Filmové novinky: Michael Caine v čele důchodců, kteří plánují loupež století, Ben Foster se ukrývá před lidmi a pohled na práci sériového vraha

Michael Caine dá dohromady skupinu důchodců, aby uloupili diamanty ve snímku Králové zlodějů, Ben Foster žije s dcerou v izolaci mimo dosah lidí, a kontroverzní pohled pod ruce sériového vraha ve filmu Jack staví dům. To všechno se blíží do kin.

Filmové novinky: Králové zlodějů, Beze stopy, Jack staví dům

Důchodci vykrádají banku

Celkem nenápadně byl uveden trailer na snímek Králové zlodějů (King of Thieves). V něm se skupina bývalých podvodníků pustí do jedné z největších loupeží diamantů. Snímek je navíc inspirován skutečnými událostmi, které se nestaly kdovíjak dávno. Tento incident se odehrál v Londýně v roce 2015, a odhalení, že má vykradené klenotnictví na svědomí gang důchodců, způsobilo senzaci. Králové zlodějů lákají předně na výtečné obsazení. V jeho čele stojí oblíbený a vždy sympatický Michael Caine, dále jsou to pak Ray Winstone, Jim Broadbent, Paul Whitehouse, Tom Courtenay a Michael Gambon. Přestože vám některá jména možná nic neříkají, vězte, že jste je určitě někde viděli. Tihle herečtí veteráni mají za sebou desítky a desítky filmů. Trailer ukazuje příjemnou vlnu, na které se film poveze, a bude balancovat mezi kriminálním dramatem a komedií. Určitě to bude příjemná podívaná. V kinech od 18. října 2018.

Řezničina bez hranic

Kontroverzní režisér a scénárista Lars von Trier bývá jedněmi veleben a druhými zatracován. I jeho další počin přináší podobné dilema. Jack staví dům je thriller s prvky hororu, který přináší detailní pohled na práci úkladného vraha. Hlavní hrdina Jack (Matt Dillon) je totiž vysoce inteligentní, ale vyšinutý zabiják, který bere každou vraždu jako mistrovské dílo. Celé roky zůstává neodhalen a postupně se snaží svojí zálibu vybrousit ke své zvrácené dokonalosti. Během času začíná víc a víc riskovat, což k němu pomalinku přibližuje policejní vyšetřovatele. Celý příběh se odehrává v 70. letech v USA a navozuje zvláštní atmosféru, která diváky jistě rozdělí na dva tábory. Přes veškerou brutalitu a přiznané násilí se ukázka jeví jako téměř groteskní pohled na vrahovu práci. Jsou takové situace k pobavení, nebo ukazují smrtelné násilí jako samozřejmost? Posuďte sami od 4. října 2018 v kinech.

Ben Foster žije v divočině

Ben Foster je v současnosti zmiňován zejména s jeho obsazením do českého historického snímku Jan Žižka. Na festivalu v Karlových Varech byl ale uveden film Beze stop (Leave no trace), který teď zamíří i do kin. Drama vypráví příběh o Willovi, který se svou patnáctiletou dcerou Tom žije v přírodní rezervaci na okraji Portlandu. Spí ve stanu a civilizaci se vyhýbají. Will trpí nočními můrami z minulosti, ale jako otec se snaží pro dceru udělat maximum. Jakmile je v lese objeví policie, jejich oddělenému životu je konec. Konfrontace s okolním světem musela dříve nebo později přijít, a úřady přirozeně nemají pochopení pro nezletilou, která nevyrůstá v tom správném zázemí. Bydlet v domě, spát na posteli a začlenit se mezi ostatní, s tím vším se budou muset Will i Tom poprat. Podaří se jim zakotvit v běžném životě, nebo povedou jejich kroky zpět do izolace? Česká premiéra je 27. září 2018.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recenze: Upgrade je krvavá zábava. Jaké to je stát se pomocí moderní technologie strojem na zabíjení? Byli jsme nadšení!

Filmové novinky: Ryan Gosling na měsíci, Mr. Bean znovu jako agent Johny English, nebo hrdina Fakjů, pane učiteli v další ulítlé komedii