Budou stát podzimní filmy za to? My to víme s předstihem!

Léto je za námi, listy už padají ze stromů… co za filmy spadne během podzimu do našich kin? Je na co se těšit? Skutečné taháky najdeme až v posledním měsíci roku, kdy to rozjedou Rogue One a Assassin. Mezi zářím a listopadem se ale leckdo ve svém vkusu taky najde, a dokonce tam na nás čekají i populární filmové tituly s hvězdným obsazením.

Mechanik zabiják: Vzkříšení – 15. září

Arthur Bishop (Jason Statham) před pěti lety předstíral vlastní smrt a doufal tak, že se navždy dostane od svého zaměstnání profesionálního zabijáka a stráví zbytek života v Riu se svojí životní láskou Ginou (Jessica Alba). I zde ho ovšem minulost dostihne, a jeho nejobávanější protivník Riah Crain (Sam Hazeldine) unese Ginu, aby z Bishopa mohl vydírat jeho jedinečné schopnosti a služby. Tři naprosto nemožné atentáty, které mají vypadat jako nehody, v tom je totiž Bishop nejlepší. To ale ještě Crain netuší, že se svoji třetí obětí Maxem Adamsem (Tommy Lee Jones) uzavře nájemný zabiják dohodu, a celá hra se obrací proti němu. První díl sice neměl zase tak zářný úspěch, Statham se ale od té doby protřel populárními filmy jako posledním dílem Rychle a Zběsile nebo celé trilogii Postradatelní. Je tak docela dost možné, že se v kinech postavíte do pěkně dlouhé řady.

Sedm statečných – 22. září

Bartholomew Boqua (Peter Sarsgaard) se na své cestě za průmyslovým rozvojem a pořádným balíkem peněz nezastaví před ničím. Za sebou má celou bandu těžkopádných kovbojů, kteří bezohledně terorizují městečko Rose Creek. V čele odboje stojí odvážná Emma Cullenová (Haley Bennett), to ale nestačí. Na pomoc proto musí dorazit sedm statečných, mezi nimiž jsou i tací jako Chisolm (Denzel Washington) nebo Josh Faraday (Chris Pratt). Zkrátka a dobře parta známých jmen z ještě známější klasiky, na které viseli očima naši dědečkové a tátové. A v novodobém provedení by mělo Sedm statečných natáhnout do kin kdekoho.

Deepwater Horizon: Moře v plamenech – 29. září

V roce 2010 se odehrála snad nejkatastrofičtější událost v dějinách. Plovoucí ropná plošina Deepwater Horizon narazila na dno své profesní historie, když jí zachvátily plameny a potopila se do oceánu spolu s miliony hektolitry ropy zamořující blízké i daleké okolí. Drama v popředí s postavami Mikea Williamse (Mark Wahlberg) a Dylana O´Briena (Caleb Holloway) ukazuje největší ropné zamoření v americké historii z nejbližšího možného pohledu, ve kterém nechybí ani napětí mezilidských vztahů… Kate Hudson a Kurt Russell nebudou chybět.

Inferno – 13. října

Populární knižní hrdina známého spisovatele Dana Browna, Robert Langdon (Tom Hanks), se vrací v již třetím filmové zpracování pod vedením Rona Howarda od Harryho Pottera, aby čelil mysteriózním hrozbám, které mohou tentokrát ohrozit celý svět. Mysteriózní? Leda tak v motivu, kterým je Dantovo známé literární dílo Peklo. Uznávanému vědci Bertrandovi Zobristovi (Ben Foster) totiž tak trochu rupne v bedně, a hodlá vyřešit globální celosvětový problém přelidnění hotovým očistcem, tedy chemickou zbraní, která vyhladí většinu světové populace. Langdon proto za pomoci mladé doktorky Sienny Brooks (Felicity Jones) sleduje stopy a vodítka, a kdo nezná knížku, bude na vážkách. Po Šifře mistra Leonarda a Andělech a Démonech můžeme očekávat slušný zájem o pokračování.

Jack Reacher: Nevracej se – 20. října

Po čtyřech letech se bývalý vojenský vyšetřovatel Jack Reacher (Tom Cruise) vrací. Čemu čelí tentokrát? Po návratu na svojí bývalou vojenskou základnu zjistí, že ho obvinili z vraždy, která se odehrála před mnoha lety. Samozřejmě je podle svého nevinný, a proto musí opět podniknout vyšetřování na vlastní pěst, aby svoji pověst obhájil. Na cestě za spravedlností navíc odhalí tajemství ze své minulosti, které by mohlo změnit jeho život způsobem, který si nepředstavoval ani ve svých nejdivočejších snech. Jaké? Tak na to se musíte přijít podívat do kin, protože filmy s Cruisem mají vždy obrovský potenciál.

Doctor Strange – 3. listopadu

Filmové studio Marvelu snad poprvé za celou svoji kinematografickou historii zabrousí za hranice svých možností. Kromě nadlidské síly, geneticky upravených a evolučně vyvinutých hrdinů navíc přidá magii a kouzla. Do tohoto světa se podívá doktor Stephen Strange (Benedict Cumberbatch), uznávaný a úspěšný neurochirurg, kterému autonehoda nenápravně poškodí obě ruce, a tak mu ze života nezbyde nic. Z tohoto omylu ho ovšem vyvede na cestě poznání tajuplný Prastarý (Tilda Swinton), který mu ukáže věci, ke kterým ani nejodvážnější fantazie nesahá, ale rovněž s sebou přináší hrozby… hrozby v podobě zlých kouzelníků jako například Kaecilia (Mads Mikkelsen) a dalších, kteří nebudou před ničím váhat na svým posláním zničit svět. Po takových úspěších jako Avengers a Občanská válka se na pokladnách před kinosály obsluha netrhne.

Fantastická zvířata a kde je najít – 17. listopadu

Doby Harryho Pottera jsou už dávno za námi. Nyní sice vyšla nová kniha s podtitulem Prokleté dítě, ale co není na plátně, to kinofanoušky nezajímá, protože i mezi těmi se najdou mnozí, kteří ke knížkám nikdy ani nepřičichli. Právě pro ty tu je ale další ze zfilmovaných děl kouzelnické autorky J. K. K. Rowling. Jmenuje se Fantastická zvířata a kde je najít. Ve světě čar a kouzel se přeneseme z Bradavic a Velké Británie do Ameriky více jak půl století před příběh Harryho Pottera a jeho přátel. Mladý čaroděj Newt Scamander (Eddie Redmayne) přicestuje do New Yorku se svým tajuplným kufříkem… Tajuplným vlastně ne… Spíš plným kouzelných stvoření, která mohou být při špatné náladě a zacházení nebezpečná jak kouzelníkům, tak obyčejným mudlům. A existují i tací jako Percival Graves (Colin Farrell), kteří se netváří zrovna kooperativně. Famózní kouzelnický svět nemůže slavit jinak než úspěch… Tak se přijďte podívat!

Zajdete si na nějaký z těchto filmů, nebo je pro vás filmové září naprosto zabité? Nám se nabídka docela líbí…

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Filmové novinky: Rusko má vlastní Avengers, Batman nového protivníka a vznikne Zombieland 2

Skryté narážky i v těch nejpopulárnějších filmech, kterých jste si určitě nevšimli!