Comic-Con 2019: Marvel odhalil všechny chystané projekty. Přijde čtvrtý Thor a vrátí se zabiják upírů Blade

Marvel tradičně odhalil své další plány na letošním Comic-Conu v San Diegu. Po Avengers: Engame všichni zarytě mlčeli, dokud v kinech neproběhl Spider-Man: Daleko od domova. Teď už známe oficiální data dalších projektů Marvel Studios. Vše, o čem se zatím jen šeptalo, je potvrzené. A je toho ještě mnohem víc.

Marvel odhalil svoje nové filmy. Přijde čtvrtý Thor a zabiják upírů Blade

Marvel oznámil 16 připravovaných projektů

Svátek všech komiksových nadšenců se koná každoročně v San Diegu ve Spojených státech. Vrcholem programu je většinou panel Marvel Studios a ani tento rok tomu nebylo jinak. Marvel zahájil svůj program v sobotu večer našeho času, a přestože festival skončil až v neděli v noci, jedná se o zlatý hřeb Comic-Conu. Letos vše odstartovalo nostalgické video, které shrnulo celou dosavadní Infinity ságu a nedočkavé fanoušky v narvaném sále ještě více nabudilo.

Fáze 4 odstartovala

Pak se objevil Kevin Feige, který je od samého počátku programovým ředitelem Marvelu, a přivítal nadšený dav. Poděkoval za přízeň, která pomohla dát za vznik celé sérii, vedoucí k Avengers: Endgame, a pak se hned pustil do představování nových projektů. Těch vůbec není málo, a přestože jsou některé z nich již očekávané, další jsou naprostým překvapením. Souhrnně je pak označil jako Fáze 4. Poprvé budou do této skupiny spadat i minisérie, určené pro kanál Disney+.

Tady je deset projektů i s daty uvedení, které Marvel plánuje vypustit v následujících dvou letech. U celovečerních filmů jsou přesná data premiér, u minisérií potom kvartální období, kdy bude seriál vypuštěn.

  • Black Widow – 1. května 2020
  • The Falcon and The Winter Soldier – podzim 2020
  • Eternals – 6. listopadu 2020
  • Slang-Chi and the Legend of the Ten Rings – 12. února 2021
  • WandaVision – jaro 2021
  • Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 5. května 2021
  • Loki – jaro 2021
  • What If…? – léto 2021
  • Hawkeye – podzim 2021
  • Thor: Love and Thunder – 5. listopadu 2021

Hrdinové bez filmu dostanou seriály

Jak jsme již psali, každá minisérie bude mít 6-8 dílů a její rozpočet by se měl pohybovat kolem 100 milionů dolarů. Jejich děj bude navíc úzce svázaný s filmy. Disney+ tak nabídne divákům i známé a oblíbené hrdiny. Obsazení počítá se všemi dosavadními herci.

Falcon a Bucky už na plátně předvedli vzájemnou chemii a jejich společná spolupráce teprve odhalí, kdo bude používat Kapitánův štít. Jako padouch se vrátí baron Zemo z Capitain America: Civil War. Wanda a Vision se mají údajně odehrávat až po Endgame, takže není jasné, jak se Vision vrátí. Loki potom představí sympatického neřáda v jeho vlastních dobrodružstvích, kdy mají filmaři prakticky volnou ruku. Hawkeye se bude soustředit na Clinta Burtona a jeho vlastní mise.

Marvel odhalil svoje nové filmy. Přijde čtvrtý Thor a zabiják upírů Blade

Comic-Con 2019: panel Marvel Studios a časová osa chystaných projektů.

Co když…?

Otazníky tak visí nad sérií What If…?, která je vynikajícím esem v rukávu Disneyho. Marvel tu totiž může vrátit před kameru kteroukoli postavu z MCU a informace naznačují, že se dosavadní herci vrátí – ovšem jen jako dabéři. Seriál bude totiž animovaný. Komiks What If…? (Co když…?) se objevil poprvé v roce 1977 a vyšel jako What If Spider-Man joined The Fantastic Four. Filmaři tak dají divákům dezert v podobě bláznivých kombinací. Pod hlavičkou What If…? vydal Marvel spoustu svých tradičních příběhů „naruby“, takže se můžeme těšit na alternativní verze známých hrdinů, které budou fungovat úplně jinak. Komiksy se zabývaly tématy jako Co když je Iron Man zrádce?, Co když se Thanos připojil k Avengers? nebo Co když gamma bomba stvořila tisíc Hulků? apod. První epizoda série údajně představí situaci, kdy dostane sérum supervojáka Peggy Carter místo Steva Rodgerse, druhá by měla ukázat scénář, kdyby vládnul Mjolniru Loki místo Thora.

