Skvělá zpráva pro fanoušky AC/DC! Brian Johnson nahrál s kapelou nové album. Vrátí se s nimi i na pódia?

Během posledního turné legendárních AC/DC byl frontman Brian Johnson nucen koncertování přerušit. Objevily se potíže se sluchem, a zpěváka nahradil Axl Rose, zakladatel Guns N‘ Roses. Teď se ale objevily informace, které nasvědčují tomu, že je Brian zpět.

Brian Johnson zpět s AC/DC

Brian Johnson je legenda, tak jako nejznámější australská kapela AC/DC. Zpěvák s charakterickým hlasem musel za nešťastných okolností přerušit koncertování během turné na podporu zatím poslední studiové desky Rock or Bust z roku 2014. Během prvních vystoupení se totiž objevily potíže se sluchem, a lékař zpěvákovi doporučil, aby pódia opustil, protože by o něj mohl přijít úplně. Hladiny akustického tlaku v arénách byly zkrátka nad úroveň, jakou si Brian mohl dovolit. Byla to smutná zpráva pro všechny, kteří kapelu milují, protože to mohlo docela dobře znamenat, že ji už nikdy neuvidí naživo. Na dokončení koncertní šňůry přispěchal na pomoc Axl Rose, který se prý nabídl sám. Mnoho fanoušků to neslo s nelibostí, někteří dokonce vraceli lístky. Nakonce Axl nebyl tak špatný, ale vypadalo to, že jsou AC/DC na odchodu.

Špatných zpráv bylo víc

Na kapelu se prostě nalepila smůla. Bubeník Phill Rudd na koncertech také přítomný nebyl, protože si zrovna odpykával soudem uložené domácí vězení. K tomu všemu, po konci turné v roce 2016 oznámil odchod basák Cliff Williams, který cítil, že to bez Briana není ono, a je čas skončit. Aby toho nebylo málo, v listopadu roku 2017 zemřel Malcolm Young, bratr Anguse a jeden z tvůrčího dua, které po celé roky hnalo kapelu kupředu. Zkrátka úplná konečná.

Naději vypustili Terrorizer

Nenápadná zpráva, která se objevila na internetu, však rozproudila debaty, které čeří krev v žilách všech fanoušků kapely. Za infortmaci může kapela Terrorizer, jejíž členové náhodně potkali Briana Johnsona na letišti v Los Angeles při návratu z Evropského turné. Zeptali se ho, jestli se vrátí do AC/DC. Zpěvák odvětil, že už ho nebaví to věčné zapírání, a návrat potvrdil.

Na místo ihned zapadly další indicie, protože několik náhodných fotografií z minulého léta ukázalo Briana Johnsona s Phillem Ruddem, jak popíjejí kafe u Warehouse Studios ve Vancouveru, kde AC/DC nahráli poslední tři desky – Stiff Upper Lip, Black Ice a Rock or Bust.

Ještě to není oficiální

Nikdo z kapely oficiálně nic nepotvrdil, ale ven začínají prosakovat i další informace. Malcolm s Angusem za léta společného skládání i nahrávání natočili spousty materiálu, a to včetně toho, který nebyl nikdy použitý. Právě tyto pasáže by se měly objevit na novém albu, a podle všeho se nahrávání zúčastnil i Cliff Williams.

Jestliže vyjde studiová deska AC/DC, dá se předpokládat, že bude následovat turné. Že bude na desce zpívat Brian Johnson je podle zákulisních zdrojů potvrzené, otázkou zůstává, jestli by mohl zpívat naživo na pódiu. Od té doby, co si dal zpěvák pauzu, už se na něm několikrát objevil, a vystoupil například  jako host na koncertu kapely Muse nebo s Mickem Fleetwoodem.

Držíme palce!

Skutečně skvělé zprávy, a pokud se kapela přes všechny potíže vrátí v takové síle, bude to oživlý sen každého, kdo AC/DC poslouchá celé ty roky jejich dlouhé jízdy. Teď už jen počkat na vyjádření ze strany kapely. Jestliže v sobě najdou muzikanti odhodlání na další, a možná už skutečně poslední turné, s lístky neotálejte, protože se po nich zapráší. Letos to bude 46 let od založení AC/DC, a návrat staré gardy by byl triumfálním zakončením.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Bruce Dickinson bloudil v Holešovicích, než odstartoval nejlepší koncert Iron Maiden za poslední roky u nás! Co všechno se událo?

Konec prodeje CD je tu!? Několik let ho vytlačuje internetové pirátství a streamovací služby. Co všechno jste o CDčku nevěděli?