Filmové novinky: Zlo, kam se podíváš. R2-D2 z Temné strany, Mastný škrtič a démonické horory

Týdenní novinky se slezly z nejtemnějších filmových zákoutí. Očekávaný prosincový Rogue One: Star Wars Story odhalil zlé dvojče droida R2-D2. Vyděsí a znechutí nás také nový trailer plnotučného Mastného škrtiče, a navrch všeho si nadělíme i páreček démonických hororů, které nám v kinech ještě dají zabrat.

R2-D2 na Temné straně? Kdepak, jenom jeho zlý bráška

První z dodatkových filmů ústřední dějové linie Star Wars ságy přistane v kinech 15. prosince. Do té doby nás Lucasfilm bohužel drží poměrně zkrátka, co se novinek týče. Ukázek je prozatím poskrovnu, opravdový boom můžeme očekávat s největší pravděpodobností v posledních týdnech před premiérou. Nicméně i tak čas od času vypustí nějakou tu drobnůstku, aby nasytili naši lačnou zvědavost, a tentokrát je to docela pecka. Temná strana totiž v Rogue One Story odhalí dvojče oblíbeného droida R2-D2! Jeho jméno je C2-B5, po hangárech křižníků se bude projíždět jak jinak než v černém provedení a jediná přibližující informace o jeho roli ve filmu je souvislost s vymazáváním paměti. Máme fotky, dál bohužel musíte pátrat sami anebo vyčkávat.

Mastný škrtič aneb nechutná a fatální liposukce

V několika málo vteřinách ukázky se možná zasmějete, po zbytek její téměř dvouminutové výměry však budete spíše nadměrně znechucení. Tatínek a jeho syn mají krapet problémy ve svých rodinných vztazích. Starší liga s větším náčiním jednak ryje juniorovi do holky, jednak je to brutální vrah jménem Mastný škrtič. Tohle bude potřeba trochu promazat, protože v hororové komedii plné sociopatů to může chvílema docela drhnout. K tomu se přidá pár starých, tučných a nahatých lidí… a vy nebudete vědět, jestli máte jít do kina anebo jenom z ukázky hodit šavli raději doma do záchodu. Uvidíte sami, do 7. října na rozmyšlení času dost.

Psychologický Shut In znepokojí začátkem, vyděsí v závěru

O tomhle psychologickém thrilleru jsme ještě nepsali, proto by nebylo úplně od věci představit jeho hlavní hrdiny. Herečka Naomi Watts je dětská psycholožka Mary Portman a Charlie Heaton je dítě… v ohrožení? Jediné nastínění příběhu, které zatím distributoři filmu uveřejnili, je jeho záchrana psycholožkou Mary před úplným zmizením navždy. Jak si to máme vysvětlit? Snad pomůže ukázka, ve které ovdovělá žena na osamělém anglickém venkově čelí v temném domě jedné lekačce za druhou. Tak se moc nepoděste, a kdyby se vám Shut In na první pohled zalíbil, můžete 11. listopadu zavítat před plátna vašich kin.

Třetí padouch ze Spider-Man: Homecoming odhalen!

Fotkami a novinkami z dalšího marvelovského restartu série o pavoučím muži zásobujeme téměř co týden, jeho tvůrci nám bohužel ani nedávají na výběr. Tentokrát je to ale docela exkluzivita, protože od druhého Amazing-Spidermana, kde Peter Parker čelil dvěma padouchům, udělal Homecoming s Tomem Hollandem další krok vpřed, a nabalil na svého hláškujícího hrdinu ještě o jednoho padoucha navíc. Michael Keaton zahraje padoucha známého jako Vulture, Michael Chernus se představí jako The Tinkerer, a Twitterové updaty novinek z Marvelu představily i třetího, nového záporáka jménem Shocker, kterého si zahraje Bokeem Woodbine. Podívejte se sami, o koho jde! Třeba ho poznáte, pokud ne, a zaujal by vás, rozhodně si dohledejte, co tenhle neřád dokáže a jak Spideymu ještě zavaří.

Pokračování hororu Ouija vysvětluje původ Zla

Vlastně ani tak nejde o pokračování, jako spíš o příběh předcházející filmu strašícímu v kinech před dvěma lety. Tentokrát se dostáváme do roku 1967 v Los Angeles, kde ovdovělá dcera se dvěma dcerami čelí nelehké finanční situaci, ze které si hodlá pomoci z nadpřirozené dimenze démonických sil. Zlo si bohužel vybere svoji daň, vezme si jednu z jejích dcer a tak nezbývá, než se za pomoci prokleté tabulky pokusit dostat na druhou stranu a zachránit to, co je cennější než peníze. Podívejte se sami, jak můžou takové nezodpovědné hrátky s démony dopadnout.

Sirotčinec slečny Peregrinové od Tima Burtona odhaluje schopnosti podivných dětí

Na závěr se můžete podívat i na rozšiřující ukázky sil několika z podivných dětí schraňovaných pod střechou Sirotčince slečny Peregrinové, kterou si zahraje jinak častější představitelka antagonistických postav Eva Green. Anebo bude padouchem, napřed skrytým, i v tomto novém filmu od Tima Burtona? To zatím nikdo nedokáže říct, rozhodně zle vypadá Samuel L. Jackson jako upír Barron, který má také co dělat, aby se ubránil jedné z mladých dívek ze sirotčince, která má talent pro to rozbouřit na pár chvil atmosféru už tak dost napjaté situace. Premiéru tu máme co nevidět, 29. září.

Tak co říkáte na temný nádech aktuálních novinek? Máte taky něco dost zlého na to, abychom to mohli zařadit do našho výběru?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nový Spider-Man už na place natahuje pavučiny! Jsou i fotky z natáčení

Herci zachyceni po boku svých dvojníků. Rozeznali byste je?