Filmové novinky právě v kinech! Které snímky startují právě teď? Drama Ticho před bouří, tajemná Úniková hra a jedna komedie pro tu vaši!

Hned 31. ledna 2019 startují v kinech další filmové novinky. Drama Ticho před bouří rozčeří vlny poklidného života v Karibiku. V thrilleru Úniková hra se podíváme, jak se současná zábava může změnit v boj o život. A česká komedie Ženy v běhu je další přírůstek mezi domácí snímky, které naši diváci mají prostě rádi.

Filmové novinky Ticho před bouří, Úniková hra a 6eny v běhu

Jak se zbavit manžela? Hoďte ho přes palubu!

Ticho před bouří je drama, kde Matthew McConaughey hraje muže jménem Baker Dill, který žije na ostrově Plymouth v Karibiku. Uprostřed ničeho chce zapomenut na svět kolem. Má svojí vlastní loď Serenity, se kterou vyjíždí jako průvodce po okolí. Svoji minulost zapíjí v baru, a jeho život dostane zničehonic nečekaný impuls, když se objeví jeho bývalá žena Karen, kterou hraje Anne Hathaway. Přichází se zvláštním přáním, totiž zbavit se jejího současného manžela, který je tak trochu tyran. Baker má s Karen společného syna, kterým na něho apeluje, a navíc nabízí velikou finanční odměnu. Plán je hodit ho přes palubu lodi uprostřed moře, a nechat jako potravu žralokům. Jenže celá situace se zamotá a zkomplikuje. Násilnického manžela zahrál Jason Clarke (První člověk, Terminátor: Genisys), Bakerovu milenku potom Diane Lane (Dům z Karet, Dokonalá bouře).

Současný trend zábavy jako smrtící past?

Únikové hry, to je současný trend zábavy pro skupinu lidí, kteří se mají pomocí logiky, rozumu nebo motorických schopností dostat z nějakého prostoru. Ten je vždy tématicky zařízený jako prostor z detektivky nebo hororu, případně se inspiruje knihami nebo filmem. Bylo otázkou času, než někdo přijde s myšlenkou, co kdyby se hra změnila ve skutečný boj o život. Tenhle nápad je teď tady ve filmu Úniková hra. Parta přátel se rozhodne zúčastnit jedné takové únikovky, která má být údajně tou nejrealističtější hrou ze všech. Z ukázky je patrné, že snímek pobral trochu inspirace z kultovního snímku Hra s Michaelem Douglasem. Vyděšená parta mladých lidí zase připomíná béčkové horory, ale snímek by se měl udržet v mezích dramatu a thrilleru. Téma je určitě zajímavé, jestli bylo uchopeno správně, zjistíme až v kinech. My ho zatím ještě neviděli.

Co točí Češi nejraději? Komedie!

Český film znamená hlavně komedii, která má nejčastěji v názvu výraz „muži“ nebo „ženy“. Na druhou stranu můžeme být rádi, že v době genderového mazání hranic mezi pohlavími stále ještě umíme rozlišit, kdo je kdo. Novinka Ženy v běhu je samozřejmě zacílena na něžné pohlaví, ale i tak o něm píšeme, protože možná právě vaše přítelkyně už chce do kina na něco jiného než zfilmovaný komiks. V popředí snímku je Věra (Zlata Adamovská), která již žije bez manžela, se kterým vychovala tři dcery. Než zemřel, jeho poslední přání bylo zaběhnout maraton. A Věra se rozhodne zapojit dcery a tuhle metu pokořit. Žádná z nich nikdy neběhala, a tak najdou trenéra Vojtu (Vladimír Polívka), aby je trénoval. Dcery mají své vlastní problémy, nejstarší Marcela (Tereza Kostková) se stará o své syny a řeší, že ji partner Karel (Ondřej Vetchý) po dvaceti letech stále nepožádal o ruku. Bára (Veronika Khek Kubařová) zase touží po dítěti, ale nenašla zatím toho pravého. Kačka (Jenovéfa Boková) zase chlapa má, ale ten je ženatý. Jejich rodinná štafeta ale všem trochu zamíchá se životy. Můžete zajít na film s přítelkyní třeba na Valentýna. Určitě to uvítá.:)

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Do kin chodí stále více lidí. Návštěvnost v roce 2018 byla rekordní! Který film vidělo nejvíce Čechů? A který český film zabodoval?

Slavnými přes noc! Kteří známí herci se dostali k filmu náhodou? Dnes jsou z nich hvězdy!