Filmové novinky: DC na Comic-Conu, Rychle a zběsile 8 a další libůstky

Bezesporu největší událostí a zřídlem filmových novinek a především ukázek se stal před týdnem Comic-Con v San Diegu. Na své si v něm přišla celá řada fanoušků oblíbených komiksových titulů ve filmech, ale i seriálech, chybět ovšem nemohly ani staré legendy, pověsti a kouzla.

DC na Comic-Conu vytasilo hned se třemi novými trailery

Je to tak. Dříve, než by si byl kdo myslel, přišla ukázka na Justice League, ve které se spolu předvedli hlavní účastníci Bruce Wayne a. k. a. Batman (Ben Affleck), Diana Prince a. k. a. Wonder Woman (Gal Gadot), Barry Allen a. k. a. The Flash (Ezra Miller), Arthur Curry a. k. a. Aquaman (Jason Momoa) a Victor Stone a. k. a. Cyborg (Ray Fisher). V obsazení je uvedený také Clark Kent a. k. a. Superman (Henry Cavill), ten zatím ale v ukázce není. Vrátit by se měl i Lex Luthor (Jesse Eisenberg), úhlavní padouch ale stále zůstává skrytý. Režisér Zack Snyder bude nejspíš ještě nějakou chvíl napínat. 

Ve své plné kráse potom přišla i Wonder Woman, která předběhne premiéru Justice League plánovanou na 16. listopadu o pět měsíců, a to přesně 5. června příštího roku. Jako poslední potom DC přišlo s finální ukázkou Sebevražedného oddílu, která se objevila doslova za pět minut dvanáct, protože film má předpremiéru již zítra.

https://www.youtube.com/watch?v=Q7y8oHI-W3M

Marvel dotahuje se Strangem a Ragnarokem

Aby Marvel nezůstal příliš pozadu, odhalil druhou ukázku očekávaného překvapení letoška Doctor Strange, který předvede svá kouzla 3. listopadu. Ve významnějších rolích tentokrát představuje Chiwetel Ejiofora, který si zahraje zatím alespoň zdánlivého Strangeova (Benedict Cumberbatch) přítele a kolegu Barona Karla Morda. Jako opravdová záporák ale určitě vypadá Mads Mikkelsen, který si zahraje svět ničícího Kaecilia.

Chuť a sílu ničit bude mít také Hulk ve filmu Thor: Ragnarok, kterého se dočkáme sice až 2. listopadu příští rok, kinozáznam ukázky s Brucem Banerem (Mark Ruffalo) a Thorem (Chris Hemsworth) však unikl z letošního Comic-Conu již letos.

https://www.youtube.com/watch?v=J4P1SXLac2k

Ke slovu se dostali i Warneři a Netflix

Když píšeme Warneři, samozřejmě myslíme tři skalní filmy jejich současně produkce a postprodukce, Fantastická zvířata a kde je najít, který přijde letos 17. listopadu, Kong: Ostrov lebek, který dorazí 9. března příští rok, a Král Artuš: Legenda o meči, který vytáhne svůj Excalibur jenom o dva týdny později, a to hned 23. března 2017. Těšit se můžeme na hvězdné tváře Eddieho Redmaynea, Collina Farella, Toma Hiddlestona, Samuela L. Jacksona, Charlieho Hunnama a Judea Lawa. Tito herci ve svých rolích stanou po boku příšer, jako kouzelných zvířat čaroděje Newta Scamandera, Konga velkého jak Godzilla nebo draků v bájné Anglii.

Netflix potom představil všechny své Defenders, a nejdřív z nich uvidíme Lukea Cage letos 20. září.

The Rock láká v Rychle a zběsile 8 na nejlepší scénu z vězení vůbec

Dwayne „The Rock“ Johnson nemohl také jinak, než následovat svého hereckého kolegu Vina Diesela, a tak na svůj Instagram sdílel hned tři videa a nějaké fotky z natáčení nynějšího osmého pokračování série Rychle a zběsile, které by mělo protrhnout cílovou pásku 13. dubna příští rok.

13744973_1749475161967216_1429677019_n

Hobbes to roztrhá

Zrovna teď mají na place práci s natáčením scény útěku Hobbse z vězení, kde si sám Johnson bude svoji postavu hrát a nenechá se jenom tak dublovat. Prý to bude nejlepší scéna z vězení všech dob, no a jinak byste měli vědět, že po osmičce bude následovat devítka plánovaná na květen 2019 a desítka na květen 2021. Zatím si však musíme vystačit s Hobbsem ve vězeňské oranžové a Charlize Theron jako hlavním padouchem již osmého pokračování.

HBO potvrzuje, že Hra o trůny skončí s osmou sérií

Před několika dny tuto neveselou informaci vyhlásil prezident programové skladby televizní stanice HBO Casey Bloys, který rovněž uvedl, že toto rozhodnutí závisí především na režisérech seriálu D. B. Weissovi and Davidovu Benioffovi. Být to prý čistě na něm, tak si vydupe sérií třeba deset, ale i jako prezident bere ohled na tvůrce seriálu. Nemohl i však odpustit upuštění drobné naděje v podobě možnosti natočení nějakého spin-offu. Prozatím je ale stále v plánu sedmá série se sedmi díly, a osmá s díly osmi. Vrátí se samozřejmě ten, kdo je stále ještě živý, se sníženým počtem dílů však můžeme nepřímo úměrně očekávat vyšší počet mrtvol.

Co nového víte vy?

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Herečtí padouši – které hvězdy páchaly zlo i mimo filmové plátno?

Filmové novinky, které by správným fandům neměly uniknout