Jaké filmy chystá Marvel po Spider-Man: Daleko od domova. Víme, na jakých projektech se už pracuje

Marvel ukončil dosavadní ságu vyvrcholením v Avengers: Endgame. Poslední film, který uzavírá tuto etapu, je druhý Spider-Man. Víme, co studio připravuje teď. Filmaři zatím vše tají a velká prohlášení teprve čekáme, informací ohledně připravovaných projektů je už ale dost. Co od Marvelu očekávat?

S vydáním Avengers: Endgame byla završena dosavadní sága 22 filmů Marvel Studios. Všechno začalo snímkem Iron Man z roku 2008, bylo představeno spousta hrdinů, jejichž příběhy se prolínají, několik jich dokonce našlo smrt. Engame byl velký epilog, ale svou tzv. třetí fázi Marvel uzavírá filmem Spider-Man: Daleko od domova. Ten také načrtává další směřování MCU a vytváří můstek pro čtvrtou fázi. Jak říkají tvůrci, nic už teď nebude stejné.

Marvel vždy odhaloval svoje projekty dopředu i s daty uvedení, před posledními Avengers se ale odmlčel. Žádná oficiální data teď nemáme, a všechny plánované projekty nejsou potvrzené. I přesto z rozhovorů a dalších indicií prosakují informace, jaké snímky jsou již v přípravě.

Black Widow

Tenhle film byl několikrát oddálen a dokonce byly zvěsti, že ani nevznikne. Teď ale nabral oficiální obsazení, a Wanda Maximoff se tak dočká vlastního příběhu. Vzhledem k její smrti v Endgame se ale děj bude odehrávat v minulosti. Bude odhalovat špiónské začátky Černé vdovy, její výcvik i pohnutou minulost. Scarlett Johansson na toto téma řekla, že rozhodně nemáme čekat zbytečnou a nastavovanou vatu, ale bude se na co těšit. I šéf Marvelu Kevin Feige utvrzuje, že film nebude ždímačka peněz. I když oficiální potvrzení není, film už se začal natáčet. Režie se ujala nezávislá filmařka Cate Shortland a ve snímku se objeví Rachel Weiss nebo David Harbour. Premiéra se očekává v roce 2020.

Co chystá Marvel

zdroj: marvel

The Eternals

Ambiciózním projektem budou The Eternals, kteří představí divákům širší vesmír Marvel Universe. Film bude založený na komiksové sérii, kterou stvořil slavný Jack Kirby, a bude se točit kolem supersilných a téměř nesmrtelných bytostí, kterými jsou Eternalové. Ano, právě z téhle rasy pochází Thanos. Ne všichni jsou však velcí a modří. Tato mutace se neprojevuje u všech a příslušníci vypadají i jako lidé. Režie se ujme opět žena, Chloé Zao. Ve filmu by se pak měla objevit Angelina Jolie nebo Selma Hayek, a střihnout si tak camea jako příslušnice této pradávné rasy. Podle zvěstí se možná připojí i Keanu Reeves. Film je v předprodukci a začátek natáčení by měl být před koncem roku 2019.

Co chystá Marvel

zdroj: marvel

Shang-Chi

Tohle bude pro mnohé překvapení. Pokud vám jméno nic neříká, určitě nejste sami. Tímto filmem přivede Marvel na svět prvního superhrdinu s ryze asijskými kořeny. Tato komiksová postava byla stvořena v sedmdesátých letech, a volnou inspirací byl úspěch snímků s bojovým uměním, kterým vévodil slavný Bruce Lee. Právě takovou inkarnací mistra kung-fu je Shang-Chi. Jeho otec Fu Manchu ho cvičí v umějí boje, ale když se hrdina dozvídá o tom, že je otec vlastně padouchem, obrací se proti němu. Tak je to v předloze, ale o čem bude film zatím není známo. Po úspěchu Filmu Black Panter tak chce Marvel představit další odlišné etnikum. Režírovat bude Destin Daniel Cretton a scénář píše Dave Callaham. Film by měl přijít v roce 2021.

