Temná minulost celebrit. Co slavní nechtějí, abyste o nich věděli?

Život slavných osobností je plný překvapení.

celebrity

Za pohádkou o úspěchu, slávě a nabytém jmění často v povzdálí stojí minulost a příběhy, kterými se raději moc nechlubí. Většinou není o co stát.

Samuel L. Jackson patří k neproduktivnějším hollywoodským hercům za hezkých pár dekád. Trochu vytučněl (stejně jako jeho bankovní konto), ale pořád je to frajer. Na sklonku 60. let byl ale o poznání drsnější. To když se angažoval v boji za práva černochů, a s militanty z Černých panterů byl jedna ruka. Na pokojné demonstrace zapomeňte: Samík se tehdy podílel na držení rukojmích během studentských nepokojů, i na nakupování zbraní pro revoluci. Vystřízlivění? „Když jsem zjistil, že si vlastní moje dcera neuvědomuje, že je jiná jen proto, že je černá.“

Sebevražedná story je hit

Šestý nejprodávanější muzikant světa, Billy Joel, o sobě dal vědět v roce 1970 songem Zítra je dnes. Inspirací se mu stal jeho vlastní dopis na rozloučenou, po jehož sepsání se ne zrovna úspěšně pokusil o sebevraždu. Z písničky se stal hit. Asi každá pubertální pozérka občas zahlásí, „že z nějaký písničky má hroznou depku…“. Co má asi říkat chudák Billy, když v rádiu už padesát let hrají jeho sebevražedně pozitivní manifest?

Kočka, která má ke kriminálu blízko

Kdo je k čertu Leighton Meesterová? Jo, je to ta usměvavá divoška ročník 1986 (bohužel už provdaná, ale pořád můžeme snít), která se mihla asi tuctem seriálových detektivek: Zákon a pořádek, Kriminálka Miami, Vražedná čísla… Je zvláštní, že jí tyhle role tak sednou. Nebo není? Moc se nemluví o tom, že se narodila ve vězení. Jako fakt za katrem. Její maminka tam totiž bručela za pašování drog z Jamajky. Dá se říct, že to její další život dost ovlivnilo.

Malá ztracená holčička

Dětské filmové hvězdy to nemají v životě snadné, to se už tak nějak ví. Kmotrem Drew Barrymorové byl Steven Spielberg, kmotrou Sophia Lorenová. Svou první roli si odbyla ve věku 11 měsíců v reklamě na psí granule, a pak už se její život umělkyně nezastavil. Což mělo jisté negativa. Kouřit začala v devíti, v 11 letech už slušně popíjela, dvanácté narozeniny už dala s jointem v ruce a ve třinácti se pustila do koksu. Tehdy také nastoupila na svou první odvykací léčbu. Pak si mimochodem zažádala o soudní uznání zletilosti, a rozvedla se se svými rodiči. Jo, když Drew hovoří o divokém dětství, nepřehání.

Holka k (z)neužití

Máte ve svém okolí někoho, komu se svěříte s tím, že máte trable… a on vám v odpovědi předestře, že to zná taky, a měl to mnohem horší? Tak přesně tohle je případ Pamely Andersonové. V době, kdy omšelé hvězdičky hledaly ve svých vzpomínkách historie vhodné do kampaně MeToo, nalezla sladká silikonová Pam pár vlastních příkladů. Od šesti do desíti let jí zneužívala její chůva.

V devíti letech se zvrhla nevinná masáž od boyfrienda v něco divokého, co prý rozhodně nechtěla. A ve dvanácti jí zprznil pětadvacetiletý kamarád jejího přítele. Ne o moc později si užila i první nedobrovolný hromadný grupáč… a tak bychom mohli pokračovat dál. Řekněme, že její dojemný životní příběh nás úplně nepřesvědčil. Možná si pustíme na uklidněnou nějaké video z výletu na jachtě.

Výbušný chlapík nebo dobrák od kosti?

Kanaďan Kiefer Sutherland by rád zapomněl na to, že seděl za řízení pod vlivem. Nejspíš víckrát než jednou, protože platil kauci ve výši 26 000 dolarů. A to vypadá spíš na opakovaný přečin. Taky vyfasoval 48 dní za mřížemi za držení omamných látek. A taky zmlátil úspěšného módního návrháře. Proč ho to mrzí?  Protože mu tyhle střípky minulosti kazí pověst slušňáka, hodného levicového aktivisty a podporovatele charit.

Sláva se ale na druhé straně docela vyplácí. Za řízení v opilosti a zabití dvou nevinných žen byste šli pravděpodobně bručet na hodně dlouho. Herec Matthew Broderick odešel od soudu s pokutou ve výši 175 dolarů a napomenutím. Když na něj lovci senzací tenhle střípek z jeho minulosti vyšťourali, neměl z toho zrovna radost.

Autor: Radomír Dohnal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nostalgie může být i prospěšná. Záleží na tom, jaké vzpomínky na minulost ji vyvolávají! Jak s tím správně naložit?

Drogová závislost. Které celebrity se odrazily ze dna a úspěšně s ní bojují?