Slavnými přes noc! Kteří známí herci se dostali k filmu náhodou? Dnes jsou z nich hvězdy!

Slavní herci jsou pro nás hrdinové z filmových hitů. Jejich cesta na výsluní ale často začala úplnou náhodou. Někteří z nich často neměli o herecké kariéře ani zdání. Pak přišel okamžik, který nečekaně všechno změnil. Kteří známí herci se stali hvězdami přes noc?

Kteří známí herci se stali hvězdami přes noc?

Harrison Ford jako tesař vyráběl nábytek pro George Lucase

Kdo by si to byl pomyslel, že se slavný Indiana Jones dostal k natáčení dílem náhody. Nebo to naopak náhoda nebyla? Jeho první filmová role byl krátký štěk v krimikomedii Dead Heat on a Merry-Go-Round. Objevil se tu jako hotelový poslíček. Přestože se pokoušel prosadit ve filmu, živil se jako truhlář. Během tohoto období se objevil v pár filmech jen na skok, a jak sám herec přiznává, bylo to pro něj frustrující období. Jednoho dne mu ale zavolali z kanceláře režiséra George Lucase. Byla to zakázka na výrobu skříně. Když Ford dorazil na místo, Lucas řekl, že si ho pamatuje z nějakého filmu. Divil se, že se herec živí truhlařinou, a nabídl mu malou roli ve svém filmu Americké graffiti. Ten měl premiéru v roce 1973 a získal pět nominací na Oskara. Lucas dal také Fordovi několik doporučení, aby mohl hrát. Ten pro režiséra dál vyráběl různé druhy nábytku.

O několik let poté pořádal Georgie Lucas kompars na jednu z hlavních rolí ve svém novém filmu. Byly to Hvězdné Války, a na místo dorazilo kolem 300 lidí. Harrison Ford se tam zrovna nacházel také, a Lucas ho nechal přečíst několik replik ze scénáře. A bylo vymalováno. Dobrodruh a pašerák Han Solo byl obsazen. První Star Wars byly uvedeny v roce 1977 a z herce se stala hvězda přes noc. Pak už se role jen hrnuly. Harrison Ford dále nejvíce zazářil ve filmech Indiana Jones, Blade Runner, 48 hodin v Paříži, Vysoká hra patriotů nebo Uprchlík.

Prvním Bondem původně neměl být Sean Connery

Další uznávaný herec se narodil ve skotském Edinburghu už v roce 1930. V touze po dobrodružství nastoupil už v šestnácti letech k Britskému námořnictvu. Kvůli problémům s žaludečními vředy tu ale jeho dráha po třech letech skončila. Mladík se vrátil do rodného města a střídal různá zaměstnání. Živil se jako plavčík, dělník na stavbě, nebo rozvážel mléko. V té době začal aktivně cvičit a posilovat. V roce 1950 dokonce obsadil třetí místo na kulturistické soutěži Mr. Universe, kde reprezentoval Skotsko. Někdy v té době dostal Sean Connery nabídku na hraní v putovním muzikálu. Tohle mu změnilo život, a Connery se začal aktivně připravovat na dráhu herce. První role ve filmu přišla v roce 1954, další až v roce 1957. Všechno drobné štěky, objevoval se v televizních filmech a snažil se rozšiřovat své kontakty.

Všechno ale změnila role ve filmu Dr.No z roku 1962. První filmová adaptace románu Iana Fleminga měla přivést na plátno Jamese Bonda, a producent Harry Saltzman měl i vybraného herce – byl to Roger Moore. Ten byl ale momentálně vytížený, a Saltzmanova žena zmínila Seana Conneryho. Líbil se jí v nějaké roli a zaujal ji. Saltzman pozval Conneryho na konkurz a ihned ho obsadil. Agent 007 tak dostal svou tvář a z filmu Dr.No se stal obrovský hit. Sean Connery se stal okamžitě slavným. Jamese Bonda si zahrál celkem sedmkrát. Přestože má za sebou mnoho rolí, tahle zůstala tou nejznámější.

Pirát Johny Depp chtěl být rockovou hvězdou

Johny Depp byl od počátku rebel. Se školou skončil v šestnácti letech a založil kapelu The Kids a odjel do Los Angeles. Chtěl se stát slavným muzikantem. V té době potkal dívku Lori Allison, a ve svých dvaceti se oženil. Manželství vydrželo jen dva roky, ale přineslo Johnymu osudový okamžik. Lori byla totiž filmová maskérka. Seznámila ho se známým, kterým byl Nicolas Cage. Ten mu domluvil schůzku se svým agentem, a Johny Depp se tak zařadil na seznam herců. Jeho úplně první role ve filmu Noční můra v Elm Street pak byla dílem náhody, když se režisér Wes Craven zeptal na názor své dcery, kdo by se jí v roli líbil. Ta ukázala právě na něj.

Jaká role ale byla pro Johnyho Deppa ta zásadní? Mladý detektiv Hanson v seriálu Jump Street 21. Ten se stal ve své době hitem, a Johnymu přinesl další filmové role. Jednou z nich byl Střihoruký Edward ve stejnojmenném snímku Tima Burtona. Pak už následovaly role ve filmech Co žere Gilberta Grapea, Krycí jméno Donnie Brasco nebo Strach a hnus v Las Vegas. Nejznámější role jsou pak ty po miléniu, a Johny Depp většinou hraje samé podivíny. Uveďme snímky Piráti z Karibiku, Karlík a továrna na čokoládu nebo Alenka v říši divů. Kvůli bohatým zkušenostem s drogami a alkoholem mu tyhle postavy asi sedí. Jak říká sám herec, občas byl prý zázrak, že se ráno vůbec vzbudil živý.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Dwayne Johnson vs. Vin Diesel: proč je mezi nimi nevraživost?

10 NEJ filmových aut všech dob