Falcon & Winter Soldier na Disney+ představí novou postavu. Kdo je US Agent a proč nosí Kapitánův štít?

US Agent, vlastním jménem John Walker, doplní dvojici Falcon a Winter Soldier v prvním Marvel seriálu pro Disney+. Je novým nástupcem Kapitána Ameriky?

Falcon & Winter Soldier: kdo je US Agent a proč nosí Kapitánův štít?

Nový Kapitán Amerika?

První marvelovská minisérie pro kanál Disney+ je právě ve fázi natáčení a bude vypuštěna na podzim 2020. The Falcon and the Winter Soldier, jak zní oficiální název, vrátí do hry postavy známé z filmů, ale představí i úplně nové. Nejvíce pozornosti vzbuzuje US Agent, kterého hraje Wyatt Russell. Spekulace o tom, jestli bude Kapitánův štít po událostech v Endgame nosit Sam nebo Bucky tak rázem dostávají do nové roviny. Nic ale nemusí být na první pohled takové, jak se zdá.

Kdo je US Agent

John Walker se poprvé objevil v komiksu Captain America #323 z roku 1986, kde začal svojí kariéru jako padouch. Pod jménem Super-Patriot byl stvořen jako protipól Kapitána Ameriky – mladší, pragmatičtější, bez skautských ideálů. Později byl redesignován, dostal identitu US Agent a stal se novým Kapitánem Amerikou, který používá kopii jeho štítu. Do jeho role byl obsazen Wyatt Russell a k dispozici je první pohled na herce v kostýmu, který vychází z podoby US Agenta v komiksech. Na snímku drží i ikonický štít a zřejmě mává na nějaké konferenci veteránům v uniformách. Je to snad chvíle, kdy bude představen veřejnosti jako nástupce Stevea Rodgerse?

Falcon & Winter Soldier: kdo je US Agent a proč nosí Kapitánův štít?

zdroj: twitter

Svět po lusknutí

Více informací zatím nevíme a tak se nabízí hned několik teorií, co to může všechno znamenat. Svět se stále vzpamatovává z Thanosova řádění a vláda nejspíš dosadí na místo Kapitána Ameriky jeho nástupce. Dostane John Walker „vylepšení“ jako Steve Rodgers? Je to velice pravděpodobné, i když asi trochu jinak, než podle komiksu, kde projde procesem padoucha, který si říká Power Breaker. Podstoupí nějaký vládní program? Nebo získá sílu a výdrž až časem? Pravděpodobně zní myšlenka, že se Walker ukáže jako válečný veterán, který bude vybrán jako US Agent po nějakém hrdinském činu, například odvrácení teroristického útoku. I to je inspirace z předlohy. Marvel možná jméno US Agent ani nepoužije a Walker bude přímo nový Kapitán Amerika.

Falcon & Winter Soldier: kdo je US Agent a proč nosí Kapitánův štít?

zdroj: prochlapy.cz

S kým můžeme počítat?

Minisérie sleduje osudy Falcona a Buckyho po odchodu Stevea Rodgerse. Vrací se Anthony Mackie a Sebastian Stan v hlavních rolích, které doplní Wayatt Russell jako US Agent. Ještě jedna postava dostane prostor – Sharon Carter neboli Agentka 13 v podání Emily VanCamp, která pomohla Kapitánově partě v časech Civil War. Známe i padoucha, kterým není nikdo jiný, než Baron Zemo, který v tom samém snímku hrdinům pěkně zatopil „psychologickou válkou“ a zažehl roznětku konfliktu mezi Avengers. V jeho roli zůstává Daniel Brühl.

Falcon & Winter Soldier: kdo je US Agent a proč nosí Kapitánův štít?

zdroj: marvel studios/disney

Nahradí Marvel Kapitána Ameriku US Agentem? Bude si John Walker rozumět se Samem a Buckym nebo se spřátelí až později? Tak nebo tak, štít nejspíš nedostane ani jeden z nich. První má křídla, druhý paži z vibrania – a Marvel potřebuje vůdce pro tým New Avengers.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Ms. Marvel, She-Hulk a Moon Knight od Marvelu oficiálně potvrzené. Co si pro nás Disney na další roky připravil

The Witcher: deset věcí, které jste nevěděli o Zaklínači. Proč má Geralt bílé vlasy a jak získal své schopnosti?