Herečtí padouši – které hvězdy páchaly zlo i mimo filmové plátno?

Nejen na stříbrném plátně, ale i mimo něj se z herců občas vyklubou pořádní zlosyni. Nedávno jsme psali o násilných činech, jež hvězdy stříbrného plátna spáchaly. Dnes půjdeme ještě o kousek dál – kdo se rozhodl řešit své osobní problémy přímo vraždou?

Chladnokrevný Mystery Man

Robert Blake měl podivný život. Do světel reflektorů vstoupil už jako malý a stal se oblíbeným dětským hercem. A to navzdory tomu, že to v rodině neměl lehké a otec ho zřejmě i zneužíval. Díky drsné tváři dostával role záporáků, z nich nejznámější je úloha nekompromisního vraha z filmu Chladnokrevně (1967) a děsivého Mystery Mana z Lynchovy Lost Highway (1997).

Jeho uvadající kariéra zřejmě definitivně skončila počátkem milénia – tehdy se totiž oženil s Bonnie Lee Barkley, podle všeho sňatkovou podvodnicí, s níž si naneštěstí pořídil dítě. Blake svou ženu ale nesnášel, a tak když byla o rok později zastřelena v autě, každý předpokládal jeho vinu. Tu se však prokázat nepodařilo a v roce 2005 byl Blake zproštěn obvinění. Kolem celé záležitosti ale přetrvává spousta pochybností, takže není pravděpodobné, že by se dnes dvaaosmdesátiletý zahořklý herec na stříbrná plátna ještě vrátil. Mrkněte na hodně podivný rozhovor z roku 2013:

V Rusku jedou bomby

Herce Dimitrije Diatchenka nejspíš neznáte, vrcholem jeho kariéry totiž byly epizodní role v seriálech Walker, Texas Ranger a Jak jsem poznal vaši matku. Mnohem známějším se ale stal kvůli incidentu před dvěma lety. Tehdy totiž brutálně zabil a následně snědl králíka své přítelkyně. Celou proceduru si pořízek fotil a své vyvolené tyhle fotky posílal. Samozřejmě s nezbytnou výhrůžkou, že totéž pak provede i jí samotné. Případ ještě nebyl uzavřen, ale osmačtyřicetiletému herci hrozí téměř pětiletý trest za mřížemi za krutost na zvířatech a vyhrožování.

Nebezpečí za volantem

Matthew Broderick frčel hlavně v devadesátkách, přesto je vám tahle tvář pravděpodobně známá. Méně se už ovšem ví, že v počátcích své kariéry, přesněji v roce 1987, zabil dvě ženy v Severním Irsku. Jednalo se o nešťastnou náhodu, Broderick totiž při řízení auta špatně zabočil a čelně se střetl s protijedoucím vozem. Mladá řidička i její matka na sedadle spolujezdce byly okamžitě mrtvé, Broderick si odnesl jen pár zlomenin a otřes mozku. Hrozilo mu až pět za mřížemi, nakonec ale k nelibosti pozůstalých vyvázl jen s pokutou. Aby toho nebylo málo, v roce 2012 se Broderick účastnil reklamy zdůrazňující bezpečnost při jízdě, což je poněkud tragikomická volba. Podívejte se sami:

Televizní policajt vrahem

Michael Jace není příliš známým hercem, přestože se v posledních dvou dekádách objevil ve zhruba dvacítce snímků. Jeho největší rolí byl policejní důstojník v oblíbeném seriálu Policejní odznak (The Shield). Před dvěma lety se ale příliš jako ochránce zákona nezachoval, když údajně zastřelil svou manželku, a to dokonce před zraky jejich dvou dětí. Před pár měsíci mu byla vina dokázána a čtyřiapadesátiletý herec byl za vraždu druhého stupně odsouzen k neskutečným čtyřiceti letům vězení a žádné pěkné vyhlídky ho tak určitě nečekají.

Bonus – nejslavnější vraždící herec

Abychom zmínili zřejmě nejznámější vraždu spáchanou hercem, musíme se podívat trochu víc do minulosti, konkrétně až do roku 1865! Divadelní herec John Wilkes Booth totiž během představení zastřelil amerického prezidenta Abrahama Lincolna. Booth, zarytý příznivec otroctví a konfederační politiky, se účastnil rozsáhlé konspirace, která si stanovila za cíl zabití nejvyšších představitelů Unie. Na rozdíl od svých dvou kompliců Booth uspěl a Lincoln se tak stal historicky prvním zavražděným americkým prezidentem. Díky jeho všeobecné oblíbenosti se z Bootha stala jedna z nejnenáviděnějších postav zámořské historie. Spravedlivému trestu naštěstí neunikl, necelé dva týdny po atentátu byl zastřelen na útěku.

Na které zločiny herců si vzpomenete vy? Napište nám pod článek.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Chyťte zloděje! Nejvyšší tresty za finanční podvody

Když se herci opijí – někdy skvělý výkon, jindy problém!