Černá vdova, Thanosův svět Titan a kung-fu hrdina

Black Widow už se natáčí a je známé i plné obsazení. Film odhalí výcvik i původ Černé vdovy neboli Natashi Romanoff, a ukáže jejího prvního opravdu tvrdého protivníka. Atmosféra filmu má být podobná jako u druhého Kapitána Ameriky. Eternals potom představí dlouhověkou rasu Thanose a její domovský svět Titan. V obsazení filmu jsou Angelina Jolie a Salma Hayek.

Shang-Chi je první hrdina asijského původu, který bude mít navíc zajímavého soupeře. Toho prozradil název filmu, protože deseti kouzelnými prsteny vládne čínský čaroděj Mandarin. Ano, už se objevil ve filmu Iron Man 3, ale zde byl nakonec jen jako šarlatán a najatý herec. Tak jako tak je Mandarin původně největší nepřítel Tonyho Starka.

První hororový film od Marvelu

Vrací se Doctor Strange, který se bude opět zabývat dimenzionálními hrozbami. Podle Marvelu půjde navíc o první film s prvky hororu. Přirozeně se ale nebude jednat o nepřístupný film. Zajímavostí je, že se k hlavnímu hrdinovi připojí Wanda Maximoff neboli Scarlet Witch. Původ jejího jména vysvětlí její seriál, který navíc dějově otevře cestu k tomuto filmu.

Marvel odhalil svoje nové filmy. Přijde čtvrtý Thor a zabiják upírů Blade

Loga projektů Marvel Studios na dva roky dopředu.

Bůh hromu dostane čtvrtý film

Vše uzavírá čtvrtý Thor, který se tak jako jediný z původních hrdinů přesáhne třetí díl. Pokračování bude opět točit Taika Waitiki, který se významně podílel na úspěchu Thor: Ragnarok a snímek bude pojatý stejnou formou, takže o humor nouze nebude. Indicie napovídají, že se vrátí Thorova láska Jane Foster, a Marvel naznačil, že převezme Thorovo první kladivo Mjolnir. Tohle si ale rozebereme v dalším článku.

Je toho mnohem víc!

Kevin Feige ale nakrmil fanoušky ještě daleko víc. V plánu a přípravách jsou filmy Captain Marvel 2, Black Panter 2 a Strážci galaxie 3. S tím vším se tak nějak počítalo, ale šéf Marvelu zašel ještě dál. Další projekty mají být Fantastická čtyřka a X-Men, které se dostaly pod Marvel Studios, když Disney koupil 21st Century Fox.

Upíří bijec znovu vyrazí do ulic

Na úplný závěr si nechal Feige ještě jedno oznámení. Oficiálně se chystá i nový Blade. Ikonický zabiják upírů je také původně z pera Marvelu, a s rolí byl spjatý Wesley Snipes. Disney teď hodlá Denního Chodce opět vzkřísit a vybraný představitel hlavní role potvrzuje, že se nejedná o vtip. Blade bude Mahershala Ali, který letos získal Oskara za drama Zelená kniha.

Marvel Studios skutečně nemíří zrovna nízko. Avengers: Endgame se teď aktuálně stal nejvýdělečnějším filmem všech dob, a tento úspěch si skutečně zaslouží. Filmové universum se bude podle všeho pořádně rozrůstat. Cestování vesmírem, nové dimenze a alternativní reality, představení mutantů a časem i upírů. Tohle budou fanoušci chvíli rozdýchávat.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dave Bautista by prý v Rychle a zběsile nehrál. Drax ze Strážců galaxie nad akční sérií ohrnuje nos

Nejvíc sexy herečka na světě je prý Scarlett Johansson. A také vydělala za minulý rok slušný balík! Kdo jí měl v posteli a s kým randí?