Valentýn v kině? Proč ne. S rezervací neotálejte, bývá plno! Vyberte si z tipů na filmy, které by se jí mohly líbit

Svátek všech zamilovaných je za rohem, a jako každý rok vyvolává debaty o tom, jestli ho slavit nebo ne. Možná máte pocit, že vaší přítelkyni nevadí, že na
něj kašlete, ale až uslyší kolegyně v práci vyprávět, že jí ten její připravil večeři nebo se vytasil s poukazem na párovou masáž zad a šíje, určitě jí to zamrzí. Berte to tak, že Valentýn je tu kvůli ženám, takže i když jím s kamarády pohrdáte, tím spíš jí uděláte radost, když ji i přesto něčím překvapíte. Nemůžete nic pokazit, jen jí potěšit. Výběr květin nebo restaurace necháme na vás, poradíme vám ale, na co jí vzít do kina. Jednou ji prostě pozvěte na film, který se bude líbit hlavně jí.

Valentýn je za rohem. Co takhle vzít jí do kina?

U královského dvora jsou to samé intriky

Co takhle něco ze života na zámku? Favoritka je historický životopisný film, který je ale natočen jako komediální drama. Zkrátka vážný kus podle skutečných událostí, který umí i pobavit, jak ostatně napovídá trailer. Příběh se odehrává v 18. století, kdy na Britském trůně sedí královna Anna (Olivia Colman). Její veličenstvo je poslední z rodu Stuartovců, na kralování ale není zrovna vhodnou adeptkou, protože trpí nemocí zvanou dna, a navíc neoplývá ani velkými znalostmi. Všechno zvládá díky lady Sarah, kterou ztvárnila Rachel Weisz. Obě ženy mezi sebou mají pouto, Sarah však díky svému postu nenápadně tahá za nitky ohledně velkých rozhodnutí a směřování celé Anglie. Ke dvoru se ale dostane zdatná sokyně, která začne její postavení ohrožovat. Její sestřenice Abigail skrývá velkou ctižádost, a je rozhodnutá Sarah roli královniny favoritky vyfouknout, což se jí začne pomalu dařit. Abigail zahrála hvězda muzikálu La La Land, Emma Stone. Snímek Favoritka běží v kinech už od 24. ledna 2019.

Český hit, který právě boduje v kinech

Ženy v běhu je český film, který vstoupil do kin 31. ledna 2019. Okamžitě opanoval diváckou návštěvnost, protože zaprvé: české filmy má český divák rád, a zadruhé: nemá zrovna mezi premiérami nějakou žánrově velkou konkurenci. Snímek samozřejmě cílí na ženy, jak napovídá název. Odlehčená komedie ze života nás seznámí s Věrou (Zlata Adamovská), která chce splnit poslední přání svého manžela, zaběhnou maratón. Podělit se o celou délku hodlá se svými třemi dcerami. Seznámí se s sympatickým trenérem, a i přes počáteční protesty začínají všechny čtyři běhat. Každá z žen přitom řeší vlastní život. Marcela (Tereza Kostková) se snaží nejvíc, protože její partner Karel (Ondřej Vetchý) ji z hecu vyzval, že se spolu vezmou, když zaběhne požadovaný čas. Bára (Veronika Khek Kubařová) by chtěla dítě, ale nenachází toho pravého. Kačka (Jenovéfa Boková) pro změnu chlapa má, ten je ale ženatý a s rodinou. Jak všechno dopadne se podívejte v kině. Vyrazte do něj s přítelkyní, a uvidíte, jak bude ráda, že si o filmu může pokecat s holkama v práci, protože ho už všechny viděly.

Ceněné komediální drama vzali a natočili znovu

Pamatujete na cenami oceňovaný snímek Nedotknutelní z roku 2011? Toto dojemné životopisné komediální drama dostalo remake. Původní film je francouzský a je to skutečně povedený kousek, ale teď přichází do kin znovu, natočený americkou produkcí. Děj je tedy navlas stejný. Milionář Phillip je vzdělaný muž, který sbírá umělecká díla a pohybuje se ve vybrané společnosti. Díky nehodě při paraglidingu však zůstává upoutaný na invalidní vozík. Spíše omylem se setkává s černošským mladíkem z ulice, který byl propuštěn z vězení. Dell se stává jeho ošetřovatelem, a přestože jsou oba z naprosto rozdílných světů, po počáteční nedůvěře mezi nimi vzniká přátelství. Příběh je založen na skutečném příběhu, a trailer vypadá velice slibně. Nenechte se zmást špatným hodnocením, které vypisují uražení fanoušci původního filmu. Ano, takhle vykrást jen pár let starý film si popularitu nezíská, ale to neznamená, že vás snímek nepobaví a nedojme. V hlavních rolích Bryan Cranston (Perníkový táta) a Kevin Hart (Jumanji: Vítejte v džungli). A je tu i Nicole Kidman! Kapesníčky s sebou!

Španělské rytmy… a tajemný únos

Jsou tu zase. Manželé Javier Bardem a Penélope Cruz si psolu střihli další film, který se jmenuje Všichni to vědí. Komorní psychologické drama podle ukázek dýchá španělskou atmosférou,a také se na Pyrenejském poloostrově odehrává. Laura přijíždí do rodného města na svatbu sestry, ale během oslavy zmizí jeden z hostů. Na povrch vyplouvají staré křivdy, které se roky ukrývaly v pozadí, ale nebyly zapomenuty. Film je celý namluvený ve španělštině, což není úplně obvyklý kinozážitek, ale na autentičnosti to snímku rozhodně přidává. Rodinné drama Všichni to vědí mělo premiéru už na loňském festivalu v Cannes, zatímco celosvětová premiéra je tento rok, konkrétně u nás 21. února 2019. Protože je ale Valentýn, můžete ho vidět přímo 14. 2. v Cinema City Chodov v Praze.

Keira se v korzetu a šatech cítí dobře

Keira Knightley přichází v dalším životopisném dramatu. Colette: Příběh vášně se dokonce tématem podobá známému filmu Anna Karenina, kde zahrála hlavní roli. Sidonie-Gabrielle Colette se zamiluje do muže, který je o 15 let starší. Willy je literát z Paříže, a tihle dva se spolu vezmou. Colette objevuje nový život, protože večírky zbohatlíků a vír města jsou  pro ní nové, a začíná psát vlastní román. Manžel ji ale dovolí publikaci vydat, jen pokud to bude pod jeho jménem. Kniha zaznamená obrovský úspěch, a Willy se tak stává uznávaným autorem. Colette ale postupně začíná toužit po uznání, které ji právem náleží, a jejich manželství se začíná pomalu rozpadat. Willy je navíc nevěrný, a také začíná být nepříjemný, protože se nehodlá své ženy jen tak vzdát. Pro snímek Colette: Příběh vášně platí to samé, co pro Všichni to vědí. Premiéra je 28. února, je ale k vidění ve výše zmíněném multiplexu už na Valentýna, tedy 14. 2. 2019. Právě proto, abyste na měj mohli vzít tu svojí.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Miluje vás? Podívejte se pravdě do očí a prokoukněte ji! Tohle jsou důkazy, které hovoří za ni, aniž byste se museli ptát!

Co ženy opravdu chtějí? Pravda konečně odhalena! Pokud je pro vás něžné pohlaví záhadou, tohle vám změní život!