Filmové novinky: Spider-man spolu s Iron Manem, Strážci Galaxie 2, konkurenční Liga spravedlnosti a Rychle a zběsile 8

Se začátkem jara vstupujeme do hlavní kino sezóny, která letos nabízí nabité filmové novinky! Strážci Galaxie 2 nebo Rychle a zběsile 8 jsou tu už za chvíli, a ochutnat můžete i trailer na nového Spider-mana, nebo první ukázku z Ligy spravedlnosti.

Spider-man v rukou Marvelu je konečně tady!

Dorazil druhý trailer na očekávaný Spider-man: Homecoming. Jak už jsme psali dříve, po neúspěchu druhého Amazing Spider-mana se studio Sony, které na postavu vlastní filmová práva, rozhodlo pro spojení s Marvel Studios a výsledkem bylo jeho zjevení v Captain America: Civil War. Pod taktovkou Marvelu vznikl nový samostatný film, který se objeví v kinech 6.7.2017. Čertsvý trailer ukazuje Tonyho Starka jako mentora mladého Petera Parkera a samozřejmě se s ním ve filmu proletí. To je dobře, protože Iron Mana není nikdy dost! Padoucha hraje výborný Michael Keaton, který byl k vidění letos v kinech ve snímku Zakladatel o vzniku McDonald’s. Navíc v ukázce konečně zjistíme, jak je to vlastně se Spider-manovým upnutým trikotem. Připomínáme, že se film znovu nezabývá zrodem Spider-mana, příběh o pavoučím kousnutí už každý zná.

Strážci Galaxie 2 už klepou na dveře

Guardians of the Galaxy vyslal Marvel do kin v roce 2014 a byla to nečekaná bomba. Druhý díl Strážců Galaxie se objeví už 4. května, a pokud jste první film ještě neviděli, rychle to napravte. Marvel překvapil ambiciózním zfilmováním pro laiky neznámé komiksové předlohy, a výsledek je fenomenální. Nevíme snad o nikom, komu by se film nelíbil, a trailer na dvojku slibuje stejně zábavnou akci spojenou s humorem. Jako Star-lord se objeví sympaťák Chris Pratt z Jurského světa, zelená Gamora je Zoe Saldana, Draxe hraje bývalý wrestler a MMA zápasník Dave Bautista a mývala Rocketa mluví Bradley Cooper. No a ten malý strom je Groot a namluvil ho opět Vin Diesel. Trailer ukazuje navíc perličku, Star-lord se po letech setká se svým otcem a je jím sám Kurt Russel. Ve filmu se navíc mihne Sylvester Stallone!

DC Comics představují Ligu Spravedlnosti

Plnohodnotný trailer dorazil! Batman dává dohromady tým superhrdinů! Zní to šíleně? Vlastně zas tolik ne. Superman nebo Batman jsou hrdinové komiksového giganta DC Comics. Ti se po vzoru Marvelu rozhodli budovat vlastní filmové univerzum. Odstartovali v roce 2013 Mužem z oceli a loni v roce 2016 navázali filmem Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti. Tady se objevil nový Batman ztvárněný Benem Affleckem, ale kromě Supermana v podání Henryho Cavilla také Gal Gadot jako Wonder Woman. To je něco jako Thór v sukni, akorát amazonka z dob antického Řecka. Sebevražedný oddíl raději nezmiňovat, tam se to opravdu nepovedlo. Ale ani bitva Batmana se Supermanem kritiky nijak neoslnila, tak doufejme, že se to s příchodem Ligy spravedlnosti změní. V traileru se představují všichni hrdinové: zkušený Batman, neurvalý král moří Aquaman, mladý hejsek Flash, člověk-stroj Cyborg a Wonder Woman, která letos 1.6.dorazí ve svém samostatném filmovém dobrodružství. Liga spravedlnosti bude až 16.11.2017, na první trailer se ale podívejte právě teď. A pozor! Superman sice zemřel, ale po smrti samozřejmě není. Jeho návrat ve snímku je potvrzen i s jeho černým oblekem snímkem z natáčení!

Henry Cavill jako Kal-El ve svém černém obleku poté, co vstane z mrtvých

Rychle a zběsile znovu poosmé

Je to tak, Vin Diesel s partou opět jezdí po celém světě a vláda je nechá ničit techniku za miliony. Série vydělává neskutečné peníze, tak proč netočit pořád dál? V pořadí osmý díl série, která byla kdysi o autech, představuje další trailer, napěchovaný megalomanskou akcí. Ve filmu jsou všichni protagonisté z minulého dílu, včetně Dwayna ‚Rocka‘ Johnsona a Jasona ‚Kurýra‘ Stathama, kteří musí -jak jinak- spolupracovat. Novinkou je padouch-žena, kterou hraje krásná Charlize Theron. Trailer ukazuje, že bude Dominic Toretto bojovat spolu s ní proti svým vlastním lidem. Proč, to zatím nevíme. Každopádně, pokud vám přišla přehnaná závěrečná honička po stokilometrové ranveji z šestého dílu, nebo přelet s autem mezi mrakodrapy v dílu sedmém, ani tentokrát nebudete o supermanské kousky připraveni. Celý tým ujíždí v autech po zamrzlém moři a přímo skrz led je pronásleduje jaderná ponorka! Dwayne Johnson ‚ručně‘ otočí vystřelené torpédo a všechny bouračky jsou bez škrábnutí. Zkrátka Rychle a zběsile, jak ho známe, a to už za necelé tři týdny, 13. dubna. Mrkněte na trailer.

Rok 2017 je v kinech opravdu výživný. Už se rozmýšlíte, na co vyrazíte?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recenze: Logan – Wolverine naposledy a brutálně

John Wick: čím střílí nájemný zabiják?