Filmové novinky v kinech na únor: sexy šílená Harley Quinn, šampion MMA Attila Végh a české drama Modelář

Začátkem února vstupuje do kin girl-power týmovka Birds of Prey v čele s Harley Quinn, Attila Végh a dokument o jeho cestě v MMA a neobvyklý český film Modelář. Čemu dáte přednost?

Kino na únor: ujetá Harley Quinn, šampion Attila a české drama Modelář

Jokerova ujetá holka dostala vlastní film

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) je celý název nové komiksárny od DC. Ti se celé roky snaží dohnat konkurenční Marvel a přestože mají na své straně značky jako Batman a Superman, stále se jim budování vlastního filmového vesmíru nedaří – naopak to jde spíš od desíti k pěti. Harley Quinn se poprvé představila ve snímku Sebevražedný oddíl, který dal dohromady padouchy a pověřil je úkolem od vlády. Právě tam zazářila v roli psycho-holky Margot Robbie a v podstatě byla jediným faktorem, který ve snímku za něco stál. Ostatní zbytečné postavy a poslední verzi Jokera, o kterou nikdo nestál, ve snímku Birds of Prey neuvidíte.

Tohle je ryze ženská týmovka super-holek, které spojí síly proti padouchovi zvanému Black Mask. To je nechvalně známý gangster z Gotham City a zahrál ho Ewan McGregor. Bude to šílené, barevné a plné mladých holek, které chlapům šlapou po koulích. V čele praštěná Harley Quinn, která je takovou variací na „jiného“ Deadpoola. V našich kinech od 6. února 2020.

Ten, co sejmul Vémolu

Do kin vstupuje snímek s prostým názvem Attila, který si jistě nenechají ujít příznivci MMA a bojových sportů obecně. Ale ani diváci, kteří chtějí poznat příběh borce ze Slovenska, vidět záznamy starších zápasů nebo ukázky z tréninku. Attila Végh si získal srdce fanoušků jako velký pohodář a nenajde se prostě nikdo, kdo by mu jeho úspěch ve sportu nebo rodinné štěstí s čerstvě narozeným synem nepřál. Dokumentární film zpovídá lidi z Attilova okolí a nabízí pohled do zákulisí slovenského šampiona i MMA. Snímek má skutečně velkorysou stopáž – celých 125 min a postaraly se o to i „hudební“ vložky Rytmuse a Majka Spirita, které někteří diváci uvítají, zatímco jiní budou muset tvrdě skousnout zuby. Pokud čekáte rozbor přípravy na zápas, budete zklamaní: takhle do hloubky dokument Attila nejde. Je to spíš rekapitulace výher, proher a emocí. V kinech od 6. února 2020.

Hádek, Mádl, Hanuš a Khek Kubařová

To není galavečer Star Dance. Český film Modelář je tak trochu netradiční na to, že pochází z našich krajů. Není to žádná další „hořká komedie“, ale pyšní se označením drama/thriller. V hlavních rolích jsou Kryštof Hádek, který se jako chemik Pavel vrátil do Prahy ze zahraničí, a jeho kamarád Jiří Mádl, zvaný Plech. Kamarádi spolu podnikají s drony. Točí a fotí to, co si klient přeje. Oba mají v téhle práci zalíbení, protože jim to umožňuje vidět věci a perspektivy, které nejsou úplně běžné. A právě to už je samo o sobě rizikem – stačí, když jednou pošlou dron někam, kde být neměl, a oba se ocitají v problémech.

Snímek napsal i režíroval osvědčený Tomáš Zelenka, který do děje vsunul i paralely se současným děním ve světě, ale především u nás v České republice. Už jen těmito ambicemi Modelář vyniká nad šedý průměr české filmové tvorby. Jaký je film samotný už musíte posoudit sami. Vstupuje do kin 6. února 2020.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Zaklínač a jeho ženy. Herečky, které v seriálu The Witcher hrají Geraltovy osudové známosti. Co o nich nevíte

Falcon & Winter Soldier na Disney+ představí novou postavu. Kdo je US Agent a proč nosí Kapitánův štít?