Ms. Marvel, She-Hulk a Moon Knight od Marvelu oficiálně potvrzené. Co si pro nás Disney na další roky připravil

Disney oznámil na tradičním D23 Expo další chystané projekty. Marvel Studios připravují pro kanál Disney+ hrané minisérie Ms. Marvel, She-Hulk a Moon Knight. Na co se můžete těšit?

Ms. Marvel, She-Hulk a Moon Knight od Marvelu oficiálně potvrdil Disney

Marvel pod taktovkou Disneyho rozjšiřuje svůj propojený vesmír. Minulý měsíc bylo oznámeno deset nových projektů, které jsme si podrobně představili. Šéf Marvel Studios, Kevin Feige, teď na tradiční Disneyho akci D23 Expo v Kalifornii nečekaně oznámil hned další tři projekty. Všechny jsou plánované pro kanál Disney+ jako minisérie. Připravte se: přichází Ms. Marvel, She-Hulk a Moon Knight. S výjimkou první jmenované však zatím nejsou známé žádné oficiální detaily. Marvel se nezmínil ani o datech uvedení, ale vzhledem k odhalenému plánu fáze 4 víme, že to nebude během následujících dvou let.

Disney vládne všem

Přestože kreativní vedení Marvelu zůstalo podle všech zdrojů stejné, zábavní gigant Disney už kormidluje komiksové hrdiny podle svého kurzu. Nová streamovací platforma Disney+ se stane rodištěm nových hrdinů, a co je nejdůležitější, všech ras a pohlaví. Diverzita je něco, o co se Disney snaží zuby nehty, a důkazem je i Ms. Marvel.

Ms. Marvel, She-Hulk a Moon Knight od Marvelu oficiálně potvrdil Disney

zdroj: marvel studios

V nejnovějším zpracování komiksu se slavnou hrdinkou je totiž její představitelkou šestnáctiletá pákistánsko-americká muslimka Kamala Khan. Co naplat, že o tuhle poslední verzi komiksové Ms. Marvel nejeví nikdo zájem. Opakuje se tak situace se čtvrtým Thorem, kde síly Boha hromu převezme žena. Tyto komiksové předlohy mají totiž nejhorší prodeje vůbec, ale Disney je zkrátka ambasadorem multikulturní myšlenky za každou cenu. Představitelkou hrdinky bude Bisha K. Ali. Ms. Marvel byla původně v komiksech identita Carol Danvers, známé teď jako Captain Marvel.

Sestřenka umí pěkně zezelenat

Další do party je také žena. Jennifer Walter je právnička, která získává síly Hulka poté, co dostane krevní transfuzi od Bruce Bannera. Známý vědec je totiž její bratranec, a ve chvíli, kdy je Jennifer postřelena, mu prostě nezbývá jiná možnost. Zachrání sestřenici život, ale díky tomu se z ní stává She-Hulk. Na rozdíl od uřvaného hromotluka je ale chytrou a kontrolovanou verzí Hulka. To nám už filmaři předvedli v Avengers: Endgame i s Brucem Bannerem. Neočekávejte ale přesně to samé, co v předloze, Marvel si do svých hraných adaptací události upraví podle libosti. She-Hulk je v komiksem mimo jiné také součástí týmu Avengers. Tak trochu nám připadá, že tohle by si zasloužilo spíše vlastní film, než sérii na Disneyho kanál.

Ms. Marvel, She-Hulk a Moon Knight od Marvelu oficiálně potvrdil Disney

zdroj: marvel studios

Temný rytíř s nadlidskými schopnostmi

Zaryté fanoušky Marvelovských komiksů ale nejvíce potěší zpráva, že se chystá Moon Knight. Zapálení geekové dlouho mluví o hrané verzi tajemného hrdiny, a přestože nakonec nedostanou filmovou podobu, potěší i velkorozpočtová série. V tomhle má ale prsty také Disney, protože zkrátka potřebuje napumpovat obsah do svého kanálu a hrdinové Marvel Studios jsou aktuálně ta nejlepší značka.

Ale teď k samotnému hrdinovi. Moon Knight je Marvelovská verze Batmana, a jeho jméno tomu tak trochu i napovídá. V komiksem je jeho alter egem Marc Spector, bývalý žoldák, který pracoval i pro CIA. Během mise v Egyptě je smrtelně zraněn a pomalu umírá. Na poslední chvíli je ale zachráněn prastarým božstvem, k jehož oltáři se propadl. Zpět k životu ho přivádí Khonshu, egyptský bůh měsíce. Spector získává také nadlidskou sílu a stává se něco jako ztělesněním boží síly na Zemi. Vrací se do Spojených států, kde vytvoří svojí identitu, známou jako Moon Knight. Předloha pak navíc udělá z hrdiny milionáře, když chytře investuje svoje úspory. To proto, aby měl zázemí pro boj se zločinem.

Ms. Marvel, She-Hulk a Moon Knight od Marvelu oficiálně potvrdil Disney

zdroj: marvel studios

Ven až po setmění

Moon Knight vyráží do akce v noci, kdy jeho síla narůstá. Čím je měsíc větší, tím víc roste i jeho síla. Vidí infračervené záření a v boji používá vychytávky jako řetez s hákem nebo zbraně ze starého Egypta. S nikým se nemazlí a svoje protivníky klidně nadobro likviduje. Bojuje ale také sám se sebou – jeho daní za superschopnosti je rozštěpená osobnost.

Je otázkou, na kolik se bude Marvel držet předlohy, ale Moon Knight je ze všech novinek dozajista nejzajímavější. Spolu s Ms. Marvel a She-Hulk se tak připojují k minisériím The Falcon and the Winter Soldier, WandaVision, Loki, What If…?Hawkeye, které už se pro Disney+ připravují. Na rozdíl od nich ale představí úplně nové hrdiny.

A ještě jedna zpráva na závěr. Roli u Marvelu oficiálně dostal Kit Harington, známý ze seriálu Hra o trůny jako Jon Snow. Jeho postavou bude Dane Whitman neboli Black Knight. Představen bude ve snímku Eternals (2020).

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejsilnější z Avengers. Kdo je mocnější než Captain Marvel a který z hrdinů by mohl porazit Thanose sám

Thor: Love and Thunder připraví hrdinu o jeho schopnosti. Nový Bůh hromu bude žena