Chcete se stát úspěšným sportovcem a moc se nenadřít? Nic není nemožné!

Některé sporty jsou pro blázny, další jen pro ty, jenž si dennodenně dávají do těla. Existují však také disciplíny,které při tréninku nevyžadují větší fyzickou námahu. A právě na ty se zaměříme.

Trénujte na gauči, za domem anebo v hospodě

Sport milují mnozí z nás. Většina ovšem dává přednost tzv. gaučingu, tedy sledování jedinečných výkonů z pohodlí vlastního gauče, ideálně s pytlíkem přesolených chipsů a s pivem ze sedmého schodu. Pokud také nemáte na aktivní sportování ani pomyšlení, vězte, že i přesto se můžete stát úspěšným sportovcem. Jak? Některé disciplíny totiž nejsou (zdánlivě) zase tak náročné, takže lze trénovat na gauči, za domem anebo ještě lépe v hospodě.

Vyrazte za sportem do hospody

Hospoda je místem zaslíbeným, které láká takřka všechny věkové kategorie. Navíc zde nemusíte absolvovat jen tradiční koloběh pivo, kořalka, zatemnění a koma, ale můžete si zahrát šipky, kulečník, biliard a fotbálek. Tedy za předpokladu, že má daná nálevna potřebnou výbavou a vy se ještě udržíte na nohou. Navíc není žádným tajemstvím, že mistři v těchto disciplínách jsou finančně za vodou!

Staňte se „skejťákem“ bez rizika zlomenin

Fingerboard je skateboard, který měří 96 mm na délku a zhruba 25 mm na šířku. Ne, nepřepsali jsme se a nepotřebujeme si ani zopakovat základy geometrie. Jde skutečně o zmenšeninu „prkna“ a k jízdě a trikům jsou používány jen dva prsty libovolné ruky. Nejedná se přitom jen o zábavu pro neúspěšné „skejťáky“, ale existují i mistrovství světa a další závody. Stačí si tedy pořídit fingerboard, spustit rozkrok kalhot až ke kolenům a začít trénovat, aniž byste se v podstatě museli zvednout z gauče.

Když se to umí, fingerboarding nevypadá vůbec zle:

Kupte si identifikovaný létající objekt

Frisbee neboli létající talíř je dalším nenáročným sportem, který můžete trénovat prakticky kdekoli. Super „tríčky“ samozřejmě nezvládnete jen tak, ale časem se lze vypracovat. Frisbee přitom doporučujeme zejména těm, kteří mají „italskou“ domácnost, takže při hádkách létají nejen nadávky, ale také talíře. K profi přípravě tedy vlastně opět není potřeba opouštět domácnost.

Naučte se to s koulemi

Pétanque známe z francouzských filmů, kde jej často hrají staříci o holi. To dává tušit, že „koulená“ je vhodná prakticky pro všechny. A pétanque skutečně mohou hrát muži i ženy, mládí i staří, nicméně zvládnout techniku není jen tak. Kupte si tedy nové koule (víte, jak to myslíme) a okamžitě začněte pilovat své dovednosti. Jen tentokrát nedoporučujeme začínat doma na gauči, protože si zničíte kde co a soused pod vámi se možná váš trénink pokusí zákeřně přerušit voláním na číslo 158.

Při „koulené“ je zkrátka důležité soustředění:

Vytáhněte ze skříně tatínkovy kuličky

Že jsou kuličky hrou pro děti, která frčela tak možná za bolševika? Chyba lávky! V této hře se konají mezinárodní turnaje a dokonce mistrovství světa. Češi jsou mimochodem v této disciplíně velmi úspěšní. Nemusí tedy pořizovat koule na pétanque, ale stačí menší kuličky, a to třeba po otci či dědovi. Za domem pak patou vytvoříte důlek a vaše hvězdná kariéra může pomalu, ale jistě začít!

Ponořte se pod hladinu a vydržte

Víte, co je statická apnea? Jedná se o jednu z disciplín freedivingu, konkrétně o výdrž pod vodou v klidovém stavu obličejem ke dnu. Zadržování dechu přitom opět můžete trénovat na gauči. Jenže… Nutná je i přísná dieta, takže nic pro jedlíky, a také psychická odolnost. A rekordy? Nejdéle vydržel pod vodou v roce 2009 Francouz Stephane Mifsud, a to 11 minut a 35 sekund. Mezi ženami pak kraluje Češka Gabriela Grézlová s časem 8 minut a 33 sekund. Výkony to jsou jistě úctyhodné, na druhou stranu se jedná o divácky asi nejméně atraktivní sport na světě (viz video).

Světový rekord Gabriely Grézlové z roku 2015:

https://www.youtube.com/watch?v=iXc2w8_5H2k

Zvažte masturbační maraton

Ne, neděláme si legraci. Tato akce se skutečně existovala, měla bořit tabu, byla charitativní (peníze šly na léčbu AIDS) a účastnili se jí muži i ženy. Rekord v délce masturbace přitom drží Japonec Masanobu Sato, který vydržel 9 hodin a 58 minut! Stát se šampiónem tedy není snadné. Jenže většina mužů (a mnoho žen) má natrénováno stovky a stovky hodin, aniž by o tom vlastně věděli, takže další příprava netřeba. Akce však byla v roce 2014 zrušena kvůli nedostatku zájemců. Inu, se sportem to jde od desíti k pěti, protože každý radši trénuje doma a dobrou věc ne a ne podpořit…

Autor: Petr81

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Šílené sporty, které nám hlava nebere

Nový parádní sport. Pivní jóga!