Filmové novinky: přistává Thor: Ragnarok, boxerské drama Chuck, komediální Zabiják & bodyguard a ochutnávka ze Star Wars: Poslední z Jediů

Nové nabité ukázky jsou tady! Thor: Ragnarok dohromady s Hulkem, Chuck Wepner, který byl předlohou pro Rockyho, Ryan ‚Deadpool‘ Reynolds v komedii Zabiják & bodyguard a ochutnávka Star Wars: Poslední z Jediů.

Řítí se na nás Thor: Ragnarok

Konečně je to tady, trailer na třetího Thora dorazil! Marvel odvádí skvělou práci a 26. listopadu dorazí do našich kin další dobrodružství. V něm se Thor ocitá daleko od domova na neznámé planetě. Události navazují na dění v Avengers: Age of Ultron. V Občanské válce se Thor neobjevil a teď budeme sledovat, co ho mezitím potkalo. V bájném Asgardu se schyluje k Ragnaroku, což je v severské mytologii označení pro konec světa, zánik bohů, poslední bitvu mocností dobra a zla, v podstatě restartování dějin. V traileru vidíme bohyni Helu, která je natolik mocná, že zničí Thorovo kladivo a zbaví ho jeho moci. Thor je zajat odklizen z cesty. Na vzdálené planetě poté musí podstoupit gladiátorský souboj, a jeho protivníkem není nikdo jiný, než Incredible Hulk! Můžeme se jen domýšlet, jak věznitelé přiměli zeleného obra zápasit v jejich aréně, a dozvíme se to až ve filmu. Ukázka víc z děje neodhaluje, můžeme se tak jen domýšlet, že se staří známí dají dohromady, a budou se snažit zuby nehty dostat zpět do Asgardu a zabránit ďábelské Hele zlikvidovat Thorův domov. Tu hraje ‚Galadriel‘ Kate Blanchett, které to v černé a s havraními vlasy jí to sluší mnohem víc. Navíc se objeví i Loki v podání Toma Hiddlestona, bez kterého by to prostě nebylo ono. Určitě i on odloží svár s bratrem a přiloží ruku k záchraně Asgardu. Chris Hemsworth se jako Thor objeví poprvé s krátkými vlasy a v typické helmě z komiksu z 60. let. U Marka Ruffala je potom otázkou, kolik času stráví na plátně v podobě Bruce Bannera. Stejně se všichni těšíme na Hulka.

Příběh skutečného Rockyho se jmenuje Chuck

Možná jste o tom slyšeli. Fenomén Rocky byl inspirován skutečnou událostí. Sylvester Stallone napsal scénář k prvnímu filmu poté, co 24. března 1975 shlédl v televizi zápas Muhammada Aliho, tehdejšího mistra těžké váhy, s neznámým boxerem z ulice. Tím byl Chuck Wepner, prodavač lihovin a amatérský boxer. Všemi dopředu odsouzený Wepner dva měsíce tvrdě trénoval, a nakonec publiku doslova vytřel zrak, když proti šampionovi vydržel celých 15 kol. Dvacet sekund před koncem ho na smrt unavený Ali poslal k zemi, a přestože se Chuck zvedl, zápas byl ukončen. Oba borci byli vyřízení, a nabízí se tak myšlenka, jak dobří jsou profesionální boxeři, kteří se nikdy nepostaví před opravdu nabušené borce z tělocvičen, jenž nikdy nedostanou šanci. Nyní byl příběh ‚skutečného Rockyho‘ zfilmován. Wepnera zahrál Liev Schreiber, známý ze seriálu Ray Donovan. Jako jeho žena Linda se ve filmu objeví Naomi Watts. Česká premiéra zatím nebyla stanovena, tak doufejme, že se k nám do kin festivalový film také dostane.

Zabiják & bodyguard bude komediální akční jízda

Ryan Reynolds jako nejlepší osobní strážce, který má za úkol dostat z Anglie do Haagu vraha, po kterém jde spousta dalších gaunerů. Toho hraje výborný Samuel L. Jackson, který chodí doslova z filmu do filmu, jako třeba Avengers, Nespoutaný Django, 8 hrozných, xXx, Drsnej Shaft, nedávný Kong: Ostrov Lebek nebo kultovní Pulp Fiction. Podle traileru bude film jízda plná přestřelek, automobilových honiček a vzájemného popichování mezi oběma hlavními protagonisty. Hudební podkres Whitney Houston vtipně odkazuje na legendárního Osobního strážce s Kevinem Costnerem. Film navíc podléhá nepřístupnosti pro mladé, takže se fuckuje, jak to máme rádi. Snímek vstoupí do našich kin 17. srpna a my si ho nenecháme ujít.

Další Star Wars na obzoru

14. prosince do kin vletí další díl Star Wars, epizoda VIII, s podtitulem The Last Jedi, tedy poslední z Jediů. Tím posledním je evidentně samotný Luke Skywalker, který na konci novopečené sedmé epizody přivítal hlavní hrdinku Rey, aby jí cvičil, podobně jako dříve jeho Yoda. Jaktože tolik nových hvězdných válek? George Lucas prodal celé Lucasarts v roce 2012 společnosti Disney. Ta vlasní v současnosti i Marvel Entertainment a má vlasně obří monopol na filmovou mašinerii. Ihned byla ohlášená nová trilogie Star Wars, kterou v roce 2015 odstartovala právě epizoda VII Síla se probouzí. Teď následuje pokračování, ale Disney mezitím loni vyplivl samostatný film Rogue One: A Star Wars Story, odehrávající se mezi původními dvěma trilogiemi, tedy mezi epizodou III a klasickou epizodou IV. Už se v tom vyznáte? Nutno říct, že Rogue One byl o 100% lepší než Síla se probouzí, tak doufáme, že se tvůrci Poslední z Jediů výrazně zlepšili. V první ochutnávce jsou všichni známí z minule, Rey pilně trénuje a ve vesmíru se to hemží stíhačkami. Do toho všemi milovaný Millenium Falcon, nejlepší loď ve všech známých galaxiích. Fanoušci ságy se mohou pořádně nakrmit. Možná nadáváme, že Disney teď bude ze značky vařit, co se dá, stejně si ale na novou epizodu zajdeme.

Opravdu vydatná porce filmových novinek. Na kterou se těšíte vy?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Filmové novinky: Spider-man spolu s Iron Manem, Strážci Galaxie 2, konkurenční Liga spravedlnosti a Rychle a zběsile 8

Recenze Rogue One: A Star Wars Story – Neobyčejný příběh obyčejných lidí