Filmové novinky v kinech. Zvířecí monstra, mutanti i drsná zpověď Eltona Johna

Filmové novinky jsou tu. Začátek června bude zase v kině pěkně nabitý. Čeká nás spousta novinek, ze kterých jsme pro vás vybrali to nejzajímavější, na co byste mohli vyrazit s kamarádem nebo se svojí dámskou polovičkou. Co zajímavého ulpělo v našem kulturním výběru?

Filmové novinky - Godzilla 2, Rocketman, X-Men: Dark Phoenix

Filmové novinky: červen bude stát za to

Souboje gigantických netvorů představí Godzilla 2 Král monster. Hudební snímek Rocketman je zpovědí nesmrtelného Eltona Johna, který odhalí svojí nesnadnou cestu ke slávě. Dorazí i další osudy mutantů ve snímku X-Men: Dark Phoenix, kde budou žáci z Xavierovy školy pro nadané žáky čelit nepříteli z vlastních řad. To jsou zásadní filmové novinky začátku června 2019. Co vás tedy konkrétně čeká?

Už jsme jí zase vzbudili, ale tentokrát schválně

Godzilla se vrací, a tentokrát nebude likvidovat jen lidi. Naopak, člověk a obluda se v novém snímku spojí, aby se společně postavili ještě větší hrozbě. Trojice obrovských, ale skutečně obrovských prastarých monster ohrožuje život na zemi a právě Godzilla je tou pákou k jejich poražení. Nestvůry vede trojhlavý King Ghidorah, pak je tu obří můra Motha a ptakoještěr Rodan. Každý z nich je velký jako tibetská hora, a je jasné, že tenhle film bude hlavně o žasnutí před širokým plátnem. Znovunatočená Godzilla z roku 2014 se setkala s nízkým hodnocením, a nikdo se tomu nediví. Vše zahalené do tmy a mlhy a místo akce šeď a nuda. Trailer na pokračování Godzilla: King of the Monsters působí mnohem zajímavěji, pokud akceptujete přítomnost obrovských drakodinosaurů z japonských fantazií z šedesátých let. Tak stará totiž původní Godzilla je, včetně celé partičky kolem.

Scénář napsal Max Borenstain, který ho připravoval i pro Kong: Ostrov lebek, a je jasné, že tady půjde hlavně o přehlídku srážek gigantických tvorů. Na druhou stranu, kultovní Godzilla (1998) od autora Dne nezávislosti, Rollanda Emmericha, se také nesetkala s přívětivými kritikami, a přitom je film divácky velmi oblíbený. Uvidíme, jak si monstra povedou teď. Gozilla II Král monster je v kinech od 30. května 2019.

Elton John se také dočkal

Mezi další filmové novinky, které vstoupí do kin ještě před začátkem června, patří Rocketman. Je to další životopisný snímek ze života hudební hvězdy. Elton John byl odmala velice nadaným klavíristou s neobvyklým hudebním sluchem. Sotva usedl za piáno, věděl, že jeho cesta povede tudy. Tehdy ještě nevěděl, jaká kariéra před ním leží, a jak už to tak bývá, cesta úspěšné hvězdy je lemovány excesy, drogami a alkoholem. Do hlavní role byl obsazen Taron Egerton, který všechny pasáže ve filmu sám nazpíval, a za režií je podepsaný Dexter Fletcher. Tenhle člověk dotáčel i Bohemian Rhapsody, když filmaři vykopli režiséra Briana Singera. Díky tomu, že je to teprve chvíle, kdy snímek o Queenech odezněl, bude se Rocketman muset poprat se srovnáváním právě s veleúspěšným Bohemian Rhapsody.

Oba filmy jsou ale pojaté jinak, protože snímek o počátcích Eltona Johna je komornější, ale zároveň jde trochu víc na dřeň. Navíc je to i částečně muzikál, ale žádné zamilované Mamma Mia nečekejte. Více o něm se dočtete v naší recenzi. Rocketman vstupuje do našich kin 30. května 2019.

Ta holka má vlastní hlavu!

Očekávaný přírůstek do X-Men universa je po odkladech konečně tady. X-Men: Dark Phoenix si půjčuje z komiksů veleúspěšné téma, kdy se mutantka Jean Grey stává hrozbou pro sebe i své okolí. Pokud vám to něco říká, tak ano, tuhle tématiku zpracoval už třetí díl X-Men: The Last Stand z roku 2006. První dva snímky točil výborný Brian Singer, a trojku převzal kritizovaný Bratt Ratner. Přitom je jeho film prostě dobrý, díky hrátkám s časem v X-Men: Budoucí minulost se ale všechny události přepisují. V novém filmu se setkáváme s mladým obsazením X-Menů, takže obsazení vévodí výteční James McAvoy jako Charles Xavier a Michael Fassebender jako Magneto. Jejich ságu vypráví filmy První třída, Budoucí minulost, Apokalypsa a uzavírá ji teď Dark Phoenix. Proč uzavírá?

Studio 21st Century Fox a všechny jeho odnože skoupil Disney (stejně jako Marvel i Star Wars), takže je tohle na dlouhou dobu poslední X-Men projekt, jaký se do kin dostane. Platí to i pro Deadpoola. Disney prozatím nehodlá míchat mutanty do marvelovského filmového vesmíru, což je pochopitelné. Bylo by ale překvapivé, kdyby značku do budoucna nehodlali znovu použít. V roli mladé Jean Grey je tu Sophie Turner, kterou znáte i ze Hry o trůny jako Sansu Stark. A pro ty z vás, kteří pořád doufáte: ne, neobjeví se Hugh Jackman jako Wolverine.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Rocketman je upřímné doznání legendy. Elton John natvrdo odhaluje svoji rozpolcenou duši

Filmové novinky v kinech. Sériový vrah Ted Bundy, modrý Will Smith a horor Syn temnoty jako zvrácený Superman