Dwayne Johnson a Jason Statham se přiřítí do kina! Sekundovat jim bude John Wick, už potřetí! A Spider-Man se projde po Karlově mostu!

Filmové novinky, které nás čekají v tomto roce, se předvádějí v prvních ukázkách. Dwayne Johnson a Jason Statham si vysloužili vlastní rychlou a zběsilou jízdu. Další biják, na který jsme zvědaví, je zabiják John Wick, který bude muset tentokrát postřílet úplně všechny. A také dorazí Spider-Man, který se vydá na školní trip po Evropě, kde ho potkají trable! Uvidíme ho i na procházce po Karlově mostu.

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw, John Wick 3, Spider-Man: Daleko od domova

Dwayne Johnson a Jason Statham ve vlastní rychlé a zběsilé jízdě

Značka Rychle a zběsile umí vydělat veliké peníze, a tak jsme se dočkali filmu s předlouhým názvem Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw. V něm se představí oba jmenovaní – Luke Hobbs a Deckard Shaw, tedy Dwayne Johnson a Jason Statham. Oba se objevili v hlavní sérii Fast & Furious, nejdříve jako oponenti týmu kolem Vina Diesela. Dwayne Johnson nastoupil v pátém díle, který je doteď nejzdařilejším filmem „novodobých“ Rychle a zběsile, kde chtěl rychlou partu polapit do kriminálu, ale nakonec se z nich stali spojenci. „Kurýr“ Jason Statham byl jako překvapení v potitilkové scéně šestého dílu, aby hrdinům zatopil v sedmičce. V posledním osmém díle také hrdinům pomohl, a teď si rivalové Hobbs a Shaw pomohou navzájem. Ano, právě takové to známé klišé „teď musíte spolupracovat“.

Trailer je plný ztřeštěné akce, která popírá zákony fyziky, přesně tak, jak jsme u rychle a zběsile zvyklí. Létající auta i létající lidé bez jediného škrábnutí, ale tentokrát má ukázka lehce jiný nádech. Absence Toretta a klasického týmu totiž dovolila filmařům zvolit nadhled a je evidentní, že se film nebere tak vážně. Určitě je to vítaná změna proti vážnému Vinu Dieselovi, který v každém díle všem opakuje, že jsou jedna rodina. V roli padoucha je tu Idris Elba, a akční krásku zahrála Vanessa Kirby. Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw má premiéru stanovenou na 1. srpna 2018.

Keanu Reeves jako John Wick proti všem

John Wick je tady potřetí, aby završil svojí cestu. Keanu Reeves se jako zabiják na odpočinku dostal opět do popředí akčního filmu, a první snímek z roku 2014 sklidil příjemné ovace. Druhý díl na sebe nenechal dlouho čekat, a už během jeho premiéry se tvůrci vyjádřili, že vznikne určitě trilogie. John Wick: Chapter 3 – Parabellum navazuje tam, kde dvojka v roce 2017 skončila. Hlavní hrdina je na útěku, protože porušil kodex elitních zabijáků, když na neutrální půdě hotelu Continental zastřelil vysoko postaveného bosse mafie. Manažer hotelu Winston (Ian McShane) dal Johnovi zvláštní výhodu, a nechal mu čas, než vyhlásil na jeho hlavu odměnu.

Teď po něm půjdou všichni zabijáci, protože bylo jeho členství v organizaci zrušeno. John bude muset napnout všechny své síly, aby se ze všeho dostal ven živý. Pomocnou ruku podá Sofia, kterou zahrála Halle Berry, a ve filmu se dostane tentokrát i na koně, motorky nebo katany. Keanu Reeves mistrně předvádí, jak se zachází s pistolí, takže se už těšíme, jen trochu doufáme, že nebude svět zabijáků až moc překombinovaný. John Wick 3 má premiéru 16. května 2019.

Spider-Man na procházce po Karlově mostě

Váš dobrý soused Spider-Man je zpět. Peter Parker (Tom Holland) se tentokrát podívá na školní trip do Evropy, a samozřejmě ho neminou trable. Asi není třeba připomínat, co každý dávno ví. Úspěšná trilogie Spider-Mana se měla dočkat rebootu, ale když Sony neuspělo s Amazing Spider-Manem, rozhodlo se na spolupráci s Marvelem,  protože má stále v držení práva na tohoto hrdinu. Marvel, který nyní vlastní Disney, proto pod svými křídly uvedl nového pavoučího muže ve filmu Kapitán Amerika: Občanská válka. Následně se přišel snímek Spider-Man: Homecoming, a poté Avengers: Infinity War, kde se Peter Parker spolu s dalšími hrdiny rozpustil díky Thanosovi. Trailer na Spider-Man: Far From Home zatím neprozrazuje, jak hrdina znovu ožil, protože dorazí do kin až po letošních Avengers: Endgame, kde musí hrdinové vrátit úder změnit tragédii, která nastala.

I tak ale ukázka odhaluje známé tváře, a těmi jsou bývalý ředitel S.H.I.E.L.D.u Nick Fury (Samuel L. Jackson) a Happy Hogan (Jon Favreau), řidič Tonyho Starka. Jako padouch se objeví Mysterio, který je fanouškům komiksu dobře známý. Zahrál ho Jake Gyllenhaal, a připojuje se tak ke známým hercům, kteří vzali „malé“ role v Marvel Universu – Tommy Lee Jones, Hugo Weaving, Robert Redford, Michael Douglas nebo Jude Law. Podle osazení castingu by se měl na chvíli objevit i Doctor Strange (Benedict Cumberbatch). Otázkou je, jak filmaři zdůvodní, že se do událostí nezapojí ostatní hrdinové. Happy v ukázce říká, že mají práci jinde, ale víc prozradí až Avengers: Endgame. Předtím ještě dorazí Captain Marvel, která značně posílí naše známé hrdiny. Spider-Man: Daleko od domova má českou premiéru 4. července 2019. Natáčelo se i v Praze a Liberci!

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Filmové novinky právě v kinech! Které snímky startují právě teď? Drama Ticho před bouří, tajemná Úniková hra a jedna komedie pro tu vaši!

Filmy, které nepokračují kvůli vysokým honorářům hlavních hvězd. Jsou hollywoodské celebrity nenažrané?