Filmové novinky: Ryan Gosling na měsíci, Mr. Bean znovu jako agent Johny English, nebo hrdina Fakjů, pane učiteli v další ulítlé komedii

Drama První člověk představí Ryana Goslinga jako Neila Armstrogna, tedy astronauta, který se jako první dotknul povrchu měsíce. Rowan Atkinson alias Mr. Bean znovu oživil nešikovného agenta Johnyho Englishe, a učitel z komedie Fakjů, pane učiteli nedobrovolně pomáhá nemocnému v komedii Spolu to dáme.

První člověk, Johny English znovu zasahuje, Spolu to dáme

Ryan Gosling se projde po měsíci

Historické drama První člověk (First man) je už za dveřmi. Film se blíže podívá na okolnosti jednoho historického okamžiku. Neil Armstrong přistál na měsíci 21. července 1969, a byl prvním člověkem, který stanul na jeho povrchu. Hlavní role se zhostil Ryan Gosling, a snímek natočil mladý režisér Damien Chazelle. Ten má na svědomí excelentní hudební drama Whiplash a oceňovaný muzikál La La Land, kde spolupracoval právě s Goslingem. Zřejmě to bude výtečná podívaná, které je ovšem tak trochu na škodu, že dějiny prostě znáte, takže jak snímek dopadne, je vcelku jasné. I tak bude zajímavé sledovat, s čím vším se museli astronauti vypořádat, když oni i jejich rodiny věděli, že míří do míst, kde ještě nikdo nebyl, a že se může cokoli pokazit. Do našich kin film dorazí 11. října 2018.

Ve službách jejího veličenstva

Mr.Bean už nějakou tu dobu neúřaduje, ale Rowan Atkinson se znovu vrací jako pomatený agent ve službách britské královny. Johny English se objevil v roce 2003, a pokračování přišlo v roce 2011. Už to moc pochvaly nesklidilo, protože na pozadí jiného děje přineslo prostě ty samé gagy, jako jednička. Třetí snímek se potom zdá trochu nadbytečný, ostatně posuďte sami podle traileru. Nic překvapivého se nekoná, a ukázka rozhodně neoslní. Naopak působí jako recykláž a jednotlivé fórky jsou spíše infantilní. Příběh zastihne Johnyho Englishe na odpočinku, a agent bude znovu povolán poté, co neznámý hacker prozradí identitu britských agentů. Hlavní protagonista se tedy bude muset postavit moderním technologiím, kterým vůbec nerozumí. Rowan Atkinson je jistě nadaný komediální herec, ale svět filmu se neustále vyvíjí a vkus diváků posouvá, takže s největší úctou k němu to vypadá, že tohle díru do světa určitě neudělá. Johny English znovu zasahuje má u nás premiéru 25. října 2018.

Pan učitel nás vezme tentokrát na pěkný mejdan

Už tento víkend do kin dorazí německá komedie Spolu to dáme. V titulní roli se objeví hlavní protagonista z komedie Fajků pane učiteli, Elyas M’Barek. Tentokrát ale jako zbohatlický synek Lenny Reinhard, který nemusí nic řešit, jezdí drahými auty, užívá si a do práce nechodí. Nezodpovědný povaleč dostane za svůj poslední přečin jako trest na starost patnáctiletého Davida, který má vážně nemocné srdce. Podle lékařů mu zbývají jen měsíce života. Zde nastává ten samý model, jako známe z prvního Fakjů, pane učiteli. Lenny je z úkolu otrávený a považuje ho absolutní opruz. Začne Davida brát do míst, na které je zvyklý on sám, a pro nemocného kluka, který zná jen pobyt v sanatoriu, je to všechno úplný úlet. Navzdory všemu se oba dva postupně sblíží, zvlášť, když je Lenny konfrontován s nespravedlností vůči Davidovi, a stávají se z nich přátelé.

Podle ukázky je jasné, že nebude nouze o stejný druh humoru, jako ve výše zmíněných komediích, a zároveň dostaneme trochu melancholie, jako ve snímku Nedotknutelní, kde se opakuje stejný model. Střetnutí dvou zcela odlišných světů, kdy se bezstarostný člověk zničehonic spřátelí s někým, kdo trpí vážnou chorobou. Jaký to bude mít konec? Dozvíme se v kinech už 13. září 2018.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recenze: Upgrade je krvavá zábava. Jaké to je stát se pomocí moderní technologie strojem na zabíjení? Byli jsme nadšení!

Recenze: Ten pravý, ta pravá? – Keanu Reeves a Winona Ryder spolu vedou devadesátiminutový rozhovor. Pobaví, nebo unudí k smrti?