Nejočekávanější film roku 2019 se představuje v nových upoutávkách. Avengers: Endgame čekají rekordní tržby! Jaké detaily vám unikly?

Nejočekávanější film roku 2019 je už za rohem. Avengers: Endgame dorazí do našich kin 25. dubna, a od snímku jsou očekávány rekordní tržby, včetně nejlepšího otevíracího víkendu historie. Další upoutávky odhalují nové záběry a potvrzují některé dřívější domněnky. Bystré oko ale může pochytit spoustu dalších souvislostí. Které to jsou a co znamenají?

Po úvodním traileru, který více skrýval než odhaloval, jsme dostali už další dvě upoutávky a nejnovější tv spot. V každém je několik vteřin nových záběrů, a některé se díky tomu propojily a nyní dávají smysl. Vše ale potvrzuje to, o čem jsme psali už dříve. Avengers okusí cestování v čase. Tento fakt nikdo oficiálně nepotvrdil, ale vše dostává stále jasnější obrysy. Jak toho hrdinové dosáhnou bez Doctora Strange nebo Rukavice Nekonečna? Podle všeho jsou klíčem dvě věci. První je Tonyho experimentální zařízení BARF na rekonstrukci vzpomínek, které se představilo v úvodu Civil War. S tím je možné pomocí zvýšení aberace a regrese znovu prožít zážitky z minulosti. Tím druhým je pojízdná laboratoř Dr. Hanka Pyma, která skrývá stroj na zmenšení na velikost částic a vstup do kvantové říše. Naši hrdinové se tak nejspíš pokusí zkompletovat Kameny Nekonečna tak, že je vyzobají dříve než Thanos cestováním zpět.

Shledání hned v úvodu?

Nové upoutávky ukazují Tonyho zpátky na Zemi a s ostatními. Díky tomu je jasné, na co v ukázce ze Super Bowlu koukají Steve, Natasha, Bruce a Rhodey na trávníku u základny Avengers. Objímající se Tony s Pepper na stejném pozadí poukazuje na to, že Tony přistál ve zdraví zpět. Jiné záběry ukazují, jak ještě na palubě Benataru ve vesmíru spolu s Nebulou něco sestrojují. Zpátky domů se tak nejspíš Tony dostane svépomocí, a zřejmě se bude jednat o první část filmu.

Captain Marvel součástí týmu

V ukázkách už se samozřejmě počítá s Carol Danvers. Nikdo nepočítá s tím, že byste Captain Marvel neviděli, a hrdinka se spolu s ostatními vydává na misi do vesmíru. Avengers získali dalšího skvělého pilota, tím druhým je mýval Rocket, který jako jediný přežil ze Strážců Galaxie. Nejnovější trailer potom ukazuje loď strážců Benatar (Millenium bylo zničeno), jak rychle opouští nějakou planetu. Na palubě chybí Iron Man i Ant-Man. Čím se v tu chvíli zabývají? Všichni ostatní jsou totiž na palubě. Podstatné je ale to, co za planetu se jedná. Je to ta samá, na které v úvodu prvním Strážců vyzvedne Star-Lord tajemný orb. TEN orb, který v sobě skrývá jeden Kámen Nekonečna. Puzzle začínají zapadat.

Trailery také odhalují to, co už známe díky podobám hraček. Bílé obleky pro všechny členy Avengers budou zřejmě uzpůsobené na cestování kvantovou říší. Nikde v ukázkách se ale v bílé kombinéze neobjevuje Captain Marvel. Kde bude v tuhle chvíli? Nemůže z nějakého důvodu vstoupit do kvantové říše nebo tam její schopnosti nefungují? Zůstane „hlídat“ vstup do kvantu? Je také docela dobře možné, že tvůrci filmu ani Carol tváří v tvář Thanosovi nepostaví.

Avengers: Endgame

zdroj: youtube

Iron Man má ještě pokročilejší zbroj!

Tony Stark se v každém filmu objevuje v novém obleku, a jeho další vzhled vyhlíží zapálení fanoušci dlouho dopředu. Většinou je nová podoba Iron Mana vyzrazena díky hračkám, hlavně skvěle propracovaným figurkám Hot Toys. Tyto sošky jsou věrné repliky a ceněné sběratelské kousky, a nabízí detailní pohled na brnění Mark 85, které se objevuje v nejnovější upoutávce na Endgame. V Infinity War nosil Tony Mark 50, takže to zřejmě znamená, že došlo k opravdu výraznému pokroku a nejnovější verze zbroje bude skutečně našlapaná. V komiksech je zbroj nazývaná Bleeding Edge a to proto, že má Tony nanočástice přímo v krvi. Toho se filmaři naštěstí vyvarovali. I tak jsou nanočástice nejlepší hlavně v tom, že má Tony Stark zbroj vždycky „u sebe“. Mark 85 ale může znamenat i to, že má náš hrdina někde připravenou další Železnou legii. Ve své třetí sólovce sice slíbil, že další obleky nebudou, ale kdo ví.

