Filmové novinky na začátek dubna! Pubertální superhrdina Shazam, horor od Stephena Kinga Řbitov zviřátek a zbrusu nový Hellboy!

Filmové novinky na začátek dubna jsou více než lákavé. Za DC Comics se představí superhrdina Shazam!, který je ve skutečnosti pubertální kluk se vším, co k tomu patří. Slavný horor Řbitov zviřátek je adapatcí knihy Stephena Kinga a slibuje konečně pěkně děsivý zážitek v kině, a dorazí i Hellboy, který se dočkal úplně nové podoby a vypadá zatraceně dobře. Na co vyrazíte?

Superhrdina v každém z nás!

Billy Batson je čtrnáctiletý kluk, který chodí do školy a zažívá všechny ty běžné trable, které teenager musí zakusit. Billy (Asher Angel) navíc vyrůstá v pěstounské péči a nemá to zrovna jednoduché. Jeden okamžik mu ale změní život. Zásluhou prastarého kouzelníka získává neuvěřitelné schopnosti. Stačí zvolat magické slovo Shazam a z kluka je rázem superhrdina s nadlidskou silou (Zachary Levi). Jediný problém je ale ten, že se ve svalnatém těle stále skrývá duše dítěte. V nové podobě začíná Billy objevovat svoje nové schopnosti a spolu se svým nevlastním bráchou Fredym testují, jestli umí létat a kolik toho vydrží. Zároveň se ale objevuje i vyzyvatel, kterému se bude muset postavit. Tím je záporák Dr. Thaddeus Sivana (Mark Strong).

Shazam! je hlavně komedie, jak je patrné z ukázek. Filmy od Marvelu fungují tak dobře právě kvůli humoru, a DC Comics mají možná našlápnuto na další úspěch. Nejlépe si v kinech vedl jejich Aquaman a Wonder Woman, zatímco pokusy s Justice League nebo Batman v Superman selhaly. Zajímavostí je, že je Shazam jedním z nejstarších superhrdinů vůbec – vznikl už v roce 1939. Jeho komiksové sešity pak patřily ve čtyřicátých letech k těm nejúspěšnějším. Původně ale vycházely pod názvel Captain Marvel. Pěkný zmatek, protože hrdinka Marvelu se původně jmenovala Ms. Marvel a vše se změnilo až o dlouhé roky později. Obě komiksové stáje od sebe navzájem opisovaly, kam až historie sahá. Jak se povede přivést Shazama k životu ve filmu? To zjistíme už 4. dubna 2019.

Tajemný hřbitov v lese je cestou zpět ze záhrobí

Stephena Kinga zná i ten, kdo jeho knihy nikdy nečetl. Nedávno v kinech řádil klaun ve filmu To, a teď se blíží premiéra další adaptace novely slavného spisovatele. Řbitov zvířátek není zfilmovaný poprvé, ale od verze roku 2019 jsou očekávání největší. Horor Pet Sematary vyšel v knižní podobě v roce 1983, a chystaný snímek se až na pár změn drží předlohy. Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se přestěhuje z Bostonu na venkov. S manželkou (Amy Seimetz) a svými dvěma dětmi chce utéct ruchu velkoměsta. Právě les za domem skrývá mírně znepokojující hřbitov domácích mazlíčků, kde děti z okolí už odedávna pochovávali své zvířecí kamarády. Jednoho dne najde soused Jud u cesty mrtvého kocoura dcery doktora Louise, a rodiče nechtějí malé Ellie říct o jeho smrti. Jud oběma rodičům vypráví děsivou historku o tom, že když zvíře pohřbí právě na nedalekém hřbitově, nemusí si dělat starosti. Její mazlíček se vrátí zpět… jen bude trochu „jiný“.

Kdo předlohu zná, ví, co bude následovat a jak události zamotají život všem členům rodiny. První ohlasy z testovacích projekcí jsou velmi pozitivní, a vypadá to, že by do kin mohl jednou dorazit povedený horor. Název Řbitov zvířátek je zkomolený schválně, vychází totiž z původního názvu knihy, ve které je záměrně chyba, tak jako na ceduli, která označuje hřbitov mazlíčků. Je psaná dětskou rukou s pravopisnou chybou. Film startuje v kinech od 11. dubna 2019.

Rudý pekelník je zpátky a tentokrát poteče i krev

Hellboy díru do světa neudělal, ale rudého démona si diváci velice oblíbili. Film z roku 2004 má na svědomí známý Guillermo del Toro, stejně jako pokračování Zlatá armáda (2008). Rudocha tady ztvárnil Ron Pearlman, a proto fanoušci nad novým filmem krčí nos s tím, že „to už nebude ono“. Nejedná se totiž o pokračování, ale kompletní reboot, a všechny postavy jsou samozřejmě přeobsazené. My si ale myslíme pravý opak a těšíme se! Zaprvé, nový Hellboy je od pohledu mnohem drsnější týpek, který se s ničím nemaže, a přesně takový by měl démonický hrdina být. Zadruhé, film si prosadil rating R, který znamená mládeži nepřistupné. Konečně! Hellboy prostě kosí zombie a jiné bestie, a násilí bez jediné kapičky krve kvůli malým divákům sem prostě nepatří! Tento rating také „umožňuje“ tvůrcům nechat postavy trochu si za zafuckovat, a přestože byl Pearlmanův Hellboy sympaťák, choval se jako pubertální dítě. David Harbour je v masce prostě cool, a trailery s dokonalým hudebním podkresem slibují pěknou řežbu.

Hellboy do kin také zamířil původně z komiksu, vznikl v roce 1993. Nezbývá než doufat, že nový film nebude příliš přeplácaný. V roli čarodějnice ze záhrobí se objeví už dost okoukaná Milla Jovovich, „otce“ Hellboye, profesora Trevora Bruttenholma zahrál Ian McShane. Uvidíme v našich kinech od 11. dubna 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=L-H_cwCDGsI

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recenze: Hororová podívaná My dorazila do kin. Režisér Jordan Peele přináší po filmu Uteč svůj další počin. Má smysl se jít bát do kina?

Temná zákulisí světových reality show. Hladovění, sebevraždy i trestné činy! Co nám producenti raději neukázali?