Drogová závislost. Které celebrity se odrazily ze dna a úspěšně s ní bojují?

Zdá se, že i ve světě showbusinessu se najdou osobnosti, které s pomocí silné vůle nebo blízkých osob dokážou vyhrát nad něčím tak silným, jako je drogová závislost.

drogová závilost

Kdo to dokázal a tvrdí o sobě, že je čistý? Kdo si prošel peklem a dokázal si přesto splnit americký sen? Pojďte se podívat na slavné, kteří se dokázali odrazit ze dna a bojují proti svým démonům dál.

Angelina Jolie

I když se dnes tváří jako sama matka Tereza a na svém bývalém manželovi, Bradu Pittovi, nenechala ani nit suchou, možná už se dávno zapomnělo s jak silnou závislostí v minulosti bojovala. Již v době, kdy byla teenagerka, se Angie zapletla do drog, které střídala, a dohnaly ji téměř k sebevraždě.

Uvádí, že brala LSD, extázi, heroin a později i kokain. Sama tvrdí, že z drog ji dostalo až natáčení filmu Lara Croft. Dnes o sobě Angelina tvrdí, že je čistá a drogová závislost už je její minulostí. A my v to doufáme už kvůli její početné rodině.

Zac Efron

Slaďouš s uhrančivým pohledem a sex-appealem na rozdávání není až takový svatoušek, jak na první pohled vypadá. Média při jeho adoracích zřejmě zapomínají, že jeho psychický stav je jako na houpačce. Již dvakrát se léčil ze závislosti na kokainu v odvykacím zařízení.

Proslýchá se, že s drogami podruhé začal během natáčení filmu Sousedi. Dnes o sobě tvrdí, že je čistý. A dle jeho kolegů z branže, kteří jej znají už dlouhou řádku let, se jeho život opravdu změnil k lepšímu.

drogová závislost
Zac Efron (zdroj foto: youtube.com)

Adele a drogová závislost

Adele je synonymem pro fenomenální hlas a pozitivní přístup ke svému tělu. To ale neznamená, že je její život procházka růžovým sadem. Jejím velkým strašákem se stal alkohol.

Pro všechny z vás, co si myslíte, že alkohol není droga, máme špatnou zprávu – tato látka totiž dokáže ničit životy se stejnou silou, jako silná droga.

Adele dnes uvádí, že během svého nejčernějšího období, kdy dokonce opilá spadla ze stoličky během svého koncertu, bojovala s těžkými depresemi. Ty zapříčinila nešťastná láska a fakt, že ji jako malou opustil otec. Jak se dámě daří dnes můžete posoudit sami – je zpět v plné síle, bojuje s přebytečnými kily, a daří se jí skvěle!

Oprah Winfrey

Jedna z žen, která patří mezi ikony a vzor pro miliony lidí, má za sebou velmi pohnutý životní osud. Dávno před tím, než se stala milovanou americkou televizní hvězdou, totiž brala těžké drogy a ani jí se drogová závislost nevyhnula. Podle svých slov je užívala na popud svého partnera, který to od ní vyžadoval.

Její příběh je typickým znázorněním, že americký sen se může vyplnit – dostala se z úplného dna na výsluní. Vyrůstala v chudé rodině, prožila si sexuální obtěžování ze strany strýce i znásilnění. Následovala smrt syna, který se jí narodil, když jí bylo pouhých 14 let. Dnes je čistá a aktivně bojuje za ženská práva.

Drogová závislost Terezy Pergnerové

I český rybníček nabízí jeden příběh se šťastným koncem. Když se Tereza Pergnerová vyšvihla díky moderování divácky veleúspěšné hitparády Eso na samotný vrchol, drogy postupně ovlivnily celý její život a stáhly ji na úplné dno.

Přišla tak o práci, popularitu i peníze. Naštěstí v sobě dokázala najít neskutečnou odvahu a sílu a dnes je pro syna Samuela skvělou maminkou.

Zřejmě dodnes děkuje, že je její syn zdravý, a že si do života nenese žádné trvalé následky toho, že jeho matka ještě během těhotenství brala drogy. Dnes věčně usměvavou a milou moderátorku můžete potkávat především v televizním pořadu Mise nový domov, kde pomáhá měnit životy lidí s pohnutým osudem.

Člověk by řekl, že osobnosti, které známe z televizní obrazovky, mají jednodušší a šťastnější život. Opak je pravdou a je dobře, že některé celebrity otevřeně mluví o svých démonech a inspirují tak tisíce dalších lidí k tomu, aby pozitivně změnili svůj život.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejnávykovější substance na světě. Na které drogy se zvyká nejrychleji a jsou opravdu to největší lidské zlo?

Návykové látky a Hollywood. Filmaři si upravují jejich účinky, jak se jim hodí a ve scénářích jsou nesmysly

Drogové skandály slavných sportovců. Které hvězdy nejvíce “ujely”? Drogy pronásledují sportovce napříč všemi sporty! Nevěříte?