Filmové novinky v kinech. Akční komedie Spolujízda, hladový aligátor v hororu Kořist a pěvec Luciano Pavarotti

Do kin se blíží Dave Bautista v akční komedii Spolujízda, a ukáže náročný den v životě řidiče Uberu. Survival horor Kořist staví plavkyni proti aligátorovi během živelné pohromy. Životopisný snímek Pavarotti potom představí nejslavnějšího tenoristu a jeho životní eskapády. To jsou filmové novinky v červenci. Těšte se!

Filmové novinky. Akční komedie Spolujízda, hladový aligátor a Pavarotti

Červenec je jako vždy nabitý a na následující filmové novinky můžete vyrazit už tento víkend.

Nepodceňujte řidiče Uberu

Stu (Kumail Nanjiani) je opatrný řidič Uberu, který se snaží splnit všechny podmínky pro maximální hodnocení svých zákazníků. Jeden den ho ale naprosto vytrhne z jeho zažitého konceptu, když mu do auta nastoupí hromotluk Vic (Dave Bautista). Ten má hodně naspěch a Stu zatím vůbec netuší, že se jejich společná jízda změní v adrenalinový nářez a nesourodé dvojici půjde o život. Vic totiž dělá pro policii jako kriminalista a chce dopadnout nebezpečného drogového dealera. Nejistý Stu je postupně vtažen do akce, kdy půjde o život, a jeho nový „kolega“ hodlá padouchům pěkně zatopit. Tvůrci komedie se postarali i o důvod, proč si najme Uber a nemůže sám řídit: je totiž zrovna po oční operaci. Stu se tak stává jeho navigátorem nejen na silnici a o vtipné momenty není nouze. Snímek vypadá po shlédnutí traileru lépe než podle názvu a prvního dojmu, a kdo má rád podobné buddy movie dostane zase nějaký ten přídavek. V kinech od 11. července 2019.

 

Florida je samý hurikán a aligátor

Na Floridě očekávají jeden z největších hurikánů všech dob, a tak je rozsáhlá zóna uzavřena a obyvatelé evakuováni. I přesto se do oblasti vydává hlavní hrdinka příběhu, Haley Keller (Kaya Scodelario). Důvodem je její otec (Barry Proper), který se snažil zabezpečit dům, ale místo plánovaného přesunu z oblasti se neozývá. Haley ho najde ve sklepě v bezvědomí a navíc zraněného. Brzy je i jasné, co je příčinou. Stoupající voda totiž rozšířila možnost pohybu aligátorů, a ti se vydali prozkoumat liduprázdné město. Bouře sílí a Haley je uvězněná spolu s otcem v domě, a zatímco se sklep plní vodou, musí vymyslet, jak přežít a dostat se pryč z dosahu zubaté potvory. Horor s aligátorem tu není zdaleka poprvé, ale vždy se jednalo o směšná béčka. Snímek Kořist (Crawl) naproti tomu působí velice dobře, prostě survival se vsím všudy. Haley má navíc větší šanci na únik než většina lidí, protože závodí v plavání. Pod vodou se tak cítí jako doma. Jak dopadne její pokus o záchranu? Startuje v kinech od 11. července 2019.

Srdečný pěvec se dočkal filmu

Mezi filmové novinky patří i emotivní příběh legendárního zpěváka, jehož jméno zná každý. Luciano Pavarotti je bezesporu nejznámější operní pěvec všech dob, protože o něm slyšel i laik, kterému tento druh vystoupení nic neříká. Známý režisér Ron Howard o něm teď připravil životopisný dokumentární film, jaký si tento velikán zasloužil. Snímek v sobě kombinuje vyprávění i monumentální operní vystoupení a odhaluje životní příběh slavného tenora s důrazem na emoce a zvraty, kterých si Pavarotti užil dost. Film je sestaven z živých záběrů z koncertů, soukromých videozáběrů i veřejných reportáží, a spousta z nich nebyla dosud nikdy spatřena diváky. Rodák z italské Modeny se narodil v roce 1935, zemřel pak roku 2007. Snímek s jednoduchým názvem Pavarotti ukazuje jeho soukromá dramata i přes 40 let vystupování na jevištích. Vyrazte na film do kina můžete od 11. července 2019.

Nalákaly vás červencové filmové novinky do kina? Léto je hlavní sezóna a další budou přibývat, tak ať stihnete všechny!

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jaké filmy chystá Marvel po Spider-Man: Daleko od domova. Víme, na jakých projektech se už pracuje

Natáčení Rychle a zběsile 9 začalo. Dwayne Johnson se neobjeví, vystřídá ho ale jiný svalovec