile, který nese název Hobbs & Shaw. Určitě nikomu neuniklo, že spolu budou Luke Hobbs a Deckard Shaw spolupracovat, a bláznivé trailery vypadají, že Dwayne Johnson i Jason Statham dokázali přenést chemii mezi nimi i do této novinky. Ve filmu dále hraje Vanessa Kirby, záporákem je Iris Elba a Deckardovu matku si opět střihla noblesní Hellen Mirren. Tvůrci se utrhli ze řetězu, jak už je u Fast & Furious tradicí. Vzduchem tak létají lidé i auta, bez jakýchkoli ohledů na fyzikální zákony. Už teď se dokonce hovoří o možném pokračování, ve kterém by se mohl objevit i Jason Momoa nebo Keanu Reeves.

Od wrestlingu k filmu

The Rock už se v hlavní sérii neobjeví, ta má za jeho odchod náhradu. Tím je John Cena, který má stejně jako Johnson wrestlingové kořeny. Cena na svém kontě už několik rolí má, a jestli o žádné nevíte, nikdo se nebude divit, protože nestály za nic. Jeho role v Rychle a zběsile zatím není známá, bylo ale oficiálně potvrzeno, že se v devátém díle připojí. Sám Cena svoji účast jako srdečný Američan okomentoval slovy, že je neskutečně vděčný, že se může připojit do této rodiny, protože Rychle a zběsile už dvacet let předvádí ty největší kousky v historii kinematografie. Nutno říci, že na poli filmu Cena zatím nezaválel, ale ve Spojených státech je to jedna z největší wrestlingových superstar.

Alfa samec na place

Na fotkách z natáčení se John Cena zatím neobjevil. Bude zajímavé sledovat, jestli se k partě připojí nebo jim bude ze začátku dělat problémy, jako postava Hobbse. Vin Diesel se už na natáčení evidentně fyzicky nepřipravuje tak, jako kdysi, takže by mohl mít v masivním Cenovi soupeře pro svoje ego, tak jako to bylo s Rockem. Ten je ale hvězda úplně jiného formátu, a to i herecky, takže obsazení ve filmu známého wrestlera tomuto problému asi předejde.

Rychle a zběsile 9 už příští rok

Scény se nezřídka točí na přeskáčku, zatím to ale vypadá, že Rychle a zběsile 9 spustilo první klapku pěkně od úvodu. Snímky ukazují natáčení na venkově, kde podle všeho žijí Dominic s Letty. Přítomen je i syn, kterého má Dom s Elenou. Torreto tak zřejmě rozjel autodílnu stranou od města, když už není ve Spojených státech hledaný, a rodinnou idylku jako vždy naruší nějaký ten problém. Informací je zatím málo, známá je ale premiéra snímku, 21. května 2020. To Hobbs & Shaw budou v kinech už 1. srpna 2019.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dwayne Johnson vs. Vin Diesel: proč je mezi nimi nevraživost?

Nový Batman bude Robert Pattison z Twilight ságy. Kteří záporáci se ve filmu objeví a kdy se začne natáčet