V prvních Avengers Tony používal zbroj Mark 7, a ve filmu Iron Man 3 se představil ve zlaté Mark 42, která se jako první skládala na jeho těle po dílech. Zbylé zbroje od 8 do 41 tvořila právě Iron League. Uvidíme ve filmu, potěšující je ale zabarvení nejnovější zbroje. Ano, přesně takové má totiž ten úplně první červenozlatý oblek z komiksové předlohy. Bude to znamenat nějaké rozloučení? Zatím si můžete všechny Tonyho zbroje do Infinity War prohlédnout v jedinečném videu.

https://www.youtube.com/watch?v=o98GK7Z-7pY

Zbroj znovu obleče i samotný Thanos, který se na okamžik objevuje v poslední ukázce. V Infinity War přilbu moc nenosil, zde ho vidíme v plné polní. Záběr, kdy sedí a směrem k němu kráčí Tony, Steve a Thor, vypadá, že budou spíše ke konci filmu, ale znáte to, Marvel. Stoprocentně můžeme čekat velká překvapení, takže dopředu nikdo neví. Vedle Thanose také leží opřený obrovský meč se dvěma čepelemi, což je jeho ikonická zbraň z komiksu. Rukavici má ale u sebe, takže není jasné, jak se bude posloupnost událostí odehrávat po sobě. Navíc nás tvůrci v trailerech prostě záměrně matou.

Co dalšího odhalují ukázky a co naopak stále skrývají

V akci se představuje War Machine v upraveném brnění, a s ním i Rocket, který má uniformu ze svých sólových komiksových sešitů. Bližší záběr také ukazuje, že Hawkeye, nyní v podobě Rónina, je také přítomen na základně Avengers, a kromě nového sestřihu mu přibyla i kérka s vyobrazením samurajů. Natasha ho zřejmě osloví ke spolupráci přímo v Tokiu v Japonsku, což se dá také vyčíst ze záběrů. Captain America má oblíbený šupinový kostým z komiksů a hlavně zpátky svůj štít. Thor se tu objevuje se svou novou sekyrou Stormbreaker, ale celkově se s ukázkami akce šetří.

Co trailery pečlivě skrývají, je Hulk, kterého nejspíš uvidíme řádit až v samotném filmu. Z prosáklých detailů víme jen to, že zelený obr dostane oblek, který se na něm neroztrhá, když naroste, a naopak. Takový hi-tech neopren pro Bruce Bannera, aby pak nebyl nahatý. Hulk bude také podle zákulisních drbů usilovat o repete výměny s Thanosem, který mu dal v úvodu Infinity War na lodi Asgarďanů nakládačku.

Budou se lámat rekordy v tržbách?

Co je také nyní jasné, je fakt, že většinu Endgame strávíme v přítomnosti hrdinů, kteří přežili. Pokud opravdu dojde k nápravě Thanosova lusknutí, nebo k němu spíše vůbec nedojde, ostatní hrdiny uvidíme až na konci. Délka filmu bude tři hodiny, tedy podstatně víc, než měli dosavadní rekordmani Captain America: Civil War a Avengers: Infinity War. Od filmu navíc analytici očekávají rekordní tržby. Poslední odhady hovoří o tom, že by snímek mohl utržit během prvního víkendu promítání až 800 milionů dolarů celosvětově, což by byl skutečně mocný úder a kasovní rekord. I filmů, které mají takovou sumu na kontě celkově, je málo. Takže pokud se tyhle výhledy splní, Avengers: Endgame vystřelí na samotnou špičku nejvýdělečnějších filmů všech dob. Ale počítá snad někdo s něčím jiným?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Filmové novinky na začátek dubna! Pubertální superhrdina Shazam, horor od Stephena Kinga Řbitov zviřátek a zbrusu nový Hellboy!

Recenze: Captain Marvel je zrodem nejsilnějšího superhrdiny. Dostali jsme žánrovou pecku nebo jen rutinní komiksový film?