Prostituce okolo roku 1896. Proč tenhle rok znamenal průlom?

180 cm vysoká, prsa číslo čtyři, blond a nadržená. „Zaplať předem, hochu, pak ti to udělám jako žádná jiná.“ Fungovalo to takhle i před lety? Jen z části. Kdysi šlápoty věděly, co se sluší a patří. Řekli byste si i vy o borovou vaselinu, lososové mýdlo nebo zdravotní knížku?

Sexuolog Radim Uzel říká, že prostituce bývá sice nazývána nejstarším řemeslem světa, nicméně pro toto tvrzení neexistují žádné důkazy. „Zdá se, že ještě starším řemeslem bylo hrnčířství,“ uvádí známý český odborník. A má pravdu.

Už v 6. až 4. tisíciletí př. n. l. v Mezopotámii objevili hrnčířský kruh, otočnou desku, kterou roztáčí pomocník, hrnčíř sám nohama, anebo dnes (pohodlně) elektromotor. Záhada je tedy rozluštěna. Nejdřív byly hrnce, pak láska oficiálně rozdávaná za prachy a posléze i řízená církví a státem.

K***a není mejdlo. Neubude

Všechny ty písemné a obrázkové důkazy z Babylonu, starověkého Říma a Řecka, ve kterém působily Aténské nevěstky dikteriadky, auletridy a hetéry, jsou oproti tomu novota. Aténský státník Solón sice kolem roku 500 před Kristem založil právě v Aténách první státní veřejný dům, za což mu, jen tak pro info, postavili, pomník, ale co?

Německá města začala zakládat bordely až ve 14. století. Mimochodem, takzvaná „kurevní daň“ znamenala ve středověku nemalý příjem pro mnohé městské pokladny. A takhle bychom mohli pokračovat do aleluja. Sex a prachy prostě k sobě patří jako Miloš Zeman ke štamprličce. A významný rok pro tak „významné“ povolání? Tomuhle neuvěříte…

Dohled, přehled a nadhled. Dneska utopie!

V roce 1896 byly pro prostitutky od 14 let zavedeny zdravotní knížky i s fotografiemi. A to poměrně všude. Knížku musely mít i šlápoty v celém rakousko-uherském mocnářství. A co takový veledůležitý a naprosto nezbytný „průkaz“ obsahoval?

Již zmíněnou podobiznu, podpis, výpis závazků, lékařská vyšetření a nálezy a všechny změny bydliště. Kněžky lásky rovněž měly předepsáno, jak to má vypadat u nich na pracovišti, tedy přímo doma.

Rok 1896 – malá vzpomínka

Společnost Elektrická dráha Praha – Libeň – Vysočany zahájila provoz elektrické tramvaje, proběhly letní olympijské hry v řeckých Athénách, Guglielmo Marconi získal patent na bezdrátový telegraf a provoz zahájilo metro v Glasgow.

Tak bez gumy, jo? A dáš příplatek?

„Nevěstka musí míti preservativy a ve své světnici musí vyvěsiti oznámení, že lze tyto prostředky dostati za ceny, schválené úřadem mravnostní policie. Mimo to musí mít každá nevěstka dostatečnou zásobu pětiprocentní borové vaseliny v tubách a lysolového mýdla a pro vlastní potřebu bidet a irrigátor s příslušnou k tomu hadicí a kohoutkem třmenovým.

Nevěstka má každému návštěvníkovi bez požádání ukázati zdravotní knížku, aby zvěděl její jméno a mohl nahlédnout v záznam o poslední prohlídce lékařské. Mimo to má každému návštěvníku bez požádání nabídnouti prostředky profylaktické a jemu po vykonaném styku pohlavním vydati mýdlo lososové.“ Fakt pecka.

Zkuste o to požádat Daru, Elis, Vanessu nebo Viky Switch, až si nějakou z nich za dva a půl litru na hodinu objednáte přímo domů.

Kdo nesouloží, není Čech

Mimochodem, Český statistický úřad zjistil, že na území Česka dochází v průměru k 6300 placeným sexuálním kontaktům denně. Průměrná cena za sex je pak právě oněch 2500 Kč. (Podle odhadu je 65 % zákazníků z řad zahraničních klientů, 35 % tvoří tuzemští zákazníci.) No a proč ne?

Jak ve své knize Nevěra a co s ní říká již zmíněný Radim Uzel: „Neexistuje na světě žádná společnost, která by se za uplynulých 2500 let dokázala prostituce zbavit.“ Taky proč, že? Vždyť v některých zemích díky ní stoupá manželské štěstí (dokud se to neprovalí) či tamní blahobyt. A co se týče Čechů, tak v Dubí, Hoře Sv. Šebestiána, Dolním Dvořišti, Chebu, Domažlicích nebo Železný Rudě to zná kde kdo – což se o zdravotní knížce rozhodně tvrdit nedá…

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nahoře bez! Seriály, kde herečky ukazují prsa!

Uzeniny a rakovina? Kdo se bojí, nesmí do lesa! Větší pozor si dejte na orální sex!