Filmové novinky! Nový Hellboy vypadá skvěle! Povedou se čtvrtí Muži v černém s Thorem? A historické drama Marie, královna skotská!

V ukázkách se nám konečně představuje nový Hellboy. Muži v černém se dočkali dalšího filmu, a hlavní role se ujal Chris Hemsworth. Nakonec jedno historické drama, které by si možná mohlo dojít pro nějakou nominaci na Oscara.

Hellboy 2019

Hellboy se vrací a vypadá pekelně dobře!

Trvalo to dlouho, ale nový Hellboy je na světě a trailer konečně dorazil. Celé roky se zvažovalo, jestli vznikne třetí díl a pod maskou rudocha bude znovu Ron Pearlman. Nakonec se vše odkládalo tak dlouho, až z toho sešlo. Původní Hellboy je z roku 2004 a na povel si ho vzal známý režisér a scénárista Guillermo del Toro. V roce 2008 dorazilo pokračování s názvem Hellboy: Zlatá armáda, které bylo podobné kvality, což bylo určitě i rukopisem del Tora. Spousta fanoušků si přála návrat Pearlmana do hlavní role, ale nakonec je vše jinak. V novém filmu se objeví jako Hellboy celkem neznámý David Harbour. Tatíka a ředitele agentury pro paranormální jevy zpodobní Ian McShane (Piráti z Karibiku, John Wick). Záporačku pak hraje už hodně okoukaná Milla Jovovich, a parťáka hlavnímu hrdinovi bude dělat dredatá herečka Sasha Lane. Ukázka vypadá lákavě a je radost vidět, že ukazuje i nějakou porci krve. Nic jiného si ani Hellboy nezaslouží, takže tohle je první dobré znamení. Navíc je patrné, že bude vše brané s nadsázkou a o vtípky není v traileru nouze. Příznivci původních filmů ohrnují nosy, ale tohle vypadá vážně dobře. Uvidíme 11. dubna 2019 v kinech.

Kde jsou agenti K a J? Bez nich to možná fungovat nebude!

Bylo otázkou času, kdy někdo přijde s nápadem vzkřísit značku Men in Black. První film je už z roku 1997, a dvojice Tommy Lee Jones a Will Smith si připsali divácky oblíbenou komedii. Muži v černém 2 z roku 2002 byli trochu slabší, a cestování časem ve třetím díle z roku 2012 zase trochu zvedlo laťku. Nebylo kam jít dál, a tak tu máme kompletně nové obsazení. Hlavní role se ujal Chris Hemsworth (Thor) a jeho parťákem je Tessa Thompson. Shodou okolností hrála Valkýru ve filmu Thor 3 a objeví se i v Avengers: Endgame. Trailer na Muži v černém: Globální hrozba budí trochu rozpaky – ukázka totiž není nijak zajímavá a při sledování se neubráníte pocitu, že tady prostě něco chybí. Možná by už filmaři měli konečně pochopit, že předělávat všechno dokola prostě nejde. Tenhle fakt je tady asi zásadnější, než u Hellboye. Bude zajímavé sledovat, jak tenhle přírůstek do série přijmou diváci. My tady tušíme lehký průšvih. V českých kinech bude film od 13. června 2019.

Harley Quinn potrápí skotskou královnu jako Alžběta I.

Někdo tvrdí, že je to možný kandidát na Oscary. Queen of Scots je životopisné historické drama o životě Marie Stuartovny, která bylo korunována na skotskou královnu hned po narození. V šestnácti letech se pak stala královnou Francie, když se vdala za Františka II., který o dva roky zemřel, takže byla už v osmnácti vdova. Marii zahrála Saoirse Ronan, a její sokyní bude Alžběta I., v kterou se proměnila dobře zamaskovaná Margot Robbie (Sebevražedný oddíl). Scénář napsal Beau Willimon, který je podepsaný pod seriálem z politického prostředí, House of Cards. Zápletkou bude návrat Marie Stuartovny z Francie do rodného Skotska, kde se mezitím ujala vlády Alžběta I. Ženy tak stanou proti sobě v konfliktu, který je ze všech stran obklíčen intrikami. V dalších rolích objeví Guy Pearce nebo Gemma Chan. Historických dramat se dnes točí málo, tak snad to bude stát za to. Marie, královna skotská dorazí do našich kin 7. února 2019.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Na jaké filmy se těšit začátkem roku 2019 do kina? Černá komedie s Liamem Neesonem, zajímavé sci-fi a další naše tipy!

Slavnými přes noc! Kteří známí herci se dostali k filmu náhodou? Dnes jsou z nich hvězdy!