Co chystá Marvel

zdroj: marvel

Strážci Galaxie 3

O třetích Strážcích nikdo nepochyboval, i když je potkal problém, který jejich premiéru odsunul až na rok 2022, a možná dokonce 2023. Produkce filmu měla přitom začít už v roce 2019, ale scénárista a režisér James Gunn byl vyhozen vedením gigantu Disney za údajně urážlivé tweety, staré několik let. Kauza asi nikomu neunikla, stejně jako téma pokrytectví v hollywoodu. Příběh ale dopadl dobře a Gunn, který měl být nahrazen, je zpátky u kormidla. Mezitím vzal ale práci pro konkurenční DC Comics a připravuje pokračování snímku Sebevražedný oddíl. Až práci dokončí, vrhne se na třetí Stráže Galaxie. To je jedině dobře, protože tyto filmy jsou jeho děťátka a teď bude trilogie úplná tak, jako to měl původně v plánu.

Co chystá Marvel

zdroj: marvel

Doctor Strange 2

Jak by tu mohl chybět? Snímek z roku 2016 dostane pokračování, to je z různých rozhovorů prakticky dané. Nic dalšího o filmu ale nevíme. Doctor Strange měl v Infinity War sice poměrně krátkou, zato klíčovou roli. Režisér Scott Derrickson, který stojí za prvním filmem, je ale zpátky na palubě a zavázal se, že bude točit další díl. Vrátí se Benedict Cumberbatch, Benedict Wong i Rachel McAdams. Natáčení by mohlo začít už koncem tohoto roku. V kinech by pak film mohl být až po všech výše uvedených, takže si ještě pár let počkáme.

Co chystá Marvel

zdroj: marvel

Black Panter 2

Návrat do Wakandy je v podstatě jasná věc. Hovoří za to už jen tržby filmu Black Panter, které dalece převyšují jeho kvalitu. Do režisérského křesla by měl opět usednout Ryan Coogler, ale nic dalšího se neví. Určitě se ale vrátí Chadwick Boseman jako T’Challa i Lupita Nyong‘o jako jeho geniální sestra.

Co chystá Marvel

zdroj: marvel

Co dalšího nejspíš vznikne?

V kuloárech se hovoří o tom, že by mohl vzniknout Thor 4. Tato zpráva by jistě rozzářila tvář všech fanoušků, protože z „největší“ trojice hrdinů je Thor jediný, kdo má potenciál na další sólo film. Kapitán Amerika je ze hry a štít předal Samovi, Tony Stark hrdinně zemřel. Možností je dokonce i spojení Thora se Strážci galaxie. Na konci Endgame ostatně pronesl Bůh hromu hlášku „Asguardians of the Galaxy“. Tak se skutečně jmenuje i komiks a Marvel má tyhle vějičky pro pozorné fanoušky rád.

Vznikne i třetí Spider-Man, kterého Sony „spoluvlastní“ s Marvelem (Disneym), a pak někdy v budoucnu možná i další Captain Marvel. Dva sólo snímky má za sebou Ant-Man, ale jeho představitel Paul Rudd se nechal slyšet, že třetí film možná nevznikne. Všechno jsou to zatím spekulace, a nevědí to ještě ani v Marvelu.

Logickým krokem pak budou New Avengers, kteří utvoří čerstvé složení nejmocnějších hrdinů světa.

Minisérie s dalšími hrdiny Marvel potvrdil

Oficiálně potvrzené jsou minisérie s hrdiny, které dobře známe, ale vlastních filmů se nedočkali. Tenhle zajímavý krok nám přinese čtyři plánované seriály. První je na řadě Falcon & Winter Soldier, a pak přijde na řadu Loki. Další by pak měl být Hawkeye a dvojice Vision & Wanda. Každá série počítá se stejným obsazením hrdinů, bude mít 6-8 dílů a rozpočet na ně bude po sto milionech dolarů, takže bychom neměli čekat žádnou vařenou vodu. Tak ať se Marvelu daří tak, jako doposud.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Obchod století v zábavním průmyslu! Disney spolknul Marvel i Hvězdné války, teď odkoupil 21st Century Fox! Postaví se Avengers proti X-menům?

Nový Batman bude Robert Pattison z Twilight ságy. Kteří záporáci se ve filmu objeví a kdy se začne natáčet